سفیر برزیل در نشست با فعالان اقتصادی زنجان تشریحکرد
بزرگترین مانع تجارت برزیل و ایران
سفیر برزیل در تهران، بزرگترین مانع تجارت برزیل و ایران را عدمشناخت و نداشتن دانش کافی نسبت به هم دانست و گفت: اگر شناخت دو طرف بیشتر شده و هیاتهای تجاری بین دو کشور پذیرش شوند و همچنین نمایشگاههای مختلف بین دو کشور برگزار شود، سبب شناخت بیشتر و بالا رفتن سطح روابط دو کشور خواهد شد. لودمار گونسالوس دآگیارنتو همچنین با اشاره به مشکلات ناشی از تحریم، افزود: متاسفانه تحریمها سبب بالا رفتن هزینه تجارت بین دو کشور و همچنین باعث صدمه زدن به مردم و طولانیشدن زمان مبادله بین دو کشور میشود.
وی تصریح کرد: بزرگترین شریک تجاری خاورمیانهای برزیل، کشور ایران است و ما علاقهمند هستیم تجارت با ایران را بیشتر کرده و صادرات را افزایش دهیم. گونسالوس دآگیارنتو ادامه داد: نسبت به سالگذشته، امسال صادرات برزیل به ایران به دوبرابر رسیده و همچنین صادرات از ایران به برزیل نیز افزایش یافتهاست.
وی با بیان اینکه عدد تجارت مستقیم ایران و برزیل به ۴میلیارد دلار رسیده است افزود: تجارت غیرمستقیم نیز بین ایران و برزیل وجود دارد؛ اما روی تعداد کمی از کالاها تمرکز داریم که باید تعداد آن افزایش پیدا کند.
سفیر برزیل در تهران با بیان اینکه ۹۵درصد تجارت بین دو طرف به نفع برزیل است بیان کرد: وظیفه من بهعنوان سفیر این است که به بیشترشدن تجارت بین ایران و برزیل کمک کنم، اما تجربه ۴۰ساله بنده نشان میدهد اگر بخواهیم صادرات را بیشتر کنیم، باید واردات هم بیشتر شود. وی اظهار کرد: با توجه به اینکه اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل در این کشور وجود دارد تفاهمنامه همکاری نیز با اتاق زنجان به امضا رسید.
گونسالوس دآگیارنتو با بیان اینکه علاوهبر اتاق مشترک ایران و برزیل، سفارت جمهوریاسلامی ایران در برازیلیا بسیار فعال است، افزود: تحقیقات بسیاری در زمینه معدن، ماهی، گوسفندهای چندقلوزا، غذای دام، دامپروری، همکاری مشترک در زمینه مواد غذایی، تولیدکنندگان آبمیوه، ربگوجهفرنگی، فرش، روغن ترانسفورماتور استان انجامشده و امیدوار هستیم با توجه به ظرفیتهای موجود که در استان وجود دارد شاهد همکاریهای بیشتر باشیم. وی تصریح کرد: ما دولتیها باید تسهیلگر و کمککننده باشیم زیرا نقش اصلی را بخشخصوصی دو طرف بازی میکنند. سفیر برزیل در تهران با بیان اینکه تحریم یک مانع اساسی است اما مانع اصلی، شناخت ناکافی دو طرف است، افزود: از هیاتهای تجاری درخواست میشود با حضور در نمایشگاههایی که در برزیل برگزار میشود حاضر شده و کالاهای خود را در معرض دید قرار دهید تا دو طرف نسبت به هم شناخت کافی پیدا کنند تا باعث افزایش مبادلات شود.
برزیل در فهرست اهداف توسعه تجاری زنجان
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان نیز در نشست اختصاصی سفیر برزیل در تهران با فعالان اقتصادی استان زنجان، با بیان اینکه برزیل ۱۲۰ سالروابط دیپلماتیک با ایران دارد، اظهار کرد: این کشور پنجمین کشور بزرگ جهان با بیش از ۲۰۰میلیون نفر جمعیت و سومین کشور دارنده قدرت اقتصادی در نیمکره غربی است.
علی یگانهفرد افزود: برزیل نهمین اقتصاد جهان با تولید ناخالص داخلی ۴/ ۲تریلیون دلار است و تا سال۲۰۲۳ پنجمین بازار مصرف دنیا خواهد بود. یگانهفرد با بیان اینکه مبادلات تجاری ایران با برزیل ۵/ ۲میلیارد دلار است که میتواند تا ۱۰میلیارد دلار افزایش پیدا کند، تصریح کرد: برزیل از جایگاه ویژهای در مبادلات تجاری جمهوریاسلامی قرار دارد و سیاست دولت نیز توسعه روابط تجاری با این کشور است. رئیس اتاق زنجان گفت: ظرفیت گسترده برزیل در زمینه کشاورزی، معدن، تولد، خدمات این کشور را در زمره اهداف توسعه تجاری استان قرار دادهاست و امیدوار هستیم بتوانیم همکاریهای خوبی داشته باشیم.
وی به تفاهمنامه منعقده اشاره و ابراز کرد: تفاهمنامهای با اتاق مشترک ایران و برزیل امضا شد و امیدواریم مقدمهای برای ارتقای استان باشد و بتوانیم در مبادلات، اعزام هیاتهای تجاری و حوزههای نمایشگاهی همکاری کنیم. یگانهفرد ابراز امیدواری کرد: در زمینه انتقال تکنولوژی معدنی و صادرات ماشینآلات معدنی از برزیل، تشکیل کارگروه ویژه در زمینه بازیافت ۱۰میلیون تن پسماند روی در استان زنجان و همچنین در کورههای دانشگاهی و توسعه شرکتهای دانشبنیان، زمینه مساعد برای همکاری با برزیل ایجاد شود.
همچنین در ادامه این نشست، سیدفخرالدین عامیران رئیس اتاق مشترک ایران و برزیل، گفت: استان زنجان دارای پتانسیل و ظرفیتهای زیادی است؛ اما در چندین سالگذشته به دلیل عدمشناخت تجار از بازار برزیل فعالیتهای آن بسیار کم بودهاست.
وی افزود: امیدوار هستیم با امضای تفاهمنامه که بین اتاق مشترک ایران و برزیل و استان زنجان انجام شد شاهد همکاریهای بیشتر باشیم. عامریان بیان کرد: اتاق ایران و برزیل پنج سالاست که در تهران تشکیل شده و سالگذشته نیز دفتر خود را در برزیل افتتاح کرد که از زمان افتتاح، صادرات ایران به برزیل دوبرابر شدهاست.
وی گفت: برزیل بهصورت مستقیم چهارمیلیارد دلار واردات کالا داشته که شامل کالاهای اساسی از جمله گوشت، نهادهای دامی، سویا و ذرت بودهاست. رئیس اتاق مشترک ایران و برزیل عنوان کرد: صادرات ما نیز شامل فرش، صنایعدستی، کشمش، خشکبار و محصولات پتروشیمی بوده که به ۵/ ۱میلیارد دلار میرسد. امیدواریم صادرات محصولات پتروشیمی (اوره) که در حالحاضر یکمیلیون و ۲۰۰هزارتن است به بیش از سهمیلیونتن افزایش پیدا کند. وی اظهار کرد: بهرغم اینکه برزیل واردکننده میوه است اما تاکنون کشور ایران اقدامی برای صادرات میوه انجام نداده، اما با همکاری اتاق ایران و برزیل و با توجه به جلسات برگزار شده با جهادکشاورزی تفاهمنامههایی در این زمینه امضا شدهاست. عامریان افزود: امیدوار هستیم تولیدات استان زنجان که شامل ۱۶۰هزارتن سیبدرختی است صادر شود و طبق تفاهمنامه در قبال صادرات این میوهها، واردات میوههای استوایی از برزیل انجام شود. رئیس اتاق مشترک ایران و برزیل افزود: سالانه در استان زنجان ۳۵هزارتن کشمش تولید میشود و برزیل یکی از بزرگترین واردکنندههای کشمکش است و میتواند بازار خوبی برای کشمش زنجان باشد. وی با بیان اینکه چاقو جزو محصولات مهم استان زنجان است افزود: با توجه به اینکه برزیل واردکننده چاقو است اما تا حالحاضر موفق نشدهایم صادرات این محصول را به برزیل را داشته باشیم.