تفاهم نامه 2میلیارد یورویی بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی امضا شد

با امضای این تفاهم‌نامه، هم تامین مالی ارزی از طریق اوراق صکوک مرابحه ارزی توسعه می‌یابد و هم، درآمدهای ارزی کشور قابلیت رشد به بیش از ۱۰۰میلیارد دلار در سال را خواهد داشت.بر اساس این تفاهم‌نامه، صندوق توسعه ملی طی همکاری با مرکزی مبادله ارز و طلای ایران، با پذیرش تعهدات ارکان اوراق ارزی حداکثر تا سقف ۲میلیارد یورو در سال موافقت کرده است.همچنین با انعقاد این تفاهم‌نامه، امکان مشارکت جدی صندوق توسعه ملی به‌عنوان یکی از نهادهای توسعه‌ای کشور در زمینه تامین مالی کلان پروژه‌های صنایع صادرات محور وجود خواهد داشت که نتیجه آن افزایش درآمدهای ارزی کشور است. این تفاهم‌نامه در ادامه فرآیند تامین مالی ارزی پروژه‌های صنعتی کشور امضا شده است که اولین مورد آن عرضه اوراق مرابحه ارزی شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج‌فارس در آذرماه سال قبل بود. مرحله دوم عرضه اوراق مرابحه ارزی شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس از روز سه‌شنبه ۲۲آبان ماه سال جاری در مرکز مبادله ارز و طلای ایران آغاز خواهد شد.

اعتبار با اوراق مرابحه ارزی جایگزین وجوه نقد می‌شود

مهدی غضنفری، رئیس صندوق توسعه ملی از راهکار جدید تامین مالی ارزی با استفاده از اوراق مرابحه ارزی خبر داد. به گزارش «ایبنا» مهدی غضنفری، رئیس صندوق توسعه ملی در مراسم امضای تفاهم‌نامه جامع همکاری بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی اظهار کرد: اوراق مرابحه ارزی کمک می‌کند که به جای استفاده از وجوه نقد از تامین اعتبار استفاده کنیم و این اقدام هم برای بانک مرکزی، صندوق و متقاضیان منابع مالی بسیار خوشایند است. رئیس صندوق توسعه ملی بیان کرد: زحمات شهید رئیسی برای صندوق توسعه ملی قابل تقدیر است. حمایت‌های ایشان برای اعطای شیوه‌نامه سرمایه گذاری داخلی و شیوه‌نامه وصول مطالبات معوقه به صندوق توسعه ملی کمک زیادی کرده است. وی افزود: در حالت طبیعی و به‌طور سنتی متقاضیان تامین مالی به بانک مراجعه می‌کنند و منابع را دریافت می‌کنند؛ اما در رابطه با اوراق مرابحه، صندوق توسعه ملی به‌عنوان بازیگر سوم عمل می‌کند و منابع خود را در اختیار متقاضیان اعتبار می‌گذارد و بانک به‌عنوان واسطه عمل می‌کند.

در این روش بازیگران دیگری نیز اضافه خواهند شد که اعتبار این ابزار را افزایش و ریسک تامین مالی با آن را کاهش می‌دهند. غضنفری اظهار کرد: با استفاده اوراق مرابحه ارزی قصد داریم ۲۰۰ میلیون یورو برای فولاد مبارکه تامین مالی کنیم و نکته مهم این است که اگر این میزان تکمیل نشد، از ظرفیت صندوق، باقی مانده را پرداخت می‌کنیم. حضور صندوق و مردم ریسک‌ها را برای تامین مالی کاهش می‌دهد و یک امین هم برای تضمین و اعتبارسنجی متقاضیان حضور خواهد داشت. بانک عامل نیز می‌تواند وثایق را دریافت کند و با حضور بانک مرکزی ریسک برای بازیگران کاهش می‌یابد. او گفت: ارزش اسمی هر برگه از اوراق مرابحه یک‌میلیون یورو است. البته درخواست‌هایی برای کاهش ارزش اسمی هر برگه از اوراق مطرح شده است که پیشنهاد آن را به بانک مرکزی منتقل کرده‌ایم. در این طرح با استفاده از ابزار تامین مالی ارزی، هلدینگ خلیج فارس به میزان ۲۰۰میلیون یورو و فولاد مبارکه نیز ۲۰۰میلیون یورو تامین مالی می‌شوند.