خواست بخش‌خصوصی تسهیل تردد به دیگر کشورها است

صمد حسن‌‌‌‌‌زاده، در ضیافت نوروزی اتاق ایران که با همکاری وزارت امورخارجه و با حضور سفرای کشورهای مختلف، روسای اتاق‌های مشترک و جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد، بیان کرد: حضور ارزشمند شما فرصت مغتنمی‌برای اشاعه دوستی‌‌‌‌‌ها، صمیمیت‌‌‌‌‌ها و تجدید عهد جهت توسعه و تقویت همکاری‌‌‌‌‌ها در سال‌جدید فراهم کرده است. او با تاکید بر اهمیت تقویت و گسترش همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی بین ایران و دیگر کشورهای جهان، ادامه داد: در دوره جدید اتاق ایران، ما با عزمی جدی برای همکاری نزدیک و بهره‌‌‌‌‌گیری از ظرفیت‌ها و فرصت‌های موجود در این حوزه، آمادگی خود را برای توسعه روابط بازرگانی و همکاری‌های اقتصادی با کشورهای جهان اعلام‌می‌کنیم.

حسن‌‌‌‌‌زاده، با بیان اینکه موقعیت استراتژیک ایران در منطقه خاورمیانه و تلاقی شرق و غرب، موجب‌شده تا ظرفیت‌های بیشمار اقتصادی داشته‌باشد، گفت: ایران می‌تواند نقش بسیار مهم‌تری در صحنه تجارت و همکاری‌های خارجی و خدمات مربوطه و تامین زنجیره ارزش کشورها ایفا کند و شاخص‌های کنونی، مطلوب ما نیست و از این ظرفیت‌ها فاصله دارد. او تاکید کرد: اتاق ایران آماده است با همکاری شما و به‌کارگیری ابتکارات و تلاش بیش از پیش جهت معرفی ظرفیت‌های اقتصادی برای همکاری و جلب سرمایه‌گذاری‌ها و ارائه راه‌‌‌‌‌کارهای توسعه‌تجارت، رسالت خود را به‌خوبی ایفا کند. رئیس اتاق ایران با اشاره به اهمیت رفت و آمدهای تجاری میان کشورها، گفت: یکی از خواسته‌‌‌‌‌های اصلی بخش‌خصوصی تسهیل رفت و آمد هیات‌‌‌‌‌های تجاری کشورهاست. ایران بر اساس حسن‌نیت خود روادید تعدادی از کشورها را به‌صورت یک‌طرفه برداشته‌است و ما امیدواریم با اقدام متقابل از سوی کشورها شاهد توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری باشیم.

حسن‌‌‌‌‌زاده با ابراز امیدواری برای انتقال پیام آمادگی بخش‌خصوصی ایران برای توسعه روابط تجاری با کشورهای مختلف، افزود: ما به‌عنوان فعالان اقتصادی می‌توانیم بستر مناسبی برای تفاهم بیشتر بین کشورها فراهم کرده و با همکاری‌های بیشتر، توسعه‌پایدار کشورهایمان را رقم بزنیم. در ادامه این نشست، مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه با بیان اینکه تعمیق و گسترش همکاری‌های اقتصادی با همسایگان، کشورهای منطقه، کشورهای آسیایی و کشورهای «جنوب جهانی» یکی از اولویت‌های اصلی دیپلماسی اقتصادی دولت است، افزود: سازمان‌ها و ترتیبات چندجانبه و منطقه‌ای مانند سازمان همکاری شانگهای، گروه بریکس، سازمان همکاری اقتصادی دریای‌سیاه، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سایرین، جایگاه مهمی در دیپلماسی اقتصادی ما دارند و به آنها به‌عنوان پتانسیل بزرگ برای شکل‌گیری الگوهای همکاری جدید جنوب-جنوب نگاه می‌کنیم. صفری با اشاره به اینکه هدف این گردهمایی، نشان‌دادن حمایت متقابل بین دیپلماسی دوجانبه و چندجانبه است، گفت: ما بر این باوریم که تقویت و ارتقای همکاری‌‌‌‌‌ها در چارچوب این سازمان‌ها باعث تقویت بیشتر روابط دوجانبه ما خواهد شد.

او افزود: ایران به‌عنوان عضو جدید در سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس، مصمم به ایفای نقش مهم و حمایت کامل از فعالیت‌های آنها است. در ژانویه امسال، با امضای توافق‌نامه تجارت آزاد با پنج عضو این اتحادیه که تقریبا ۹۰‌درصد از کل تجارت بین خود را پوشش می‌دهد، روابط خود را با اتحادیه اقتصادی اوراسیا ارتقا دادیم. ما به‌عنوان شریک گفت‌‌‌‌‌وگوی بخش در سازمان همکاری اقتصادی دریای‌سیاه، آمادگی و تمایل خود را برای ارتقای وضعیت خود به عضویت کامل اعلام کرده‌‌‌‌‌ایم. او تاکید کرد: در تمام این تلاش‌ها، دولت جمهوری‌اسلامی ایران تنها نیست. بخش‌خصوصی ایران همیشه برای پیشرفت در روابط دو و چندجانبه ما کمک‌کننده بوده‌است.

معاون دیپلماسی وزارت امور‌خارجه، ادامه داد: اتاق ایران با ۱۳۸سال‌قدمت، مجلس بخش‌خصوصی کشور است. این سیاستگذار استراتژیک و هماهنگ‌کننده در داخل و درمیان بخش‌خصوصی است. خانواده اتاق ایران شامل ۳۴اتاق استانی، ۴۰اتاق بازرگانی مشترک، بیش از ۲۰۰ انجمن تخصصی اقتصاد ملی، حدود ۲۰‌کمیسیون اقتصادی در زیرمجموعه‌‌‌‌‌های مختلف و... است که ظرفیت عظیمی برای ارائه خدمات اقتصادی، تجاری، بازرگانی و خدمات مشاوره‌ای به جامعه تجاری، دولت، مجلس و قوه‌قضائیه در ایران‌ است.

صفری گفت: با وجود برخی محدودیت‌های سیاسی در روابط دوجانبه یا چندجانبه ایران با بعضی از کشورها، اتاق ایران همیشه در حوزه اقتصادی آمادگی توسعه روابط و گره‌‌‌‌‌گشایی از مسائل را داشته و خواهد داشت. ما در وزارت امور‌خارجه، بخش‌خصوصی را ابزار قوی در دست دیپلماسی اقتصادی کشور می‌دانیم. ما همچنان آماده تسهیل بیشتر تعاملات بین بخش‌خصوصی ایران با بخش‌خصوصی در کشورهای شریک هستیم.

او ادامه‌داد: در چارچوب سازمان‌های چندجانبه، اتاق‌های بازرگانی کشورهای عضو باید در فعالیت‌های چندجانبه مشارکت بیشتری داشته باشند. به‌عنوان نمونه، اتاق شهر اصفهان در تاریخ ۲۹ تا ۳۰ آوریل امسال میزبان اتاق‌های کشورهای عضو «ای‌‌‌‌‌سی‌‌‌‌‌دی» خواهد بود و در آنجا سهم بخش‌خصوصی در دستور کار همکاری «ای‌‌‌‌‌سی‌‌‌‌‌دی» موردبحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

معاون دیپلماسی وزارت امور‌خارجه، در پایان با تقدیر از اتاق ایران برای میزبانی این ضیافت، تاکید کرد: به همه شرکت‌کنندگان اطمینان می‌‌‌‌‌دهم که از حمایت کامل وزارت امورخارجه و حمایت خود برای ارتقای مشارکت‌‌‌‌‌های دولتی - خصوصی و همچنین تعاملات تجاری، به دوجانبه و چندجانبه برخوردارند. همکاران تجاری من در وزارت‌خارجه نیز برای حمایت و کمک همیشه در دسترس هستند.