2

تقویت یورو در پی افت دلار

آمارها نشان می‌دهد که با بازگشایی بازارهای جهانی در روز گذشته شاخص دلار همچنان در کانال 106 واحدی به مسیر رکودی خود ادامه داده است؛ زیرا پیش‌بینی تحلیل‌گران مبنی بر عقب‌نشینی فدرال رزرو از افزایش نرخ بهره در حال افزایش است. احتمال کناره‌گیری جرمی پاول از سیاست‌های انقباضی در ماه‌های آتی، واکنش منفی شاخص ارز آمریکایی را نیز به دنبال داشت؛ زیرا انقباض بازارها سبب تقویت ارز آمریکایی خواهد شد و دست کشیدن فدرال رزرو از افزایش دوباره نرخ بهره، به منزله افت ارزش دلار خواهد بود و این امر تقویت طلا و حمایت 1700 دلاری آن را به دنبال داشت. همچنین افت شاخص دلار سبب شد سایر ارزهای جهانی در مقابل دلار تقویت شوند. یورو از جمله ارزهایی بود که در روزهای اخیر با رشد 2/ 4 درصدی خود در برابر دلار تقویت شد و به 028/ 1 واحد در برابر دلار رسید. همچنین پوند انگلیس نیز با رشد‌4 درصدی خود به رقم 18/ 1 واحد در برابر دلار رسید. اما آیا روند تقویت ارزهای جهانی در برابر دلار و همچنین صعود طلا در روزهای آتی ادامه خواهد یافت؟

دلار به جایگاه سابق خود باز می‌گردد؟

با تقویت پوند انگلیس و یورو در برابر دلار و همچنین تداوم رکود ارز آمریکایی، سرمایه‌گذاران شاهد ارائه نظرات مختلفی از سوی تحلیل‌گران بازارها بودند. در این میان برخی از آنها بر این باورند که رکود دلار جهانی در روزهای آتی به پایان خواهد رسید؛ زیرا به نظر می‌رسد فدرال رزرو از تورم فعلی در ماه اکتبر تا تورم هدف‌گذاری شده فاصله زیادی دارد و سطح تورم در ماه اخیر با 7/ 7 درصد و تورم هسته با 3/ 6 درصد نشان می‌دهد که بازارها همچنان در سطوح بالای قیمتی قرار دارند. بر این اساس رئیس بانک مرکزی آمریکا که رکود‌های ناشی از افزایش نرخ بهره را در سخنرانی جکسون‌هول در 2 ماه گذشته پیش‌بینی کرده بود، دست از سیاست‌های تهاجمی خود نخواهد کشید و در ماه دسامبر نیز نرخ‌های سیاستی را 5/ 0 واحد درصد دیگر افزایش داده و نرخ بهره را تا پایان سال 2022 به 75/ 4 درصد خواهند رساند.

در مقابل، گروه دیگری از تحلیل‌گران معتقدند که تورم ماه اکتبر نسبت به ماه‌های گذشته با افت 5/ 0واحد درصدی در مسیر نزولی قرار گرفته است و این موضوع سبب خواهد شد فدرال رزرو در ماه‌های آتی از سیاست‌های تهاجمی خود کمی عقب‌نشینی کند و دلار جهانی را بیش از پیش تضعیف کند.