شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۹۲ دنیای اقتصاد

اخبار باشگاه اقتصاددانان - روزنامه شماره ۶۰۹۲

  • نسخه ۲۰۲۴ مهار تورم

    چند تکانه و پس‌‌‌‌لرزه در بازارهای مالی جهان طی هفته‌‌‌های گذشته، شائبه بروز رکود در اقتصاد جهان را برای بسیاری از فعالان اقتصادی ایجاد کرد. در پاسخ به این سوال، اقتصاددانان تحلیل‌‌‌های مختلفی را پیرامون داده‌‌‌های رسمی اقتصاد آمریکا و سایر قدرت‌‌‌های اقتصادی ارائه کردند که در این بین داده‌‌‌های اقتصاد آمریکا از همه جالب‌‌‌تر بود و از وجود وضعیتی باثبات و توام با رشد آرام حکایت داشت. همزمان با این رخداد، برگزاری کنفرانس جکسون هول و سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال‌رزرو نشان داد اقتصاد آمریکا به پایان دوره صعودی بودن نرخ بهره نزدیک شده است و به‌‌‌زودی مسیر این نرخ معکوس خواهد شد. پیامی که طبق گفته پاول به دلیل موفقیت در کنترل و کاهش نرخ تورم در آمریکا از محدوده ۹درصد به محدوده ۳‌درصد حادث شده و از وضعیتی دلخواه برای سیاستگذاران دموکرات حکایت دارد؛ وضعیتی که قطعا بر انتخابات و نظر رأی‌‌‌دهندگان در ۵نوامبر ۲۰۲۴ اثرگذار خواهد بود. براین مبنا «باشگاه اقتصاددانان» به بهانه این رخداد و اعلام پیروزی در مبارزه با تورم پس از قریب به ۳۰ماه تلاش، پرونده‌‌‌ای پیرامون این موضوع و درس‌‌‌های سیاست اقتصادی در این کشور تهیه کرده است.
  • مسیر پرچالش فدرال رزرو

    راضیه پاپی بالاگریوه/دانشجوی دکترای اقتصاد دانشگاه شریف
    یکی از چالش‌‌‌‌های اصلی اقتصاد آمریکا در دوره‌‌‌های مختلف، تورم بوده که سیاست‌‌‌های پولی و اقتصادی متفاوتی برای کنترل آن به کار گرفته شده است. از دوران رکود بزرگ تا بحران‌های دهه ۱۹۷۰ و سپس دوره‌‌‌های رشد اقتصادی، فدرال‌رزرو به‌عنوان نهاد اصلی مسوول سیاست‌‌‌های پولی، نقش کلیدی در مدیریت و کنترل تورم داشته است.
  • موهبتی به نام گزارش منظم داده‌ها

    میلاد رفیعی/دانشجوی دکترای مالی دانشگاه تهران
    نیمه ابتدایی اوت ۲۰۲۴ برای سرمایه‌گذاران دو روی متفاوت داشت. در هفته ابتدایی این ماه میلادی بازارهای مالی شاهد افت قابل ملاحظه‌ای بودند، اما در هفته دوم، اکثر شاخص‌‌‌ها به‌‌‌مرور بهبود یافت و به سطوح ابتدای ماه بازگشت. به‌‌‌عنوان مثال شاخص S&P ۵۰۰ از روز یکم تا هفتم ماه حدود ۵.۸‌درصد کاهش را ثبت کرد، اما از هشتم تا نوزدهم اوت با رشد ۷.۹درصدی به ۵۶۰۸واحد رسید که از سطح ابتدای ماه نیز فراتر است. سوال اینجاست که علت آن افت و این خیز چیست؟
  • دستاوردهای ضدتورمی پاول

    مهدی بابالو/فارغ‏‏‌التحصیل اقتصاد از موسسه مطالعات پیشرفته تهران (Teias)
    در این یادداشت به مناسبت سخنرانی جروم پاول، مقام ارشد سیاستگذار پولی آمریکا، در مجمع عمومی سالانه جکسون هول، به بررسی اقدامات فدرال‌رزرو برای مقابله با بحران ناشی از همه‌گیری کرونا پرداخته می‌شود. این بحران که سبب افزایش نرخ تورم و ناپایداری در عرضه و تقاضای نیروی کار شد، فدرال‌رزرو را وادار کرد تا برای مهار آن، براساس وظیفه دوگانه‌‌‌اش یعنی تثبیت قیمت‌ها (با حفظ تورم در محدوده ۲درصد) و حداکثرسازی اشتغال، تغییراتی در نرخ بهره اعمال کند تا از تشدید این مشکلات جلوگیری شود. با آغاز همه‌گیری کرونا، اقتصادهای جهانی به‌سرعت دچار تعطیلی شدند و این وضعیت باعث ایجاد عدم‌قطعیت و ریسک‌‌‌های اقتصادی شدیدی شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر