طرح ثبت معاملات طلا و سکه به کجا رسید؟
نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران با اعلام اینکه آموزشهای طرح ثبت معاملات سکه و طلا در رستههای فروش سکه، طلای آبشده و تولیدکنندگان طلا در هفته گذشته به اتمام رسیده است، گفت: این جلسات آموزشی از دیماه سال گذشته آغاز شده و تاکنون از حدود هزار نفر از اعضای صنف طلافروشان بهصورت کتبی و پیامکی دعوت شده است تا یک الی دو روز در هفته در این جلسات شرکت کنند؛ از دوشنبه همین هفته نیز آموزش صنف بنکداران شروع میشود. او ادامه داد: نقش اتحادیه طلا و جواهر صرفا آموزش موضوع ثبت معاملات سکه و طلا در سامانه جامع تجارت بوده است و در حال حاضر با برگزاری ۲۴جلسه، فرآیند آموزش به سکه فروشها و واحدهای تولیدی به پایان رسیده و طبق اعلام مسوولان ذیربط در وزارت صمت، اقدامات لازم برای ثبت مبادلات سکه و طلا در سامانه جامع تجارت انجام میشود.
ابهامات اعضای صنف طلا و جواهر درخصوص ثبت معاملات برطرف شد؟
بذرافشان با اشاره به ابهامات مطرحشده در جلسات آموزشی درخصوص ثبت معاملات سکه در سامانه جامع تجارت مطرح کرد: طی جلسات برگزارشده، سوالات مختلفی برای شرکتکنندگان شکل میگرفت؛ به همین خاطر افزایش اطلاعرسانیها، آموزشها و فرهنگسازی در این مورد اهمیت زیادی دارد. البته در جلسات حضوری برگزار شده، مسوولان اتحادیه طلا و جواهر و وزارت صمت به ابهامات بهوجودآمده درباره امنیت سامانه و بررسی شرایط مختلف پاسخ دادند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه خریداران سکه و طلا بابت ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت تکلیفی بر عهده ندارند، تصریح کرد: البته خریداران باید نسبت به ارائه اطلاعات هویتی خود نظیر کد ملی به فروشندگان همکاری لازم را انجام دهند و همچنین طلافروشان در خرید و فروشهای خود لازم است تا فاکتور قابل استعلام از سامانه جامع تجارت صادر کنند و به مشتریان تحویل دهند.
عدم پرداخت مالیات توسط ۸هزار طلافروش، خبر نادرستی بود
بذرافشان در واکنش به خبر منتشرشده با عنوان «۸ هزار طلافروش هیچ مالیاتی نمیپردازند» گفت: متاسفانه انتشار این خبر نادرست، بازتاب بدی داشته و موجب بدبینی عموم جامعه میشود؛ حقیقت ماجرا این است که باتوجه به شرایط سال گذشته و مساله کرونا، بخش تولیدی طلا با کاهش تقاضا مواجه شد و سازمان امور مالیاتی نیز بهدلیل درآمد پایین این بخش، تشخیص داد تا این افراد مالیاتی نپردازند. او با بیان اینکه بخشی از واحدهای تولیدی طلا در واحدهای مسکونی فعالیت میکنند و فعلا امکان گرفتن جواز ندارند، ادامه داد: بر اساس خبر اشتباه منتشرشده در رسانهها، ۸هزار طلافروش مالیات پرداخت نمیکنند.
این در حالی است که اکثر این واحدها تولیدی هستند؛ یعنی این افراد با توجه به میزان درآمدشان، اصلا مشمول پرداخت مالیات نمیشوند نه اینکه مالیاتی برایشان تشخیص داده شده باشد و آنها از پرداخت مالیات امتناع کنند. بنابراین تیتر خبر «۸ هزار طلافروش هیچ مالیاتی نمیپردازند» منجر به برداشت اشتباه مخاطبان شده است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، بنا بر اعلام مهدی موحدی بکنظر، سخنگوی سازمان مالیاتی میزان درآمد بیش از ۳۰درصد از اعضای صنف طلا و جواهر در سال۱۴۰۱ به قدری پایین تشخیص داده شده که هیچگونه مالیاتی نپرداختهاند. بر اساس گزارش سازمان امور مالیاتی، میانگین مالیات پرداختی طلافروشان به ازای هر واحد صنفی در سال۱۴۰۱، نزدیک به ۹میلیون و ۶۰۰هزار تومان بوده است.