مشتری‌های بنگلادشی کشمش و انگور خراسان‌‌‌‌شمالی

شماره روزنامه: ۵۵۴۸ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۸۹۹۵۴۲ بازرگانی

دنیای‌اقتصاد : رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش در تهران در دیدار با رئیس اتاق بجنورد، با اشاره به ظرفیت و کیفیت محصولات کشاورزی استان خراسان‌شمالی، از تمایل بنگلادش به واردات انگور و کشمش از این استان خبر داد.رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان‌شمالی، کشاورزی را محور توسعه استان خراسان‌شمالی دانست و گفت: علاوه بر محصولات باغی، در این استان گیاهان دارویی باکیفیتی کشت می‌شود که قابلیت صادرات را دارد.

سعید پورآبادی، در نشستی با رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش در تهران، افزود: میوه‌‌‌های باغی خراسان‌شمالی ظرفیت مناسبی برای صادرات دارند؛ چراکه سالم و ارگانیک هستند.

وی حوزه گردشگری و صنایع را از دیگر مزیت‌‌‌های استان خراسان‌شمالی عنوان کرد و گفت: در این خصوص نیز استان پتانسیل خوبی دارد که باید موردتوجه مسوولان قرار گیرد. پورآبادی تصریح کرد: خراسان شمالی ۴۵‌هزار و ۷۹۶هکتار باغ دارد که سالانه از این سطح ۲۹۷‌هزار و ۵۸۲تن انواع محصول باغی تولید می‌شود و ازلحاظ سطح تولید، جایگاه بیست و سوم کشور را به خود اختصاص داده است. وی ادامه داد: سالانه از سطح ۱۸‌هزار و ۵۲۰‌هزار هکتار تاکستان‌‌‌های خراسان‌شمالی نیز بیش از ۱۸۵‌هزار تن محصول برداشت می‌شود که بیش از نیمی از انگور استان شامل رقم کلاه‌‌‌داری است و به گفته کارشناسان بخش کشاورزی، از این میزان ۹۰‌هزار تن انگور مازاد بر مصرف استان است و به راه‌‌‌اندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی برای فرآوری نیاز دارد. در ادامه این نشست، رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش در تهران، بخش کشاورزی خراسان‌شمالی را از مهم‌ترین ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری دوجانبه عنوان کرد و گفت: با توجه به ظرفیت و کیفیت محصولات کشاورزی استان خراسان‌شمالی، بنگلادش خواهان واردات انگور و کشمش از این استان است. جولیا معین، اظهار کرد: شناخت توانمندی‌‌‌های اقتصادی این خطه از شمال شرق کشور از مهم‌ترین اهداف سفر به بجنورد است و ضرورت دارد از ظرفیت‌‌‌های سرمایه‌گذاری همدیگر اطلاع داشته باشیم. وی تصریح کرد: شرکت‌های تجاری ایران می‌‌‌توانند از مزیت اقتصادی آزاد و باز بنگلادش برای صادرات انواع محصولات به سایر کشورهای جهان استفاده کنند.

جولیا معین با بیان اینکه بنگلادش عضو سازمان تجارت جهانی است، افزود: شرکت‌های تجاری ایران می‌‌‌توانند از این طریق به بازار کشورهای جنوب‌شرقی آسیا راه یابند.وی بر کیفیت محصولات صادراتی تاکید کرد و افزود: علاوه بر اینکه محصولات صادراتی از خراسان شمالی باید دارای کیفیت مناسب باشد، باید شرایط حمل‌‌‌ونقل محصولات فراهم شود و توسعه این بخش مستلزم همکاری بیشتر است.رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش در تهران گفت: سنگ مرمر و مرمریت خراسان‌شمالی از دیگر ظرفیت‌‌‌هایی است که قابلیت فراوانی برای صادرات به بنگلادش دارد و ضروری است در این بخش فعالیت بیشتری انجام شود. وی یادآور شد: صنعت نساجی از ظرفیت‌‌‌های بنگلادش محسوب می‌شود و ایران در این خصوص همکاری مناسبی داشته است و خواهان تبادلات تجاری بیشتر هستیم. جولیا معین به ارائه مشوق‌‌‌های سرمایه‌گذاری در بنگلادش اشاره کرد و افزود: سرمایه‌گذاران خارجی را مورد حمایت همه‌‌‌جانبه قرار می‌‌‌دهیم و امکان سرمایه‌گذاری تجار در مناطق آزاد به‌‌‌راحتی تسهیل می‌شود. رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش در تهران اظهار کرد: معافیت مالیاتی، مالیات گمرکی و مالیات ارزش‌‌‌افزوده ازجمله مزیت‌‌‌های سرمایه‌گذاری در بنگلادش است. وی تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در این کشور محدودیتی ندارد و افراد به‌‌‌محض سرمایه‌گذاری اقامت اخذ می‌کنند و هر زمان که نیاز به خروج سرمایه باشد، با آن موافقت می‌شود.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن