قیمت آجیل شب عید در نمایشگاههای فروش بهاره
به گفته وی، این افزایش نرخ تا جایی است که فروش این محصولات در مدت ۱۱ ماه امسال به یک پنجم کاهش پیدا کرده است. احمدی اظهار کرد: با وجود تحریمها و مشکلات در نقل و انتقال پول، مشکلی در تامین خشکبار وارداتی مورد نیاز کشور نداریم، زیرا واردات اقلامی چون تخمه کدو و آفتابگردان از مبادی رسمی همچنان انجام میشود و مشکلی در تامین آنها نداریم. بیش از ۹۰ درصد مردم آجیل و خشکبار با نرخهای کمتر از ۲۰۰ هزار تومان خریداری میکنند و بخش اندکی توان خرید آجیل با قیمتهای بالاتر را دارند. رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار درباره اینکه در برخی واحدهای صنفی هرکیلوگرم پسته بیش از ۳۰۰ هزار تومان به فروش میرسد، گفت: اکنون قیمت هر کیلوگرم پسته بین ۱۲۰ تا ۲۴۰ هزار تومان است. وی اضافه کرد: در بحث آجیل و خشکبار بهدلیل رتبهبندی کیفیت، امکان نرخگذاری مصوب برای واحدهای صنفی وجود ندارد اما این به آن معنا نیست که واحدهای قنادی و آجیلفروشی میتوانند هر کیلوگرم پسته را با قیمتهایی بیش از ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزارتومان به فروش برسانند. عرضه پسته با نرخ ۳۰۰ هزار تومان تخلف و گرانفروشی است که باید با افراد سودجو برخورد شود.
به گفته وی، اعضای اتحادیه آجیل و خشکبار بهدلیل پایین آمدن قدرت خرید مردم تلاش دارند کمترین سود را برای عرضه این محصولات دریافت کنند تا مردم شب عید خوبی را سپری کنند. رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران گفت: بهدلیل خشکسالیها و سرمازدگی ابتدای سال، کیفیت آجیل امسال نسبت به سال گذشته بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش یافته؛ اما با این وجود نسبت به خشکبار دیگر کشورها از کیفیت بالاتری برخوردار است. احمدی تصریح کرد: عرضه آجیل و خشکبار در قنادیهای کشور تخلف بوده و نباید این محصولات در این واحدها به فروش برسد؛ زیرا بیشتر قنادیها محصولات درجه دو و سوم با قیمتهای بالا تهیه میکنند و با قیمتهای بالا هم عرضه میکنند که به نفع مصرفکنندگان نیست.
وی گفت: اکنون آمریکا در خشکبار بهویژه پسته رقیب ایران بهشمار میرود بهطوری که سالانه ۴۰۰ هزار تن پسته در ایالاتمتحده تولید میشود و تولید ایران در بهترین شرایط ۲۰۰ هزار تن است اما خود آمریکاییها نیز بهدلیل بالا بودن کیفیت پسته ایرانی مصرف میکنند. احمدی زمان اوج فروش آجیل را از ۲۰ اسفند دانست و افزود: در روزهای پایانی سال تمامی واحدهای فروش آجیل و خشکبار تحت نظارت و بازرسی بهداشتی و قیمتی مستمر سازمان تعزیرات، اصناف کشور و اتحادیه در تهران و سراسر کشور قرار دارند. رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار گفت: اکنون یک هزار و ۲۵۰ واحد صنفی آجیل و خشکبار دارای پروانه در کشور فعال است و ۲۰۰ واحد درحال دریافت پروانه هستند اما هر ساله در شب عید و ایام نوروز ما با پدیده واحدهای صنفی خلق الساعه (یک شبه) روبهرو میشویم که حدود ۴۰۰ واحد میشوند. وی اظهار کرد: امسال نیز همچون سال گذشته با اعلام شکایت از سوی اتحادیهها و اصناف ظرف ۱۲ ساعت واحدهای متخلف پلمب و پس از آن پروندههایشان به دستگاههای قضایی ارسال میشود.
به گفته احمدی، در صورتی که مردم درخصوص قیمت یا کیفیت محصولات عرضه شده در واحدهای آجیل، خشکبار و قنادیها شکایتی داشته باشند، میتوانند با شماره تلفن ۳۳۱۱۲۳۱۳ اتحادیه در تهران و در شهرستانها با اتحادیههای مربوطه یا شماره ۱۲۴ سازمان تعزیرات و بازرسی کشور تماس بگیرند. براساس این گزارش، اکنون سالانه بیش از ۲ میلیارد دلار انواع خشکبار ایران به بیش از ۵۰ کشور جهان همچون آلمان، آمریکا، فرانسه، انگلستان، ایتالیا، اسپانیا، سوئد، نروژ، پرتغال، کشورهای حوزه خلیجفارس از جمله قطر، اماراتمتحدهعربی، کویت، کشورهای آسیایی چین، کرهجنوبی، ژاپن، استرالیا و روسیه صادر میشود. طبق آمارها قیمت هر کیلوگرم آجیل سال گذشته برای خرده فروشیها و با توجه به کیفیت محصول بین ۴۲ تا ۶۰ هزار تومان بود. وی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم نیز اعلام کرد: قیمت هر کیلو آجیل شور در محدوده ۶۵ تا ۱۱۰ هزار تومان قیمتگذاری شده و قیمت هر کیلو آجیل ۴ مغز نیز بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تومان نرخگذاری شده است.
ارسال نظر