ثبت تاریخی بالاترین کارمزد دلاری
اما داستان این انتقال از چه قرار است و چه بلایی سر ۷/ ۲۳ میلیون دلار ازدسترفته آمدهاست؟ به گزارش کریپتو گلوب، صرافی غیرمتمرکز دیوِرسی فای (DeversiFi) دو روز پیش برای انتقال ۱۰۰ هزار دلار تتر در شبکه اتریوم به اشتباه ۷/ ۲۳ میلیون دلار کارمزد پرداخت کرد. دادههای اکسپلورِر بلاکچین اتریوم (Etherscan) نشان میدهد که صرافی دیورسی فای ۷۶۲۶ اتریوم، معادل ۷/ ۲۳ میلیون دلار را به عنوان کارمزد یک تراکنش ۱۰۰ هزار دلاری پرداخت کرده است. این در حالی است که میانگین کارمزد در این شبکه حدود ۰۰۸۹/ ۰ اتریوم و تقریبا معادل ۲۶ دلار است.
دیورسی فای در توییتر گفته است که این تراکنش با استفاده از یک کیف پول سختافزاری و از طریق رابط کاربری این صرافی انجام شده و هزینه گس (Gas) در آن به اشتباه بالا در نظر گرفته شده است. این تراکنش اشتباه در بلاکی انجام شده است که یکی از ۱۰ ماینر برتر اتریوم آن را استخراج کرده است. این ماینر در ۷ روز گذشته از نظر تعداد بلاکهای استخراجشده جزو برترین ماینرهای اتریوم بوده است. احتمالا این رقم بیشترین کارمزد دلاریای باشد که تاکنون پرداخت شده است. جالب اینجاست که دیورسی فای روز گذشته اعلام کرد ماینر بلاکی که این تراکنش در آن انجام شده است تمام ۷۶۲۶ اتریومی که به اشتباه پرداخت شده بود را به آنها بازگردانده است. این تراکنش با استفاده از پروتکل جدید «EIP-۱۵۵۹» اتریوم انجام شده است. هدف از راهاندازی این پروتکل در بلاکچین اتریوم آسانتر کردن پیشبینی کارمزدهای شبکه است. در این سازوکار مبلغی به عنوان کارمزد پایه تعریف میشود که موازی با تقاضا افزایش مییابد و سپس سوزانده میشود. با راهاندازی مکانیزم سوزاندن کارمزدها در ماه اوت (مرداد) و همزمان با بهروزرسانی لندن، تاکنون بیش از ۳۸۳,۷۲۱ واحد اتریوم سوزانده شده و از چرخه شبکه خارج شده است.
این تراکنش اشتباه مربوط به انتقال مقداری تتر بین صرافی بیت فینکس (Bitfinex) و دیورسی فای بوده است. این دو صرافی رابطه نزدیکی با یکدیگر دارند. دو تن از سه بنیانگذار دیورسی فای پیش از پیوستن به این صرافی غیرمتمرکز در بیت فینکس فعالیت میکردند. ارتباط بین این دو صرافی به کاربران اجازه میدهد تا استیبل کوین تتر را با کمترین هزینه بین دیورسی فای و بیت فینکس جابهجا کنند. سخنگوی بیت فینکس گفته است که آنها هم منتظر تحقیقاتی دیورسی فای هستند تا دلیل این اتفاق مشخص شود. گفتنی است که دیورسی فای اکنون مطلب مربوط به دلایل بروز این اشتباه را در وبسایت خود منتشر کرده است.