چین خواهان محدود کردن ثروت بیش از حد

شماره روزنامه: ۵۲۴۴ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۷۹۱۰۸۷ بازار پول و ارز

مهر: رئیس‌جمهور چین، شی‌جین‌پینگ، در اجلاس مالی و اقتصادی دولت اعلام کرد چین باید به جای تجمیع ثروت برای یک عده خاص از ثروت متوسط برای همه حمایت کند. به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، رئیس‌جمهور چین، شی‌جین‌پینگ، در اجلاس مالی و اقتصادی دولت اعلام کرد چین باید به جای تجمیع ثروت برای یک عده خاص از ثروت متوسط برای همه حمایت کند. او طرحی را معرفی کرد که در آن محدودیت‌هایی برای درآمدهای بسیار بالا دیده شده و ثروتمندان را به بازگرداندن ثروت بیشتر به جامعه تشویق کرده است.

رهبران حزب کمونیست چین در این اجلاس تاکید کردند که شکوفایی عمومی به معنای شکوفایی برای یک عده محدود نیست. آنها معتقدند این طرح نوعی توزیع مساوی نیست و باید در طی مراحلی به سوی رسیدن به این هدف حرکت شود. تحلیل‌گران معتقدند این دیدگاه در پشت پرده بازرسی‌های سختگیرانه اخیر از شرکت‌های بزرگ تکنولوژی قرار دارد.

این نخستین بار از اواخر جولای بود که شی، ریاست یک اجلاس عمومی را به عهده داشت. او در این اجلاس خواهان جلوگیری از ریسک‌های مهم مالی شد.

اقتصاددان ارشد اکونومیست اینتلجنس یونیت، یوئه سو، می‌گوید: انتظار می‌رود مالیات برای گروه‌های با درآمد بالا افزایش یابد. اما این محدودیت ممکن است موجب شود سرمایه‌گذاری در چین کاهش یافته و جریان خروج سرمایه به وجود بیاید و این چیزی است که مقامات چینی نمی‌توانند تاثیر آن را نادیده بگیرند.  در طول چند دهه اخیر نابرابری درآمد در بین جمعیت ۴/ ۱ میلیارد نفری چین افزایش یافته است. ۱۰ درصد ثروتمند جمعیت در سال ۲۰۱۵ بیش از ۴۱‌درصد درآمد ملی را کسب کرده‌اند. این در حالی است که درآمد این گروه در سال ۱۹۷۸ تنها ۲۷ درصد درآمد ملی بوده است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن