شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۲ دنیای اقتصاد

اخبار بازرگانی - روزنامه شماره ۵۸۹۲

  • امنیت غذایی با مشارکت جهانی

    دنیای‌اقتصاد: تجارت محصولات کشاورزی در دهه‌های اخیر رونق بیش‌‌‌‌‌تری پیدا کرده و کشورها در تولید این محصولات، تخصص بیش‌‌‌‌‌تری پیدا کرده‌‌‌‌‌اند. بر اساس داده‌های موسسه مکنزی، درحالی‌که در سال‌۲۰۰۰ میلادی تنها ۱۸۹‌میلیارد دلار، کالای کشاورزی وارد می‌کردند، این رقم در سال‌۲۰۱۰ به ۴۶۰‌میلیارد دلار و در سال‌۲۰۲۱ به ۷۱۱‌میلیارد دلار افزایش پیدا کرده‌است.
  • خوان آخر انتخابات اتاق؟

    دنیای‌اقتصاد: حکایت انتخابات اتاق بازرگانی ایران حقیقتا تبدیل به داستانی طولانی شده‌است؛ انتخاباتی که در زمستان گذشته برگزار شد و اکنون و در آستانه زمستان سال‌جدید همچنان اعضا و دست‌‌‌‌‌اندرکاران از آن با عنوان «کلاف سردرگم»‌‌‌‌‌ یاد می‌کنند. در تازه‌‌‌‌‌ترین بحثی که در این زمینه بالا گرفته‌است، مساله تجدید انتخابات رئیس اتاق ایران مطرح‌ شده و بازهم دعوایی حقوقی در گرفته‌است. بر اساس شنیده‌‌‌‌‌ها، نظر حقوقی اتاق ایران این است که بر اساس آیین‌نامه، انجمن نظارت بر انتخابات اتاق، یک هفته پس از بر‌‌گزاری انتخابات رئیس، مستعفی محسوب می‌شود و باید انجمن نظارت جدید شکل بگیرد، در مقابل دولتی‌ها به ظاهر با استدلال خود معتقد به ادامه کار انجمن نظارت فعلی هستند. برخی اعضای هیات‌رئیسه در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با گلایه از تصمیمات غیرحقوقی دولت از طرح ۱۵دعوی حقوقی در مورد انتخابات اتاق بازرگانی خبر می‌دهند که به گفته آنها کل شرایط را در هاله‌‌‌‌‌ای از ابهام فروبرده است. اعضای اتاق همچنین با اشاره به اینکه ۱۴۰ سال‌است امور خود را بدون دخالت دولت تمشیت کرده‌‌‌‌‌اند، خواستار کاهش نظارت‌های دولتی در امور پارلمان بخش‌خصوصی هستند.
  • ایران و عمان در مسیر تجارت ترجیحی

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر و رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران ارزش تجارت ایران و عمان را در سال‌گذشته ۸۰۰‌میلیون دلار عنوان کرد و از آغاز مذاکرات برای امضای موافقت‌نامه تجارت ترجیحی بین دو کشور در آینده نزدیک خبر داد.
  • وصولی‌‌‌‌‌‌های گمرک به ۱۱۵‌هزار‌ میلیارد‌ تومان رسید

