مزایای ثبت معاملات طلا و سکه در سامانه جامع تجارت
سامانه جامع تجارت برای فروشندگان سکه، طلا و جواهر و همچنین تولیدکنندگان این صنف در همان لحظه ثبت معامله، امکان صدور فاکتور یکپارچه دارد. درواقع این سامانه به نوعی ابزار رصد و پایش کسبوکار توسط دولت است تا به طور مثال در بخش طلا و جواهر در پایان یک روز تجاری مشخص کند چه مقدار محصول طلا و جواهر، در کدام نقطه کشور، توسط چه کسی، چه مقدار و به چه قیمتی تولید شده است و از سوی دیگر به طور دقیق مشخص میکند به چه کسانی، در کدام نقطه کشور، چه مقدار و به چه قیمتی به فروش رسیده است. این یعنی دقیقا مبارزه با قاچاق و جمع شدن بساط خرید و فروش غیررسمی طلا و جواهر در سطح بازار سیاه. در مورد خرید و فروش سکه نیز همین امر حاکم است، یعنی دولت رصد میکند که سکههای خارجشده از بانک مرکزی تا زمانی که به دست مردم میرسد، احتمالا در کجا ممکن است ذخیره و قاچاق شود.
این اقدام هوشمندانه دو اثر مهم در بازار دارد: اول اینکه مانع قاچاق و بالارفتن قیمت سکه خواهد شد، و دوم اینکه مصرفکننده نهایی مطمئن خواهد شد که سکه تقلبی نخریده است، زیرا مشخصات فروشنده و خریدار، تعداد و قیمت سکه توسط فروشنده در سامانه جامع تجارت در همان لحظه خرید سکه ثبت خواهد شد. از ابتدای تیرماه امسال، طبق قانون سامانه مودیان صنف طلا و جواهر باید تمام فاکتورهای فروش خود را در سامانه مودیان سازمان امور مالیاتی ثبت کنند. اجرایی کردن صحیح قانون، نحوه دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی از سامانه، عضویت درکارپوشه، پیکربندی پایانه فروشگاهی و حافظه مالیاتی و در نهایت آمادگی کامل برای صدور صورتحساب الکترونیکی ۲۲رقمی و ارسال آن به سازمان امور مالیاتی از تیرماه، نیازمند آموزشهای عملی در اسرع وقت برای این صنف است، چون زمانی تا آن زمان باقی نمانده است.
او گفت از آنجایی که طبق قانون این دو سامانه به یکدیگر متصل هستند چنانچه اعضای این صنف هماکنون به سامانه جامع تجارت متصل شوند در زمان اتصال با سامانه مودیان شرایط بهتری خواهند داشت. اما برای مودیانی که به تکالیف خود عمل نکنند، جریمههای سنگینی در نظر گرفته شده است که یکی از آنها جریمه دهدرصدی از هر فاکتور فروش است. این جریمه طبق قانون غیرقابلبخشودگی است. مگر طلا فروش چند درصد سود میکند که ده درصد فاکتور فروش خود را جریمه پرداخت کند؟ پس منطق حکم میکند صنف مذکور سریعا اقدامات لازم برای اتصال به این سامانهها را انجام دهد و به تکالیف قانونی خود عمل کند. پر کردن اظهارنامه برای واحدهای صنفی دارای درگاه الکترونیک در حال حذف شدن است و برای فعالان اقتصادی در سامانه مودیان، اظهارنامه سیستمی تولید میشود.