تشریح عملکرد بانک تجارت در فروش املاک مازاد
به گزارش روابط عمومی بانک تجارت، نادر خواجه حقوردی در این گفتوگو به ضرورت فروش املاک مازاد برای ایجاد جریان نقدینگی در داراییهای بانک اشاره کرد و گفت: با توجه به تاکید قانونی و طبق ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر، بهبود نسبت کفایت سرمایه و نیز ضرورت ایجاد جریان نقدینگی در داراییهای بانک، موضوع فروش املاک در اولویتهای اصلی بانک قرار گرفت.
وی افزود: آمار فروش املاک مازاد بانک تجارت از نظر تعداد و مبلغ همواره روند صعودی داشته که این امر موجب مولدسازی و ایجاد جریان نقدینگی در بانک شده که در نهایت به دلیل ورود این بخش از داراییها به جریان نقدی، عملا ضمن تحقق بخشی از وظایف قانونی موجب کاهش نیاز بانک به تامین نقدینگی از سایر منابع گران قیمت میشود. معتقدم این امر از افزایش زیان بانک جلوگیری خواهد کرد.
قائممقام مدیرعامل بانک تجارت تشکیل کمیته املاک را یکی از اقدامات این بانک برای تسهیل واگذاری املاک مازاد برشمرد و افزود: هیاتمدیره بانک تجارت از سال ۹۴ علاوهبر فرآیندهای موجود که عمدتا برگزاری مزایده عمومی بود، بهمنظور تسریع و تسهیل واگذاری، با تشکیل کمیته املاک و تفویض اختیارات به این کمیته، امکان فروش املاک بهصورت مذاکرهای و توافقی را نیز فراهم کرد. از طرفی درخصوص املاک، سیاستگذاری لازم انجام گرفته که تصمیمگیری درخصوص فروش نقد و اقساط املاک، از جمله این سیاستها است.
حقوردی تصریح کرد: به موازات این سیاستها، فروش املاک مازاد از طریق شرکت «فام» مدنظر بوده و موضوع دیگر بحث کمیته مولدسازی است که عمدتا تمرکز آن روی املاکصنعتی است.
حقوردی یادآور شد: در سال ۹۶ اقدام دیگر تفویض اختیارات قانونی به استانها برای بازاریابی و فروش املاک موجود بوده و همچنین موضوع ایجاد ارزش افزوده در املاک دارای پتانسیل و تهاتر املاک به جای وجه نقد در تعامل با پیمانکاران و عوامل اجرایی پروژههای مختلف بانک هم بهمنظور هدف کلی واگذاری املاک مازاد و تملیکی انجام میشود.
وی در ادامه به اهداف پیشروی بانک تجارت برای سالجاری در فروش املاک مازاد اشاره کرد و گفت: هدفگذاری قانون، رفع موانع تولید به واگذاری حداقل ۳۳ درصد املاک بانک اشاره دارد. علاوهبر آن هدفی نیز در بودجه بانک لحاظ و به واحدهای مختلف ابلاغ شده تا با توجه به شرایط اقتصادی و تکلیف قانونی واگذاری املاک و دارایی نهادها بهویژه بانکها عملا حجم و عرضه در بازار املاک بسیار زیاد و شرایط رقابتی شده و نیاز است ضمن سنجش مداوم اقدامات سازمانهای مشابه، متناسب با شرایط بانک تجارت و بازار رقابتی تصمیم بهموقع اتخاذ و اجرا شود.
ارسال نظر