شماره روزنامه ۶۰۴۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۴۴ دنیای اقتصاد

اخبار باشگاه اقتصاددانان - روزنامه شماره ۶۰۴۴

  • سنگاپور شگفت‌انگیز

    راز موفقیت دولت‌شهر سنگاپور چیست؟ این جزیره کوچک چطور توانسته است به بازیگری قدرتمند در عرصه اقتصاد و تجارت تبدیل شود؟ نتایج بررسی‌های مختلف نشان می‌دهد تجمیع سه عنصر «سیاست خارجی باثبات و تعاملی»، «بهره‌گیری از تکنوکرات‌ها» در کنار «استقبال از رویکرد تجارت آزاد» موفقیت سنگاپور را سبب شده است.
  • رازهای کامیابی دولت‏‏‌ شهر بی‏‏‌طرف

    اکونومیست
    جایگاه سنگاپور به‌‌‌عنوان یک مرکز مالی در سال‌های اخیر ارتقا‌‌‌ یافته که این امر به شکل‌‌‌گیری مقایسه اجتناب‌‌‌ناپذیر با هنگ‌‌‌کنگ که زمانی رهبر بلامنازع در میان شهرهای جهانی آسیا بود، منجر شده است. در واقع امروز به نظر می‌رسد این کشور از رقیب خود پیشی گرفته است. سنگاپور به‌‌‌عنوان یکی از قطب‌های تولید ثروت، بسیار سریع‌‌‌تر از رقیب خود رشد می‌کند: در سال ۲۰۱۷، سنگاپور ۲.۴تریلیون دلار دارایی تحت مدیریت داشت که طبق گفته مقامات پولی سنگاپور، این میزان تقریبا سه‌چهارم اندازه ذخایر ۳.۱تریلیون دلاری هنگ‌‌‌کنگ بود. تا سال ۲۰۲۲، دارایی تحت مدیریت سنگاپور به ۳.۶تریلیون دلار افزایش یافته بود که تنها ۸‌درصد از هنگ‌کنگ عقب‌تر بود.
  • چالش‏‏‌های سنگاپور در عصر جهانی شدن

    اکونومیست
    با انتخاب نخست‌‌‌وزیر جدید سنگاپور، این کشور از شانس زیادی برای قرارگرفتن در مسیر تحول برخوردار است. سنگاپور جزیره‌‌‌ای در جنوب شرق آسیا، بارها مورد تحسین قرار گرفته است و بسیاری از سیاستمداران غربی به این کشور به‌‌‌خاطر استانداردهای بالای زندگی و خدمات عمومی کارآمد رشک می‌‌‌ورزند. در دنیای نوظهور، دستاوردهای این کشور در زمینه کاهش فقر برای جهان درس‌‌‌های بسیاری دارد. بااین‌‌‌حال این دولت‌‌‌شهر با جمعیت ۶میلیون نفری با سه چالش بزرگ جهانی مواجه است؛ از تنش‌‌‌های فزاینده میان کشورهای غربی و چین، معضل پیری جمعیت و همچنین تغییرات آب‌‌‌وهوایی.
  • چین و سنگاپور؛ همکاری آینده‏‏‌نگرانه

    یو هونگ/چاینا دیلی
    سنگاپور و چین از ابتکار «کمربند-جاده» برای پیشبرد همکاری با کیفیت بالا و آینده‌‌‌نگر، به‌‌‌ویژه در زمینه فناوری جدید و تحول سبز بهره می‌‌‌گیرند. سنگاپور با وجود اینکه کشور کوچکی است، سرمایه‌گذاری‌‌‌های چشمگیری در راستای تقویت روابط با چین انجام داده است. این دولت‌‌‌شهر علاوه بر داشتن سفارت در پکن، دارای شش سرکنسولگری در شهرهای مختلف چین است و عمیقا درگیر اجرای اصلاحات و اجرای پروژه‌‌‌های توسعه‌‌‌ای در چین است. علاوه بر این، دو کشور تعدادی پروژه همکاری محلی را اجرا کرده‌‌‌‌اند. چین کشوری بزرگ با پویایی منطقه‌‌‌ای است. برای سنگاپور مهم است که در توسعه منطقه‌‌‌ای شرکت کند تا نبض استان‌‌‌ها و شهرهای مختلف را احساس کرده و اولویت‌‌‌های توسعه مکان‌‌‌های مختلف را درک کند. سنگاپور تا به امروز چهار پروژه همکاری دوجانبه در سطح ملی را با چین انجام داده است که عبارتند از: پارک صنعتی سوژو، شهر بوم‌‌‌گردی تیان جین، پروژه‌ای با عنوان «نمایش پیوند راهبردی چین - سنگاپور (چونگ کینگ) و شهر دانش گوانگژو.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر