شماره روزنامه ۶۱۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۹۴ دنیای اقتصاد

اخبار بازرگانی - روزنامه شماره ۶۰۹۴

  • صادرات با ارزش افزوده کم

    دنیای اقتصاد: در طول ۳۰ سال‌گذشته، ‏‏‏‌ عمده کالاهای صادراتی غیرنفتی کشور را مشتقات نفتی به خود اختصاص داده‌اند. این موضوع از دو جنبه قابل‌بررسی است؛ اول اینکه تنوع کالاهای صادراتی ایران بسیار پایین است و نفت همیشه پای ثابت این جریان محسوب می‌شود. کالای نفتی ایران، در زنجیره ارزش جهانی جزو مواد اولیه صنعتی به‌حساب می‌آید و ارزش‌افزوده زیادی را نصیب کشور نمی‌کند. این معضل خود را در ارزش هر‌تن کالای صادراتی ایران نشان می‌دهد، ارزش هر‌تن کالای صادراتی در گزارش جدید گمرک ایران با ۵۶.۲‌درصد افزایش به ۳۶۲ دلار رسیده، این در حالی است که ارزش هر‌تن کالای وارداتی ایران در مدت ۵ماهه اول سال‌۱۴۰۳ به ‌هزار و ۶۷۸ دلار بالغ شده‌است. اختلاف بین هر‌تن کالای صادراتی و وارداتی در طول ۳۰ سال‌گذشته، همیشه وجود داشته و باعث کسری تراز تجاری کشور شده‌است.
  • یک قرن خام‌فروشی

    دنیای اقتصاد -امیررضا انگجی : نگاهی به سبد صادرات نفتی و غیرنفتی کشور نشان می‌دهد که ما در طول یک قرن گذشته گرفتار انواع مختلف خام‌فروشی به بازارهای جهانی بوده‌ایم. اگر به سال‌۱۹۲۹ بازگردیم، سبد صادرات کشور بدین شرح است: نفت‌خام، گلیم پشمی و فرش، تریاک، خشکبار، پنبه‌خام و برنج در کنار برخی کالاها همچون ماهی و چوب. حال به سال‌۲۰۲۳ بازگردیم و نگاهی کنیم به سبد صادراتی کشور که عبارت است از، نفت‌خام و مشتقات نفتی، مواد معدنی و سنگ، پتروشیمی و کالاهای شیمیایی، سیمان و کلینکر و فولاد.
  • ارز نیمایی واردات پارچه مختص تولیدکنندگان است

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس مصوبات جدید وزارت صمت برای واردات ۳۱۱ کد تعرفه (مربوط به پارچه) ارز نیمایی فقط به تولیدکنندگان تخصیص می‌یابد و واحدهای بازرگانی باید از سایر رویه‌های تامین ارز استفاده کنند. گمرک ایران در اطلاعیه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای اعلام کرد؛ برای ثبت‌سفارش ۳۱۱ کد تعرفه (مربوط به پارچه) واحدهای بازرگانی باید به‌جای «خرید ارز از سیستم بانکی» -همان ارز نیمایی- از سایر رویه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های تامین ارز استفاده کنند.
  • ورود روزانه ۱۵۰۰‌تن مرغ به استان تهران

    دنیای‌اقتصاد: رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تهران از ورود روزانه یک‌هزار و ۵۰۰‌تن مرغ به استان خبر داد و گفت: در آستانه تعطیلات این رقم به بیش از یک‌هزار و ۸۰۰‌تن رسید.
  • ۲۰۸‌هزار ‌میلیارد‌تومان گندم از کشاورزان خریداری شد

    دنیای‌اقتصاد: از ابتدای فصل برداشت تا به امروز گندم تضمینی به میزان ۱۱‌میلیون و ۸۵۰‌هزارتن و به ارزش ۲۰۸‌هزار‌میلیارد‌تومان از کشاورزان خریداری‌ شده‌است. سهراب سهرابی مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهادکشاورزی افزود: این میزان خرید تضمینی نسبت به مدت مشابه سال‌زراعی گذشته یک‌میلیون و ۶۱۳‌هزار‌تن معادل ۱۶‌درصد رشد نشان می‌دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر