جزئیات تامین کالای فروشگاههای زنجیرهای
به گفته حجتالله براتعلی، همه ساله مطابق با برنامههای ستاد تنظیم بازار تلاش میشود تا در ایام پایانی سال مدیریت لازم بر تامین و توزیع کالاها صورت گیرد که بر این اساس از اول اسفندماه هر سال برنامهریزی برای توزیع کالاها در قالب طرحهای مختلف صورت میگیرد. وی در گفتوگو با خبرگزاری مهر، افزود: امسال به علت شیوع ویروس کرونا، اجرای سیاستهای تنظیم بازار با یک شتاب و حجم بیشتری عملیاتی شده و از اول اسفندماه براساس مصوبات کارگروه تنظیم بازار کالاهای اساسی که در سبد هزینه مصرفی خانوارها نقش جدی دارند، با شکل ویژهای عرضه شده است.
وی تصریح کرد: بر این اساس برنج، روغن، گوشت مرغ، گوشت قرمز و شکر در سطح استانها از طریق محمولههای استانی توزیع شده و با مدیریت سازمانهای صنعت، معدن و تجارت کل کشور موضوع درحال پیگیری است. مدیرکل هماهنگی بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: این سهمیهها سراسری بوده و در تمامی استانها تخصیص مییابد اما با برنامهریزیهای صورت گرفته مقرر شد تا شبکههای مطمئن عرضه کالا از جمله فروشگاههای زنجیرهای و میادین میوهوترهبار به جهت سهولت دسترسی شهروندان به کالاهای مورد استفاده قرار گرفته و به این ترتیب علاوه بر تخصیصهای استانی، در شبکه فروشگاههای زنجیرهای نیز شارژ کالا صورت گیرد.
به گفته براتعلی، در تمامی این فروشگاهها کالاهای اساسی باید با نرخ مصوب عرضه شود که بر این اساس در مورد اقلامی همچون برنج، شکر و روغن در کنار سایر اقلامی که عرضه خواهند شد، نرخ از طریق سامانه سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان قابلدسترس است، ضمن اینکه این کالاها دارای برچسب قیمت بوده و مردم نیز میتوانند نرخهای آنها را روی کالا مشاهده کنند.
این مقام مسوول در شرکت بازرگانی دولتی ایران اظهار کرد: مردم باید به برچسب قیمت نصب شده روی کالاها دقت کرده تا بتوانند اقلام را با نرخ مصوب خریداری کنند. وی افزود: در استانها فروشگاههای زنجیرهای دارای شعبی در سراسر کشور هستند و نظارت کافی بر آنها صورت میگیرد تا عرضه خارج از شبکه نداشته باشند، چراکه طرحهای نظارت و بازرسی بهشدت فعال است و کنترلهای سیستمی از سوی دستگاههای مرتبط از طریق سامانه جامع انبارها نیز انجام میشود. در عین حال، رئیس اتحادیه فروشگاههای زنجیرهای با تاکید بر اینکه هیچ کمبود کالایی در فروشگاههای زنجیرهای وجود ندارد، در مورد دلایل خالی ماندن قفسهها در ساعاتی از روز توضیحاتی ارائه داد.
در روزهای اخیر فیلمهایی در فضای مجازی منتشر شد که نشان میداد قفسه برخی از کالاهای اساسی در فروشگاههای زنجیرهای خالی است که در این رابطه امیرخسرو فخریان با بیان اینکه افزایش تقاضای مایحتاج روزانه مردم باعث شده برخی از قفسهها با سرعت بیشتری خالی شود، به «ایسنا»، گفت: از اول اسفند خرید مردم از فروشگاهها زیاد شده است. برای مثال فروشگاههایی که قادر هستند حدود ۳هزار مشتری را پوشش دهند با حدود ۱۰ هزار مشتری مواجه شدهاند. وی با تاکید بر اینکه هیچ کمبود کالایی در فروشگاههای زنجیرهای وجود ندارد، اظهار کرد: اخیرا برای کاهش نگرانی مردم در این زمینه اطلاعرسانیهایی انجام شده است. همچنین از انبارهای فروشگاه زنجیرهای فیلمبرداری و در فضای مجازی منتشر کردیم تا شهروندان اطمینان حاصل کنند که کمبود کالا وجود ندارد.
رئیس اتحادیه فروشگاههای زنجیرهای همچنین در توضیح علت خالی ماندن برخی قفسههای فروشگاههای زنجیرهای، گفت: با توجه به افزایش تقاضا در این فروشگاهها، قفسهها در ساعاتی از روز خالی هستند که آن هم مربوط به زمانی است که کالاها از انبار به قفسه منتقل میشود؛ بنابراین کمبودی وجود ندارد. وی افزود: بهنظر میرسد شهروندان به دلیل شیوع ویروس کرونا نگران هستند که نتوانند بعدا دوباره خرید کنند یا کارخانهها برای تولید به مشکل بخورند، اما طبق اطلاعات ما درحالحاضر کارخانهها سه شیفت تولید دارند و کمبود کالا وجود ندارد.