پرداخت ۱۰۷۶ همت تسهیلات برای حمایت از تولیدکنندگان
بانک مرکزی: مهدی صحابی، مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی، اظهار کرد: بانکهای منتخب در راستای اجرای بسته حمایت از صنایع از ۱۸ دی ماه ۱۴۰۴ تا ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۵، تسهیلات یکهزار و ۷۶همتی به تعداد ۲۵هزار و ۵۴۸فقره برای حمایت از تولیدکنندگان متاثر از سیاست ارزی جدید دولت پرداخت کردند که این عملکرد فراتر از سقف مصوب (۷۰۰ همت) برای مشمولین بوده است.
مهدی صحابی، با اشاره به عملکرد فراتر از سقف مصوب شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات حمایتی از تولیدکنندگان متاثر از سیاست ارزی جدید دولت گفت: بر اساس آخرین آمار اخذشده از سامانه سمات از تاریخ ۱۸دی سال۱۴۰۴ لغایت ۱۴اردیبهشتماه سال جاری، تعداد ۲۱هزار و ۷۲۹فقره تسهیلات به مبلغ ۸۸۴.۳هزارمیلیارد تومان به شرکتهای مشمول معرفی شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و تعداد ۳هزار و ۸۱۹فقره تسهیلات به مبلغ ۱۹۲.۵هزارمیلیارد تومان به شرکتهای معرفیشده وزارت جهاد کشاورزی پرداخت شده که میزان عملکرد، نشان از همراهی حداکثری بانکهای منتخب در اجرای بسته حمایت از صنایع است.
صحابی با بیان اینکه هیات وزیران در جلسه ۱۴۰۴.۱۰.۱۷ به پیشنهاد کارگروه موضوع ماده (۱۳) آیین نامه تضمین امنیت غذایی و بهبود معیشت مردم پرداخت این تسهیلات حمایتی را تصویب کرد، گفت: در این مصوبه مطرح شد «برای تامین مالی تولیدکنندگانی (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) که جهت واردات یا خرید مواد اولیه در طول زنجیره تامین با افزایش نرخ ارز ناشی از انتقال کالاها از ترجیحی و تالار اول به تالار دوم با کسری سرمایه در گردش مواجه میشوند، به میزان ۷۰۰هزارمیلیارد تومان از محل منابع داخلی بانکها جهت تامین سرمایه در گردش و جبران تامین نقدینگی از طریق اعطای تسهیلات و ابزارهای تامین مالی زنجیره تولید و تعهدی (زیرخط) از جمله اوراق گام، برات الکترونیکی و اعتبارات اسنادی(LC) تامین شود.»