توصیه ستاد پدافند غیرعامل به بیمه مرکزی چه بود؟
نهاد ناظر بیمه کشور با اشاره به تاکید ستاد پدافند غیرعامل و هشدار کارگروههای تخصصی متعدد افزود: در راستای هشدارهای نهادهای نظارتی و امنیتی مبنی برضرورت نفوذناپذیری در دادههای بیمهای، حفظ محرمانگی اطلاعات بیمهگذاران و تضمین پایداری فعالیت سامانه «سنهاب» پشتیبانی این سامانه از پیمانکار بخش خصوصی به شرکت مذکور منتقل شد. بنابراین بحث انتفاعی بودن «سامانه نگار» یا تصدیگری بیمه مرکزی در این زمینه موضوعیت ندارد، بلکه صیانت از دادههای جامعه بزرگ بیمهای کشور و حفظ پایداری فعالیت سامانههای اطلاعاتی و عملیاتی بیمهای کشور هدف اصلی این دست از اقدامات است. شرکت دانشبنیان «آمیتیس» نیز در همین راستا با به خدمت گرفتن و تجهیز نیروهای حرفهای و پشتیبانی توانمند از سوی شرکت «سامانه نگار» با رعایت قوانین و مقررات مربوط خریداری شده است. این اطلاعیه میافزاید: پیش از تاسیس شرکت «سامانه نگار» بسیاری از بازیگران و ذینفعان صنعت بیمه بر ضرورت تاسیس یک شرکت با امنیت بالا تاکید داشتند و معتقد بودند تداوم و توسعه فعالیتهای فناورانه به روشهای گذشته، ضریب خطا را بالا برده و امنیت اطلاعاتی صنعت را با بحران جدی روبهرو خواهد ساخت.
در حال حاضر شرکت «سامانه نگار» به لحاظ صیانت از اطلاعات بیمهگذاران و حفظ محرمانگی دادهها در بالاترین سطح ممکن عمل میکند و علاوه بر تسریع در عملیات بیمهگری در پیشگیری از وقوع تخلفات و تقلبات نیز نقش غیرقابل انکاری را بر عهده گرفته است و با تکمیل سامانههای تخصصی مربوط این امر با گستره و عمق و کیفیت بسیار بالاتری عملیاتی خواهد شد. بیمه مرکزی در اطلاعیه خود پیرامون ادعای ثبت غیرقانونی شرکت «سامانه نگار» گفت: ثبت شرکت مذکور فرآیندهای قانونی ثبت شرکتها در قوه قضائیه را بهطور کامل طی کرده است. قوه قضائیه در زمینه ثبت شرکتها، قوانین و مقررات و ملاحظات مربوط به قانون سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی را به دقت کنترل میکند که شرکت «سامانه نگار» نیز از این قاعده مستثنی نبوده و تمام کنترلهای مذکور درباره این شرکت در جریان ثبت انجام پذیرفته است.
در ارتباط با ترکیب سهامداران سامانه نگار قابل ذکر است که ساختار سهامی شرکت مذکور بهگونهای تنظیم شده است که در شرایط گوناگون و اتفاقات آینده، تمام اطلاعات بااهمیت بیمهای از گزند حوادث و ناپایداریها مصون بماند که این مساله علاوه بر حساسیت نهاد ناظر صنعت بیمه همواره مورد تاکید نهادهای امنیتی از جمله ستاد پدافند غیرعامل نیز بوده است. علاوه بر این تمام معاملات و فعالیتهای بیمه مرکزی بهصورت شفاف و تحت نظارت سازمانهای نظارتی مانند دیوان محاسبات و سازمان بازرسی انجام میشود و امکان معاملات و اقدمات فراقانونی در این سازمان از جهات مورد ادعا منتفی است. بر اساس این اطلاعیه، در ارتباط با سوئیچ بیمه، یادآوری میشود که بر اساس آییننامه مصوب هرگونه ارتباط بین شرکتهای بیمه، نمایندگان و کارگزاران آنلاین صرفا از طریق سوئیچ بیمه باید انجام شود و مسوولیت طراحی و پیادهسازی آن نیز بر عهده بیمه مرکزی گذاشته شده است.
سوئیچ بیمه دارای نقش تجاری یا تصدیگری نبوده و فقط نقش نظارتی و تسهیلگری دارد. ازآنجاکه عمده سرویسهای ارائه شده در این سوئیچ مبتنی بر ارتباط مستقیم با سامانه سنهاب (سامانه نظارت و هدایت الکترونیکی بیمه) و اطلاعات ذیقیمت آن است در انتخاب شرکت طرف قرارداد آن هم حساسیتهای خاصی وجود دارد که موضوعاتی نظیر مناقصه یا مزایده منتفی است. البته شرکت سامانه نگار حامی بیمه و شرکتهای وابسته به آن مطابق با قوانین و مقررات حاکم و با اخذ مجوزها و تاییدیههای امنیتی لازم تاسیس شدهاند و به همین خاطر برای اتصال به سامانه سنهاب و نگهداری و ارائه سوئیچ از صلاحیت کافی برخوردارند.
بیمه مرکزی در پایان اطلاعیه خود تاکید کرده که تخطی از چارچوبهای قانونی و آییننامههای مصوب شورای عالی بیمه و قوانین بالادستی از خطوط قرمز نهاد ناظر صنعت بیمه به شمار میرود که این اصل در ارتباط با تاسیس و فعالیت شرکت «سامانه نگار» و سایر شرکتهای وابسته به آن نیز با دقت و حساست بالا رعایت شده است. انشاءالله با همدلی و همافزایی بیشتر خانواده بزرگ صنعت بیمه و پرهیز از حاشیهسازی، این صنعت بتواند نقش تاریخی خود را در گسترش امنیت، آرامش و اطمینان برای خانوارها و بنگاههای اقتصادی کشور عزیزمان ایفا کند. در این میان امید است شرکتهای کارگزاری آنلاین نیز که با مجوز بیمه مرکزی پا به عرصه فعالیتهای بیمهای گذاشتهاند، با ارائه توانمندیهای فناورانه و با رعایت کامل مقررات همراه خانواده بزرگ صنعت بیمه گام بردارند.