آیا تورم آمریکا کاهش خواهد یافت؟
جهش طلا در سکوت دلار
در چنین شرایطی انتظار میرود که فدرال رزرو از شدت اقدامات ضدتورمی خود بکاهد و همین موضوع طی دو روز گذشته موجب افت شاخص دلار و اوراق قرضه دولتی ایالاتمتحده و همچنین رشد بازارهای ریسکیتر مانند طلا و بیتکوین شده است. انتظار گزارش تورم ماه سپتامبر نشان داد که هرچند قیمت خوراکیها و انرژی کاهش داشته، ولی تورم هسته همچنان صعودی بوده است. اما در همین حین، معاملهگران بازار معتقدند که اقدامات فدرال رزرو بالاخره میتواند تورم هسته را هم کنترل کند. چنین گمانهزنیهایی موجب شده که موج فروشی علیه دلار در بازار بینالمللی پول آغاز شود و همچنین بازار اوراق قرضه دولتی ایالات متحده هم با چنین فشاری روبهرو بوده است. در این شرایط، بازارهای دیگر توانستهاند کمی نفسکش داشته باشند.
بازار بیتکوین دوباره با استقبال خریداران مواجه شده و این رمزارز موفق شده از مرز ۲۰ هزار دلار عبور کند. عبور بیتکوین از ۲۰ هزار دلار همزمان موجب ایجاد موج خریدی در کل بازار شده است. اتریوم هم به عنوان دومین رمزارز بزرگ بازار، طی دو روز گذشته از کانال ۱۳۰۰ دلار به کانال ۱۸۰۰ دلار وارد شده است.
طلا هم به عنوان یک جایگزین امن برای اوراق قرضه دولتی آمریکا، در روزهای اخیر به خصوص دو روز گذشته با استقبال خوبی همراه بوده است. این فلز زرد در روز چهارشنبه با رشد یک درصدی توانست به کانال ۱۶۷۰ دلار وارد شود.
اما با وجود افت دلار، یوآن چین هم در روزهای اخیر بهشدت ارزش خود را در برابر دلار از دست داده است. طی روزهای گذشته، وقایع سیاسی مختلفی در چین صورت گرفته که امنیت سرمایهگذاری در این کشور را کاهش داده است. با انتشار گزارش GDP چین مشخص شد که اقتصاد این کشور کمتر از انتظارات رشد داشته است. درحالی که انتظار میرفت اقتصاد چین طی سال جاری حدود ۵ درصد رشد داشته باشد، اما دادههای GDP نشان میدهد که اقتصاد این کشور در سه ماهه سوم سال حدود ۳ درصد رشد کرده است و اقتصاد این کشور راه طولانی را تا رشد مورد انتظار دارد. در همین حین، طی ماههای اخیر صادرات، خردهفروشی، قیمت مسکن و بازار کار چین با افت شدیدی مواجه بوده که شرایط اقتصادی این کشور را چندان امن نشان نداده و آینده سرمایهگذاری آن را تاریک نشان میدهد. به موجب همین واقعه هم یوآن چین در برابر دلار افت شدیدی داشته است.
شرایط و انتظارات بازار نشان میدهد که فعالان این محیط منتظر اقدامات نهایی فدرال رزرو در سال جاری هستند. گسترش گمانهزنیها موجب شده معاملهگران انتظار کاهش تورم را داشته باشند. اما تنها انتظار گزارش تورم آمریکا میتواند نشان دهد که سیاستهای فدرال رزرو تاکنون چقدر موثر بوده است. درحال حاضر انتظار میرود که فدرال رزرو نرخ بهره را به میزان ۷۵/ ۰ تا یک واحد درصد افزایش دهد. اما اگر واقعا تورم کاهش یابد ممکن است فدرال رزرو اندکی از شدت سیاستهای ضدتورمی خود بکاهد؛ چراکه تاکنون افزایش نرخ بهره موجب شده شرایط بازار بدهی آمریکا بهشدت بغرنج شده و نرخ بهره وامها بهشدت افزایش یابد. در حال حاضر در بازار، معاملهگران درحال قیمتگذاری داراییها بر مبنای کوتاه آمدن فدرال رزرو از ادامه سیاستهای تهاجمی ضد تورمی خود هستند، اما جلسه ماه آینده این نهاد سیاستگذار همهچیز را مشخص خواهد کرد.