نرخ سود بازار بین بانکی به ۱۷/ ۱۸ درصد رسید
از این ماه تا آبان، سود بین بانکی روند متفاوتی را در پیش گرفت و صعودی شد و این روند صعودی تا به آنجا پیش رفت که در آبان ماه، نرخ سود در بازار بین بانکی از نرخ سقف کریدور نیز بیشتر شد و به بیش از ۲۲ درصد رسید. از آبان ماه اما دوباره روند سود بین بانکی تغییر کرد و کاهشی شد. از آذرماه سال گذشته تا اوایل خردادماه سال جاری نرخ سود بین بانکی در محدوده ۱۹تا۲۰ درصد تثبیت شده بود تا آنکه از اردیبهشت مجدد روند کاهشی شروع شد و تا اواسط تیرماه نیز ادامه یافت.
البته این نرخ تا پایان تیرماه روند صعودی پیدا کرد و به ۶۱/ ۱۸ درصد رسید، اما از این زمان به بعد تاکنون طبق اعلام بانک مرکزی به ۱۷/ ۱۸ درصد رسیده است.بررسی این اعداد و ارقام درحالی است که کارشناسان اقتصادی کاهش مداوم نرخ سود در بازار بین بانکی آن هم در شرایط تورمی را تهدیدی برای اقتصاد میدانند، زیرا نشاندهنده افزایش پایه پولی و نقدینگی متاثر از دست درازی دولت به منابع بانک مرکزی برای تامین کسری بودجه است. از سوی دیگر، کاهش نرخ بهره بین بانکی یک سیاست انبساطی است که متاثر از این سیاست قیمتها در همه بازارها نه به صورت همزمان افزایش مییابد که تاکنون روند کاهشی این نرخ در سال جاری مداوم و قابل توجه نبوده است تا موجب این امر شود.
موضوع دیگری که در راستای کاهش نرخ بهره بین بانکی مطرح میشود، کاهش سودهای بانکی است، به طوری که کاهش این نرخ در صورتی منجر به کاهش سود بانکی میشود که کاهش نرخ در بازار بین بانکی پایدار باشد. گفتنی است «دنیای اقتصاد» در روزهای آینده به تشریح کامل تغییرات اخیر نرخ سود بین بانکی خواهد پرداخت.