هشتمین جلسه ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه، اعضای ستاد، مشاوران و روسای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها برگزار شد. در این جلسه اعضای شرکت‌کننده نظرات کارشناسی خود را درباره منابع، موانع و نقش استان‌ها برای تحقق رشد اقتصادی در نظر گرفته‌شده برای سال ۱۴۰۱ مورد بحث و بررسی قرار دادند.

سید مسعود میرکاظمی با تبریک هفته دفاع مقدس تصریح کرد: ۸ سال دفاع مقدس پر از حادثه، خلاقیت و نوآوری است و در آن زمان شرایط بسیار سخت بود و وضعیت تولید اصلا مناسب نبود و تامین نیازهای کشور مقدور نبود؛ اما به‌رغم همه سختی‌ها به‌دلیل اعتقادات، احساس مسوولیت و وظفیه شناسی افراد توانستیم بر مشکلات فائق بیاییم و یک تنه در برابر جهان کفر ایستادیم و وزارت دفاع و ارتش و سپاه پاسداران با تلاش و قبول مشکلات و روحیه خستگی‌ناپذیر با کمترین امکانات کارها را جلو بردند و در هوافضا سرآمد شدیم. بنابراین در این شرایط که توفیق خدمتگزاری نصیب ما شده است، باید با تلاش و وظیفه‌شناسی گام‌های بلند و تاثیرگذار را در جهت بهبود شرایط برای کشور و مردم برداریم.

معاون رئیس‌جمهوری با اشاره به ماموریت سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: مامورریت ما اثربخش کردن بودجه است. همان‌طور که در اقتصاد مقاومتی هم بر این مهم تاکید شده است، ولی با نگاه به سال‌های گذشته به‌رغم اینکه مصارف و منابع در اختیار داشتند، کشور رشد اقتصادی ناچیزی داشته و اهداف کلان محقق نشده است.

میرکاظمی با بیان اینکه اشتغال جوانان یکی از دغدغه‌های اصلی ماست، اضافه کرد: جوانان تحصیل‌کرده ما بیکار هستند و از نیروی فعال جامعه استفاده نمی‌شود. همچنین در روستاها با وجود اینکه امکاناتی فراهم شده، ولی به‌دلیل اینکه نگاه توسعه‌ای وجود نداشته است و متمرکز شدن امکانات در شهرهای کلان باعث شده است نیروی جوان روستا از نداشتن شغل رنج ببرند. او تصریح کرد: مخازن هیدروکربوری کشورمان در شرایط بسیار مطلوبی قرار دارد و سال‌های طولانی می‌توانیم از ذخایر و معادن خود استفاده کنیم و همچنین با تحول و تغییر نگرش در بخش کشاورزی و صنعت سطح درآمد خانوار می‌تواند افزایش پیدا کند. بنابراین برای تغییر بنیادی این مشکلات از هیچ تلاش و کوششی نباید کوتاهی کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه اصلاح ساختار بودجه یک کار ضروری است نه انتخابی، گفت: ۸ سال دفاع مقدس مسوولان، مردم و بسیج در برابر جهان کفر ایستادند. بنابراین شرایط الان سخت‌تر از آن زمان نیست. دولت اگر پای کار بیاید، می‌توان بر مشکلات غلبه کرد. همان‌طور که در بحث واکسن مشکلات کم‌کم در حال حل شدن است. روی شاخص‌های کلان تمرکز نشده و رشد اقتصادی جز برنامه نبوده است امیدواریم با برنامه‌ریزی و تمرکز نتیجه‌گیری قابل قبول حاصل شود.

میرکاظمی با اشاره به اینکه شرایط فعلی نیاز به تغییرات اساسی دارد، تصریح کرد: از نیرو‌های سازمان برنامه و بودجه می‌خواهم تلاش کنند و با بازنگری در راهبردهای توسعه حرکت قوی و تاثیرگذار برای بهبود شرایط کشور داشته باشند؛ چراکه با شرایط فعلی مشکلات رفاهی مردم قابل حل نیست.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با انتقاد از اینکه با خلق پول کشور اداره شده است، خاطرنشان کرد: راحت‌ترین کار که انتشار اوراق قرضه و خلق پول است، کشور اداره شده است که این روش غیرعلمی معیشت مردم را نشانه گرفته است. برای برون‌رفت از این وضعیت باید همه تدابیر لازم اندیشیده شود تا به این روش خاتمه داده شود و همه تلاش دولت براین مهم استوار است که سال آینده کمترین خلق پول را داشته باشد.

معاون رئیس‌جمهور گفت: سازمان برنامه و بودجه ‌سازوکار منطقی و علمی برای رفع مشکلات و معضلات کشور پیدا کند و یکی دیگر از ماموریت سازمان، مدیریت منابع مالی است. بنابراین با اصلاح سیاست‌ها و گره زدن منابع مالی با اهداف موفقیت و شکوفایی اقتصادی برای کشور حاصل می‌شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: روش کار و سیاست‌ها تغییر می‌کند و از هیچ تلاشی برای به حرکت در آمدن چرخه اقتصادی کوتاهی نخواهیم کرد. میرکاظمی در پایان خاطرنشان کرد: همه دستگاه‌ها سازمان‌ها و استانداران در مقابل منابع ماموریت و ظایف دارند از پتانسیل‌ها برای رشد اقتصادی و بالارفتن بهره‌وری‌ها نهایت استفاده را داشته باشند تا شرایط مطلوبی که مدنظر است، تحقق پیدا کند.

در این نشست که روسای سازمان مدیریت استان‌ها حضور داشتند، موانع و راهکارهای مورد نیاز برای تغییر ریل اقتصادی در استان‌ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

  تدوین رشد اقتصادی ایلام متناسب با ظرفیت‌ها

معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: رشد اقتصادی پیش‌بینی‌شده برای استان ایلام باید به‌صورت شهرستانی و برنامه‌ای توسط سازمان رصد و پیگیری شود.

مسعود میرکاظمی در حاشیه دیدار از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ایلام اظهار کرد: سازمان برنامه‌ تحقق رشد مذکور را به‌صورت عملیاتی و قابل اندازه‌‌گیری در قبال میزان اعتبار و تحقق میزان رشد اقتصادی ارائه کند. او افزود: در راستای افزایش نرخ رشد اقتصادی استان پتانسیل‌های هر شهرستان باید به‌صورت پروژه‌محور و عملیاتی شناسایی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با توجه به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های موجود و براساس اسناد بالادستی و طرح آمایش استان برای دستیابی به رشد پیش‌بینی‌شده برنامه‌ریزی کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور بر برنامه‌ریزی برای بهبود وضعیت اقتصادی استان و اجرای برنامه‌های اشتغال‌زا، با تمرکز بر افزایش رشد صادرات از مرز مهران به کشور عراق، به‌عنوان یک مزیت مهم و همچنین تکمیل سامانه گرمسیری به‌عنوان یک پروژه اقتصادی و اشتغال‌زای تاثیرگذار با مشارکت بهره‌برداران و بخش غیردولتی و تکمیل زنجیره تولید در بخش نفت و گاز و توسعه رونق بخش گردشگری استان تاکید کرد.

میرکاظمی ضمن تاکید بر ایجاد اشتغال پایدار و افزایش رشد اقتصادی اضافه کرد: افزایش سطح رفاه عمومی مردم و کاهش دغدغه‌های معیشتی در اولویت کاری سازمان قرار می‌گیرد.