استقبال عراقیها از سرمایهگذاری مشترک با ایران
محمد شریعتمداری هم از مذاکراتی که در طول اقامتش در بغداد با مقامات این کشور صورت داده بود صحبت کرد. او در این دیدار با اشاره به اهمیت کار فعالان بخشخصوصی برای برقراری روابط خارجی گفت: برای ورود به بازار عراق در هر زمینهای باید شرایط خاص این کشور از جمله امنیت و حضور آمریکا در این کشور را مورد توجه قرار دهیم. ارتباط با عراق رو به پیشرفت است. برای موفقیت در بازار عراق نظیر بازار سیمان، باید به دنبال کار مشترک با آنها باشیم. در زمینه گردشگری سلامت موقعیت خوبی داریم؛ اما این بخش نیز نیاز به برنامهریزی بیشتر دارد. وزیر صنعت، یکی از مشکلات اساسی درخصوص سرمایهگذاری در کشورهای خارجی را تامین منابع مالی دانست که در داخل باید برای این موضوع فکر شود. شریعتمداری گفت: در گفتوگو با مقامات عراقی برای پیگیری مطالبات، معوقات، جرائم و همچنین حل مشکلات عمومی قرار شد با تشکیل کمیسیون مشترک، این کار انجام شود. قرار است برای حل مسائل بانکی که از جمله مهمترین مشکلات پروژهها است، از طریق یورو و دیگر ارزهای رایج اقدام شود. برای فروش ملزومات و مصالح ساختمانی در بازار عراق، با تاسیس شرکت مشترک با عراقیها به توافق رسیدهایم و از آنها خواستیم در مناقصات سقف مشخصی را برای شرکتهای ایرانی با توجه به هم مرزی در نظر گیرند. وی گفت: ایجاد ستاد مشترک اقتصادی به جای کمیسیون مشترک برای حل مشکلات، فرصت جدیدی است که باید از آن نهایت استفاده را بکنیم. سفیر کشورمان در عراق نیز در این نشست گفت: با شناخت چالشهای موجود در ارتباط دو کشور توانستهایم فضای جدیدی در ارتباطات بخشخصوصی باز کنیم. حضور اعضای دولت به خصوص معاون اول رئیسجمهوری در عراق به همراه افزایش رفت و آمدها میتواند ما را به مقاصدمان نزدیک کند. وی ادامه داد: در مسائل سیاسی، فرهنگی، دفاعی و امنیتی، ساز و کار خوبی داریم. در مسائل اقتصادی به یک ستاد اقتصادی در عراق نیاز است تا مسائل بخش خصوصی را با جدیت پیگیری کند که این امر محقق شده است.
استقبال از ایرانیها
حضور هیات اعزام شده از سوی اتاق بازرگانی ایران با استقبال مقامات بخش خصوصی این کشور نیز مواجه شد. رئیس فدراسیون اتاقهای بازرگانی عراق و رئیس اتاق بازرگانی بغداد از سفر این هیات به عراق استقبال کرد. جعفر رسول الحمدانی با ابراز خرسندی از حضور هیات ایرانی در بغداد گفت: بعد از سقوط رژیم بعث، ایران در تمام مراحل پشتیبان مردم عراق بوده است و اکنون وقت آن رسیده که بخشی از بازار عراق در اختیار ایرانیها باشد. رئیس فدراسیون اتاقهای بازرگانی عراق گفت: شرایط عراق از ۵ سال گذشته تا امروز فرق کرده و با خروج و شکست داعش و برقراری امنیت نسبی نگاه بسیاری از کشورها به بازار عراق معطوف شده است. الحمدانی با اشاره به مخالفتها و سختگیری آمریکا برای حضور ایرانیها در بازار عراق گفت: باید به دنبال ایجاد شرکتهای استراتژیک باشیم و با سرمایهگذاریهای مشترک این حق ایرانیها از بازار عراق از بین نرود. وی گفت آماده هر نوع همکاری با ایرانیها هستیم.
رئیس اتاق ایران هم ضمن تقدیر از استقبال رئیس اتاق بازرگانی بغداد گفت: دو کشور ایران و عراق در سالهای اخیر نزدیکی خوبی با هم داشتهاند و اراده سیاسی دو کشور هم بر همین موضوع استوار است که فعالان اقتصادی باید برای افزایش حجم مناسبات خود از این فرصت استفاده کنند. غلامحسین شافعی اتاقهای مشترک ایران و عراق را بهعنوان حلقه پیوند فعالان اقتصادی دو کشور دانست و گفت: به دلیل اهمیت این سفر تعدادی از روسای اتاقهای استانی، روسای تشکلهای بخش خصوصی و دو نفر از نمایندگان مجلس این هیات را همراهی میکنند. رئیس اتاق ایران گفت: دولتها وظیفه دارند زیرساختهای لازم را برای حرکت فعالان اقتصادی فراهم کنند و فعالان اقتصادی دو کشور نیز باید با استخراج موانع، راه حلهای مناسب را به دولتهای خود ارائه کنند. شافعی با اشاره به برگزاری همایش تجاری ایران و عراق گفت: حامل پیشنهادهایی هستیم که مطمئناً حجم مناسبات ما را با عراق در آینده افزایش خواهد داد. رئیس اتاق مشترک ایران و عراق هم در این جلسه با اشاره به اینکه حمایتهای اتاق ایران و عراق میتواند زمینه ارتباط تجاری دو کشور را فراهم کند، گفت: برخی از شرکتهای ایرانی به زودی دفاتر خودشان را در عراق راهاندازی خواهند کرد. یحیی آل اسحاق گفت: ما از حضور رقیب در بازار عراق واهمهای نداریم و آماده رقابت هستیم به شرطی که تمام شرایط بهطور یکسان باشد و از حمایتهای دولت و اتاق عراق هم بهرهمند باشیم.
ارسال نظر