شماره روزنامه ۶۱۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۸۶ دنیای اقتصاد

اخبار بازرگانی - روزنامه شماره ۶۰۸۶

  • تکیه بر توسعه صادرات

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی : تجارت یکی از موضوعات مهم در تدوین برنامه‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت چهاردهم است. وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) در جلسه علنی مجلس با اشاره به گام دوم انقلاب گفت: «برنامه‌های صنعت، معدن و تجارت با هدف ارتقای تولید به‌عنوان موتورمحرک اقتصاد و با تکیه بر توان داخلی و توسعه صادرات، حرکت به سمت اقتصاد بدون‌نفت، تنظیم‌بازار و موازنه عرضه و تقاضا، تدوین شده‌است.» هدف‌گذاری برای رشد صادرات درحالی است که بررسی روند تجاری کشور در سال‌های اخیر حکایت از افت تجارت و تضعیف حضور ایران در بازارهای بین‌المللی دارد. میزان صادرات ایران در سال‌۱۴۰۲ در مقایسه با مدت مشابه سال‌۱۴۰۱‌برابر ۷.۷‌درصد کاهش داشته‌است. درهمین‏‏‏‌حال میزان واردات نیز در سال‌گذشته ۹.۷‌درصد افزایش یافت. به این ترتیب کسری تراز تجاری کشور هر سال‌بیش از قبل ا‌فزایش پیدا کرده و به یکی از چالش‌های اصلی اقتصاد کشور بدل شده‌است. بدون‌تردید رفع موانع حاکم بر حوزه تجارت ضرورتی غیرقابل‌جایگزین با هدف بهبود شرایط اقتصادی است که مسیر تولید را هموار خواهد کرد.
  • ضرورت ارتقای تجارت ایران و تاجیکستان

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس آمار‌های ارائه‌شده در نشست فعالان اقتصادی استان همدان با سفیر تاجیکستان در تهران، سهم ایران از واردات این کشور فقط ۱.۹‌درصد است و دو طرف باید برای توسعه مناسبات تلاش کنند. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان با اشاره به ظرفیت‌های این استان، گفت: ۱۸۰۰شرکت تولیدی در بخش‌های مختلف در استان فعال است که ۲۰۹قلم کالا با قابلیت صادرات تولید می‌کنند و می‌توانند به ۱۵۴کشور دنیا صادر کنند. رحیم مرتضایی در نشست فعالان اقتصادی استان همدان با سفیر تاجیکستان در تهران، با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه همدان در بخش‌های معدن، صنعت، پزشکی و گردشگری اظهار کرد: همه این ظرفیت‌ها می‌توانند در اختیار تاجیکستان نیز قرار بگیرند.
  • امسال نیازی به واردات برنج نداریم

    دنیای‌اقتصاد: دبیر انجمن برنج ایران با بیان اینکه با بارش باران، برنج‌‌‌‌‌‌ها دچار ورس می‌شوند اما با تابش چند روزه خورشید و گرمای هوا دوباره شادابی خود را به‌دست می‌‌‌‌‌‌آورند؛ درباره وضعیت این محصول در کشور گفت: هم تمام انبارها مملو از برنج وارداتی از سال‌های گذشته است و هم امسال تولید مناسبی داریم، بنابراین نیازی به واردات برنج نیست.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر