قطع حاملهای انرژی صنایع مخاطرهآمیز خواهد بود
با توجه به موارد فوق شرایط بسیار سخت شدهاست. جمعهای بیان کرد: اعلامشدهاست که سوخت جایگزین تامین خواهد شد؛ متاسفانه برای تامین سوخت جایگزین، پیچ و خمهای زیادی پیشرو قرارگرفته است، میدانیم توزیع گاز و برق شبکهای است، اگر توازن منطقهای در کل کشور برقرار شود بیشک صنایع با افت فشار و قطعی مواجه نخواهند شد. وی گفت: در استان سمنان بیش از ۹۸درصد صنایع متعلق به بخشخصوصی است، متاسفانه در تابستان صنایع با برق مشکل دارند، در زمستان با برق و گاز مشکلدارند، اگر قرار بر این است که کل کشور قطعی داشته باشد استان سمنان هم باید قطعی داشته باشد. طی رصد اتاق بازرگانی بسیاری از استانها مشکلات استان سمنان را ندارند و شرایط پایدار است. فرامرز محبوبی مشاور صنایع اتاق بازرگانی سمنان در این نشست گفت: محدودیتهای اعمالشده بر بخشهای نیروگاه، شرکتهای سیمان، آجر، مصالح ساختمانی و دیگر رشتهها را شاملشده و طی محاسبات انجامشده توسط اتاق ۶۰درصد صرفهجویی با محوریت صنایع صورتگرفته است. اگر این شرایط ادامه پیدا کند شرکتهای تولیدی با تنش روبهرو میشوند.
در تمام جلسات برگزارشده اشارهای به ماده۲۵ قانون بهبود فضای کسبوکار نشده است. مفاد این قانون بهصراحت اعلام کردهاست که حاملهای انرژی واحدهای تولیدی نباید قطع شود. حمید علوی عضو هیاترئیسه اتاق بازرگانی در این نشست گفت: مشکل واحدها فراتر از قطع ۵ یا ۱۰ روزه است زیرا بعضی از واحدهای معدنی و سیمانی نباید خطتولید آنها خاموش بشود؛ بهروزکردن خطتولید بسیار زمانبر و پرهزینه خواهد بود. بسیاری از واحدهای معدنی، مواد اولیه کارخانههای دیگر را تامین میکنند، اگر این شرایط ادامه پیدا کند دچار بحران تولید و مسائل مبتلابه میشویم. محمد همتیان دبیر اتاق، قطع برق را یکی دیگر از دغدغههای صاحبان صنایع ذکر کرد و گفت: طی اعلام شرکت توانیر استان سمنان به علت نرسیدن انرژی به نیروگاهها احتمال قطعیبرق صنایع وجود خواهد داشت. با توجه به شرایط متولیان زمانبندی دقیقی از شرایط به تولیدکنندگان اعلام کنند تا این افراد حداقل بتوانند برنامهریزی مناسبی برای واحد خود انجام بدهند. بهرامی مدیرعامل شرکت نوردگرم در این جلسه گفت: واحدهای فولادی با حجم مشخص و تعریفشده فشار گاز کار میکنند. اختصاص ۵۰درصد گاز برای یک واحد فولادی بیثمر است چون کورهها با فشار psi ۶۰ کار میکنند؛ از طرفی دستگاهها توان استفاده از یکسوخت را دارند و جایگزین کردن سوخت دوم نیاز به تعمیر و نگهداری خاص دارد که ارزش تمامشده کالا را دوبرابر خواهد کرد.
مهدی جعفری عضو هیاتنمایندگان اتاق سمنان در این نشست گفت: واحدهایی که همواره در شرایط مختلف کسبوکار خود را حفظ کرده و هیچ معوقه یا مطالباتی با دستگاههای اجرایی ندارند، باید تمایزی با دیگر واحدها داشته باشند. در حالحاضر هیچ امتیازی برای واحدهای نمونه درنظر گرفته نمیشود. وی ادامه داد: اگر این شرایط و سیاستگذاری ادامه پیدا کند قطعا پذیرش سرمایهگذار در استان سمنان سخت خواهد بود.