شماره روزنامه ۶۰۴۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۲۹ دنیای اقتصاد

اخبار باشگاه اقتصاددانان - روزنامه شماره ۶۰۲۹

  • آمار؛ سلاح سیاستگذار

    هدف سیاستگذاری چیزی جز «حل مساله» نیست. یک پزشک برای فهم مشکلات بیمار نیاز به اطلاعات دارد و با اسکن، کاردیوگراف و فشارسنج، به سنجش عینی وضعیت بدن می‌‌‌پردازد. سیاستگذار نیز برای حل مسائل عمومی، به آمار و ارقام دقیق و شواهد متقن نیاز دارد تا با شناخت درست از مساله، فهم دقیقی از بیماری پیدا کرده و به تشخیص درست برسد. تجربه جهانی نیز همین روش را تایید می‌کند. به همین دلیل نیز به سیاستگذاری شواهدمحور و مبتنی بر داده لقب اقدام عمومی با «دست مسلح» را می‌دهند. «باشگاه اقتصاددانان» به بهانه انتخابات ریاست‌جمهوری سعی کرده است در این پرونده به بیان اهمیت حکمرانی مبتنی بر داده در ایران و جهان بپردازد.
  • سیاستگذاری مبتنی بر شواهد رویکردی موثر در سیاستگذاری عمومی

    معصومه محمدی‌فر /دانشجوی دکترای اقتصاد بخش عمومی دانشگاه مازندران
    تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد یکی از جنبه‌‌‌های حیاتی دولتی کارآمد و موثر است. باید گفت پتانسیل یک دوره طلایی سیاستگذاری مبتنی بر شواهد هرگز بیشتر از این نبوده است. در عصر کنونی که دسترسی به داده‌‌‌ها افزایش یافته و سرمایه‌گذاری‌‌‌های جدیدی در تحقیقات دقیق صورت گرفته است، سیاستگذاران می‌‌‌توانند با استفاده از شواهد تجربی، انتخاب‌‌‌های آگاهانه‌‌‌تری انجام دهند و اطمینان حاصل کنند که سرمایه‌گذاری‌‌‌های عمومی به نتایج مطلوب می‌‌‌رسند. سیاستگذاری مبتنی بر شواهد نه‌تنها به بهبود عملکرد و کارآیی منجر می‌شود، بلکه استفاده بهینه‌‌‌تری از منابع مالیاتی را نیز فراهم می‌‌‌آورد. با توجه به پیشرفت‌‌‌های تکنولوژیک و دسترسی بیشتر به اطلاعات، انتظارات از اثربخشی دولت‌‌‌ها افزایش یافته است. سیاستگذاران نیازمند اطلاعات دقیق و قابل اعتماد برای تصمیم‌گیری‌‌‌های خود هستند.
  • شواهد نجات‏‏‌بخش: چگونه داده‏‏‌ها به یاری سیاستگذار می‏‏‌آیند؟

    سید محمدرضا دادگستر / دانشجوی دکترای سیاستگذاری عمومی دانشگاه تهران  
    هارولد لاسول که در زمره دانشمندان برجسته‌‌‌ رشته سیاستگذاری عمومی است و از بنیان‌گذاران آن به شمار می‌رود، بر این باور است که سیاست یا خط‌‌‌مشی برای توصیف مهم‌ترین انتخاب‌‌‌های انسان در زندگی او در حوزه عمومی به کار می‌رود. هزقل درور نیز که در پیشرفت سیاستگذاری عمومی نقش بسزایی داشت، سیاستگذاری را نوعی «آگاهی هوشمندانه در زمینه انتخاب میان دو راه جایگزین برای اداره جوامع» معرفی می‌کند. به نظر می‌رسد که سیاستگذار ماموریت سنگینی بر دوش دارد. او باید بتواند در موضع اتخاذ حیاتی‌‌‌ترین تصمیمات یک جامعه، بهترین عملکرد را از خود به نمایش بگذارد و این «بهترین» معمولا با صفاتی نظیر عقلانی، هوشمندانه، مبتنی بر شواهد و خردمندانه توصیف می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر