در همایشی در اتاق کرمان مطرح شد
ترویج مسوولیتپذیری اجتماعی
سیدمهدی طبیبزاده، افزود: مسوولیت اجتماعی در ذهن بسیاری از افراد پرداختن به امور خیر برای بهداشت، درمان یا تغذیه افراد نیازمند است، درحالیکه میتوان در این حوزه مسوولیتهای اجتماعی بیشتری را احصا و ایفا کرد. وی بنگاه، جامعه و محیطزیست را سه بعد انجام هر مسوولیت اجتماعی دانست و گفت: هدف ما تبلیغ و ترویج انجام بیشتر مسوولیتهای اجتماعی در جامعه است. رئیس اتاق کرمان با تاکید بر اینکه ما در قبال نسل آینده مسوول هستیم، بیان کرد: اتاق در ادامه مسیر خود در حال برنامهریزی و ارائه طرح برای ۲۰ تا ۳۰ سالآینده توسعه استان، با وضعیت فعلی کشاورزی، معدن، آب و انرژی، محیطزیست و... است. طبیبزاده تصریح کرد: کمتر کسی شناخت روشنی از انجام مسوولیتهای اجتماعی دارد، زیرا اگر اینگونه بود کمتر نگران آینده بودیم. در ادامه این نشست رئیس سابق اتاق ایران و کرمان نیز گفت: فعالیتهای اتاق کرمان در حوزه مسوولیتهای اجتماعی از دوره پنجم در مسیر خوبی قرار گرفت، چند دهه در اتاق کرمان دنبال شده و امروز به تکامل رسیده است. محسن جلالپور، اظهار کرد: سالها پیش به این نتیجه رسیدیم که اگر استان توسعهیافته میخواهیم باید به تکتک انجمنها و سازمانهای مردمنهاد بپردازیم تا رشد کنند و این اندیشه در انجام مسوولیتهای اجتماعی بهخوبی نمود داشت.
وی با تاکید بر اینکه جامعه رشد نمییابد مگر با پرداختن به اصلیترین نیازهای آن، افزود: هر کاری که با عنوان مسوولیت اجتماعی انجام میدهیم خیروبرکت آن به خود انسان برمیگردد و اگر به آن نپردازیم ضرر آن را نیز مشاهده میکنیم. جلالپور، در پاسخ به این پرسش که خیران چطور مالی را از خود جدا میکنند و میبخشند؟ گفت: چطور کشاورزی دانه گندم که ثروت اوست را در زیرخاک میکارد؟ چون میداند هفتادبرابر آن را برداشت میکند، ما نیز بارها مشاهده کردهایم که بیش از ۷۰ تا ۷۰۰برابر آنچه بخشیدهایم به ما بازگشته و اگر دریغ کردهایم، ضرر دیدهایم. این فعال اقتصادی کشور و کرمان ادامه داد: بهعنوانمثال، راهاندازی بنیاد نفیس و بخش پیوند اعضای بیمارستان افضلیپور کار بزرگی بود که در دوره پنجم اعضای هیاتنمایندگان اتاق کرمان، به کمک خیرین وقت انجام شد، ازآنپس به بعد حدود ۱۰ نفر از پرسنل ما و اخیرا خود من از خدمات این مجموعهها استفاده کردهایم.
در ادامه این همایش رئیس کمیسیون مسوولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران گفت: کرمان در همه حوزهها و عرصههای اجتماعی و اقتصادی پیشتاز بوده و هیاتنمایندگان اتاق کرمان موثرترین افراد در بین اتاقهای کشور هستند. محمود اولیایی، با اشاره به اینکه یک حکمرانی مطلوب سه رکن حاکمیت، مردم و بخشخصوصی دارد که هریک وظایفی بر عهده دارند، افزود: وقتی مسوولیت اجتماعی بنگاههای اقتصادی مطرح میشود، موضوعات خیریه به ذهن میرسد زیرا در طول تاریخ و فرهنگ ما همیشه بازاریان و تجار امور خیر را رهبری میکردند.
وی ادامه داد: از دهه ۹۰ به بعد مفاهیم جدید در حوزه بنگاهداری و مسوولیت جدید بنگاهها آمده و چهار سطح برای مسوولیت اجتماعی بنگاهها مطرحشده که علاوهبر ایجاد اشتغال و تاثیرگذاری در میزان درآمد ناخالص داخلی و رعایت الزامات قانونی، به رعایت موضوعات اخلاقی و اخلاقمداری و همچنین پرداختن به امور بشردوستانه در بالاترین سطح مسوولیتهای اجتماعی تاکید شدهاست. رئیس کمیسیون مسوولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران اظهار کرد: نکته کلیدی اینجاست که انجام مسوولیتهای اجتماعی تا یک دهه پیش لطف بنگاهها محسوب میشد اما اکنون جزو مسوولیتهای آنهاست که در راستای عمل به اخلاق و اقدامات بشردوستانه است.
وی تصریح کرد: در ۸ سالاخیر این رویکرد در دنیا پیشرفت کرده و بحث توسعه پایدار انسان و محیطزیست در انجام مسوولیتهای اجتماعی و فعالیت بنگاههای اقتصادی مطرحشده که مبنای آن متعهد بودن در استفاده از ماشینآلات و کیفیت محصولات تولید شدهاست. اولیایی عنوان کرد: پیوند بین سازمانهای مردمنهاد و بنگاههای خصوصی بهصورت سیستماتیک و فرآیندی از جمله اهداف ما در اتاق ایران بوده که این موضوع قدرت حکمرانی را افزایش میدهد. مشاور عالی کمیسیون مسوولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران نیز در ادامه این نشست گفت: ضرورت بحث مسوولیت اجتماعی بدیهی، عقلی و انسانی است و اگر نباشد فعالیتهای ما ابتر خواهد ماند.