    دنیای‌اقتصاد: جمع کل وصولی و واریز به خزانه از سوی گمرک در ۸ ماهه امسال به رقم ۱۱۴‌هزار و ۶۸۱‌میلیارد و ۵۰۰‌میلیون ‌تومان رسید. به گزارش «ایلنا» از گمرک ایران، این میزان وصولی و واریز به خزانه در ۸ ماهه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال‌قبل ۴۷‌درصد افزایش نشان می‌دهد. براساس این گزارش، میزان حقوق ورودی وصولی کالاها در ۸ماهه امسال بالغ بر ۳۶‌هزار و ۹۹۰‌میلیارد و ۴۰۰‌میلیون‌تومان شده که حاکی از افزایش ۴۲‌درصدی نسبت به مدت مشابه سال‌قبل است. بنا بر این گزارش، میزان حقوق ورودی وصولی کالاها به‌علاوه خودرو، گوشی تلفن‌همراه بالای ۶۰۰ دلار و ۲۳ ردیف درآمدی گمرک در مدت یادشده به ۵۵‌هزار و ۹۲۰‌میلیارد و ۷۰۰‌میلیون‌تومان رسید‌که نسبت به مدت مشابه سال‌قبل ۶۹‌درصد رشد نشان می‌دهد. این گزارش همچنین حاکیست، میزان وصولی گمرک از محل مالیات‌ارزش‌افزوده کالاهای وارداتی در همین مدت به رقم ۵۸‌هزار و ۷۶۰‌میلیارد و ۸۰۰‌میلیون‌تومان رسید‌که نسبت به مدت مشابه سال‌قبل ۳۱‌درصد افزایش را نشان می‌دهد.
  • اجرای مدل جدید مالی در تجارت ایران و عمان

    دنیای‌اقتصاد: به گفته رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان با تسهیلاتی که در جریان تجارت دو کشور ایجاد می‌شود، دیگر نیازی به تبدیل پول در صرافی‌‌‌‌‌‌‌ها نیست و مدل جدیدی از مبادلات مالی در تجارت با این کشور اجرا خواهدشد. عمان همگام با دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس مسیر توسعه را پیش گرفته و قصد متنوع‌‌‌‌‌‌‌سازی منابع درآمدی خود را دارد تا از اتکای خود به درآمدهای نفتی بکاهد. در همین حال این کشور از موقعیت ژئوپلیتیک خوبی برخوردار است، بنادر مجهزی دارد، به آب‌های آزاد متصل است و ارتباط صلح‌‌‌‌‌‌‌آمیزی با جهان ایجاد ‌کرده‌است.
  • مناطق آزاد ۹۰۰‌هزار ‌میلیارد‌تومان پتانسیل سرمایه‌گذاری ایجاد کرد

    دنیای‌اقتصاد: دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: یک‌‌‌‌‌‌هزار بسته سرمایه‌گذاری به ارزش ۹۰۰‌هزار‌میلیارد‌تومان برای بهره‌برداری فعالان اقتصادی داخلی و خارجی آماده شده‌است. به گزارش «ایرنا» حجت‌الله عبدالملکی در حاشیه دومین روز از نمایشگاه اوراسیا در نشست خبری اظهار کرد: از ابتدای امسال طراحی پروژه‌های سرمایه‌گذاری برای معرفی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به فعالان اقتصادی بین‌المللی در دستور کار قرارگرفت.
  • افزایش قیمت تن ‏‏‏‏‏‏‌ماهی به ۹۹‌هزار‌ تومان

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتحادیه سوپرمارکت‏‏‏‏‏‏‌ها و مواد پروتئینی تهران گفت: تن‌ماهی از ابتدای سال‌تاکنون سه‌مرتبه گران شده و الان به ۹۹هزار‌تومان رسیده‌است.
  • ترکیب برنده «ائتلاف برای فردا»

    دنیای‌اقتصاد: اگر اهل نوشتن خاطرات روزانه یا چاپ گهگاه مطلبی از خود در جراید و وبلاگ و شبکه‌‌‌‌‌های اجتماعی باشید، تصدیق خواهید کرد که بازگشتن و خواندن دوباره آن مطالب همواره یا در بیشتر اوقات مفرح است. گاهی از این تعجب می‌کنید که چطور هنوز افکاری را در سر می‌‌‌‌‌پرورانید که گمان می‌‌‌‌‌بردید جدید و متعلق به همین دیروز است؛ اما می‌بینید که چند سال‌پیش نیز به همین ترتیب کنونی- حداقل در اساس- می‌‌‌‌‌اندیشید. از این حیث خواندن نوشته‌های خود، دستاوردی همانند خواندن تاریخ ملت دارد؛ آگاهی از چگونگی استمرار یافتن من و ما. اما خواندن آثار دیگران طی تاریخ از وجه دیگری جذاب است؛ آگاهی یافتن به اینکه چطور شد آدم‌هایی که می‌‌‌‌‌شناختیم به هیاتی در آمدند که امروز می‌‌‌‌‌شناسیم.‌‌‌‌‌
  • امید به سرمایه‌گذاری در صنایع کوچک و متوسط پررنگ‌تر شد

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق کرمان با اشاره به بهبود نسبی جایگاه این استان در شاخص ملی محیط کسب‌وکار، اظهار کرد: با این اتفاق امید به سرمایه‌گذاری در صنایع کوچک و متوسط پررنگ‌تر شده‌است. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان گفت: با ارتقای رتبه فضای کسب‌وکار استان در یک سال‌گذشته، می‌توان گفت مقدمات کار برای استقبال از سرمایه‌گذاران در استان فراهم و امید به سرمایه‌گذاری در صنایع کوچک و متوسط پررنگ‌تر شده‌است.
  • تعامل مدیران دولتی با اهالی صنعت و تولید تقویت شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق یزد با انتقاد از تفسیر متفاوت قوانین ملی در استان یزد به‌ویژه در حوزه گمرک، همکاری و مساعدت مسوولان استانی برای رفع موانع تولید و کمک به صنعتگر و بازرگان را خواستار شد. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یزد، گفت: قانون در همه‌جای کشور یکسان است؛ اما تفسیر از قانون در استان یزد فرق دارد و ما با مسوولان میانی مشکل داریم. در استان‌های دیگر نگاه مدیران میانی راحت‌تر است و کارها زودتر حل می‌شود و تعامل با صنعتگر و تولیدکننده بیشتر وجود دارد. مجتبی دستمالچیان در نشست کارگروه توسعه صادرات استان یزد، افزود: مدیران باید شهامت داشته باشند و از آیین‌نامه و قوانین برای رفع موانع تولید و کمک به صنعتگر و بازرگان استفاده کنند؛ اما تفسیرها در قوانین به‌ویژه در گمرک یزد باعث مشکل شده‌است.رئیس اتاق یزد اظهار کرد: قانون یزد با اصفهان و کرمان فرق نمی‌کند، اما در استان‌های دیگر حس همراهی بیشتر است و کارها آسان‌تر انجام می‌شود و همه در یک جبهه هستیم و تقاضای همکاری و مساعدت بیشتر مسوولان استان را داریم.
  • درخواست لغو الزام نمونه‌‌‌‌‌برداری انحصاری از بذور وارداتی در سازمان گیاه‌‌‌‌‌پزشکی

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق شیراز با اشاره به الزام نمونه‌‌‌‌‌برداری از برخی بذور وارداتی در سازمان گیاه‌‌‌‌‌پزشکی و معطلی این محموله‌‌‌‌‌ها در گمرک، خواستار لغو این الزام یا انجام آن قبل از ورود محموله به گمرک را خواستار شد. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز، گفت: سازمان حفظ نباتات کشور بر اساس‌نامه شماره ۷۳۰.۶۹۶۹ مورخ ۱۴۰۲.۴.۱۲، ترخیص بذور وارداتی برخی صیفی و سبزی‌ها از گمرک را منوط به انجام نمونه‌‌‌‌‌برداری و ارسال آن به موسسه گیاه‌‌‌‌‌پزشکی کشور کرده که عمدتا نتایج حاصله از این تست‌‌‌‌‌ها عاری بودن آنها از این ویروس عنوان می‌شود.محمدصادق حمیدیان در هفتاد و سومین جلسه شورای گفت‌‌‌‌‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی استان فارس، افزود: این بخشنامه در حالی صادرشده که محموله‌‌‌‌‌های وارداتی گواهی بهداشت معتبر از کشور صادرکننده دارند که در آن عاری‌بودن محموله از این ویروس ذکرشده و این گواهی‌‌‌‌‌های بهداشت مطابق با شرایط قرنطینه‌‌‌‌‌ای واردات بذور صیفی و سبزی است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر