شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۸ دنیای اقتصاد

اخبار بازرگانی - روزنامه شماره ۵۸۹۸

  • تجار ایرانی در بازار شام

    دنیای‌اقتصاد: روابط سیاسی نزدیک ایران و سوریه، سابقه طولانی به قدمت بیش ازهفتاد سال دارد. دو کشور در برهه‏‏‏‏‌های مختلف همکاری سیاسی و نظامی گسترده‌ای داشته‏‏‏‏‌اند، با این‌وجود میزان همکاری‌های اقتصادی دو متحد سنتی، نسبتی با نزدیکی سیاسی دو کشور ندارد. در سال‌۱۴۰۱، ایران در حدود ۲۴۳‌میلیون دلار به سوریه کالا صادر کرده و در مقابل تنها ۲۸.۵‌میلیون دلار از این کشور واردات داشته‌است. میزان مبادلات تجاری ایران و سوریه در سال‌۱۴۰۰ نیز معادل ۲۴۸‌میلیون دلار بوده که ۲۱۸‌میلیون دلار آن را صادرات ایران به این کشور تشکیل می‌دهد؛ این در حالی است که بر اساس آمارهای موسسه بررسی پیچیدگی‌های اقتصادی، سوریه در سال‌۲۰۲۱ میلادی، بیش از ۵‌میلیارد و ۳۷۰‌میلیون دلار تجارت داشته که بیش از ۸۰‌درصد آن را واردات این کشور تشکیل می‌دهد. در شرایطی که ۴۵‌درصد از واردات سوریه از مبدا ترکیه انجام می‌شود، ایران از رقم ۴.۳۶‌میلیارد دلاری واردات سوریه تنها ۰.۵‌درصد سهم دارد. همین آمار به روشنی نشان می‌دهد تا چه میزان ظرفیت بازار سوریه مغفول مانده و باید به آن توجه بیشتری داشت.
  • ۵ مولفه ناامنی فضای کسب و کار

    دنیای‌اقتصاد: بررسی موانع ناامن کننده کسب‌وکار در ایران طی فصل‏‏‏‏‌های اخیر حاکی از آن است که فعالان اقتصادی زیرمجموعه اتاق بازرگانی، بیش از هر عاملی از عدم‌پیش‌بینی‏‏‏‏‌پذیری و بی‏‏‏‏‌ثباتی‏‏‏‏‌ها؛ چه در زمینه قیمت‌ها و تامین مواد اولیه و نهاده‏‏‏‏‌های تولید و چه در زمینه سیاست‌ها و قوانین و مقررات رنج می‌برند؛ در این میان ناکارآمدی، مانع‏‏‏‏‌‍‏‏‏‏‌تراشی و سنگ‏‏‏‏‌اندازی دستگاه‌های دولتی نیز محیط کار را به سمت هرچه ناامن‏‏‏‏‌تر‌شدن و نامساعدتر‌شدن پیش‌برده است. بررسی و مقایسه مولفه‏‏‏‏‌ها و موانع کسب‌وکار همچنین حاکی از ضعف زیرساخت‌ها و ناترازی‏‏‏‏‌های انرژی و محدودیت‌هایی است که بر سرراه نوسازی تجهیزات و به‌روز‌رسانی فناوری بنگاه‌ها وجود دارد .
  • لزوم ایجاد برند برای پوشاک ایرانی

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتحادیه خیاطان با تاکید بر لزوم ایجاد برند در صنعت پوشاک ایران گفت: پوشاک ایرانی به کشور‌های روسیه، ترکیه، سوریه، عراق، ازبکستان، ترکمنستان و امارات صادر می‌شود.
  • نفت در ‌ برابر چای عملی می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل انجمن تخصصی محصول چای ایران گفت: بعد از یک وقفه در واردات چای، ثبت‌سفارش این محصول آغاز شده‌است و چای سیلان با طلب نفتی که از این کشور داریم، تهاتر می‌شود. به گزارش تسنیم احمدرضا بخشی با بیان اینکه نیاز به واردات چای سالانه ۴۰۰ تا ۵۰۰‌میلیون دلار است اظهار کرد: با توجه به توقف مقطعی واردات چای اکنون با افزایش قیمت این محصول در بازار مواجه هستیم. او با اعلام اینکه امکان ثبت‌سفارش چای سریلانکا وجود دارد افزود: وزارت جهادکشاورزی دوباره شرایط واردات چای به کشور را فراهم کرده است و تهاتر چای سیلان با طلب نفتی آغاز شده‌است و امکان ثبت‌سفارش از سریلانکا و هند فراهم است.
  • رویکرد خام‌فروشی در صادرات استان کرمان باید تغییر کند

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه ارزش هر واحد کالای وارداتی به کرمان ۱۰‌برابر ارزش هر واحد کالای صادراتی استان است، می‌گوید: تغییر رویکرد صادراتی استان از خام‌فروشی به کالای با ارزش‌‌‌‌‌‌افزوده بالاتر، ناگزیر است.
  • تسهیل حضور تجار ایرانی در عمان

    دنیای‌اقتصاد: کمیته سه‌‌‌‌‌‌‌‌‌نفره‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای متشکل از نمایندگان اتاق بازرگانی عمان، مرکز سرمایه‌گذاری عمان و اتاق مشترک ایران و عمان، شرایط حضور و فعالیت تجار و بازرگانان ایرانی را در عمان پیگیری و تسهیل می‌کند. محمدصادق حمیدیان در نشست فعالان اقتصادی استان فارس با هیات بلندپایه اقتصادی کشور عمان به سرپرستی وزیر تجارت، صنعت و سرمایه‌گذاری این کشور که در اتاق شیراز برگزار شد، گفت: استان فارس سهم ۵‌درصدی در تولید ناخالص داخلی کشور ایران دارد و این استان حدود ۱۲‌درصد از تولیدات کشاورزی ایران را به خود اختصاص داده‌است.
  • بازرگانان و برخورد سوم

    دنیای‌اقتصاد: «در ایران هرکس می‌گوید فلان کار را سیاسی نکنید، این کار سیاسی نیست» باید به او شک کرد که یا از قضا سودایی سیاسی در سر دارد یا هدفی جز این حرفی ‌‌‌‌که می‌زند؛ احتمالا می‌خواهد حرف طرف مقابل را به سیاسی‌‌‌‌کاری بچسباند و او را از گردونه خارج کند. اینکه چرا سیاسی‌‌‌‌کاری که قاعدتا کاری است در دستان قشر فرهیخته و نخبگان، در آن اصطلاحی است با‌بار منفی، باید ریشه‌‌‌‌یابی شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر