به گزارش «ایبِنا» غلامرضا سلیمانی در برنامه با بیان اینکه این درآمد حاصل از گسترش فعالیت نمایندگی‌ها و افزایش بهره‌وری است، گفت: حدود ۸۹ درصد ضریب خسارت بوده و حدود ۴۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۹ پرداخت شده است. او افزود: حدود ۳۷ درصد در سال ۹۸ رشد داشته‌ایم.

رئیس‌کل بیمه‌مرکزی با بیان اینکه نرخ بیمه را به اندازه تورم افزایش نمی‌دهیم، گفت: در اواخر سال ۹۹ که دیه شخص ثالث ۵/ ۴۵ درصد افزایش یافت ما در شورای‌عالی بیمه حق بیمه را ۳۷ درصد افزایش دادیم که باید بیش از ۵۵ درصد این حق بیمه افزایش می‌یافت. او ادامه داد: در برخی از بیمه‌های درمان مسوولیت، مهندسی و... تعرفه قانونی وجود ندارد و تعرفه‌ها براساس رقابت تعیین می‌شود که در مقایسه با سال ۹۸ نرخ‌ها کاهش یافت.

سلیمانی افزود: سرانه حق بیمه ۲‌میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از ایثارگران و جانبازان که تحت پوشش بیمه دی هستند در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ کاهش یافت درحالی‌که تعرفه‌های درمان افزایش یافته‌ است. او با بیان اینکه ضریب خسارت را در بیمه درمان تکمیلی کاهش داده‌ایم، گفت: تعرفه‌های بیمه به جز بیمه شخص ثالث براساس رقابت تعیین می‌شود.

رئیس‌کل بیمه‌مرکزی افزود: آیین‌نامه مربوط به راننده محوری با همکاری نیروی انتظامی تهیه و درصورت تصویب هیات دولت ابلاغ می‌شود که براساس آن تخفیف بیمه به راننده تعلق می‌گیرد که درحال تبادل داده‌ها در این زمینه با نیروی انتظامی هستیم. او گفت: براساس این آیین‌نامه اگر صاحب خودرو وسیله نقلیه‌اش را بفروشد تخفیف بیمه برای او محفوظ می‌ماند یا می‌تواند آن را به خانواده درجه یک خود انتقال دهد، اما این تخفیف بیمه قابل انتقال به خریدار خودرو نیست. سلیمانی افزود: راننده حتی اگر مدت طولانی خودرو نداشته باشد تخفیف بیمه برای او معتبر می‌ماند. او درباره پرداخت حق بیمه براساس خودروی متعارف در شرکت‌های بیمه نیز گفت: حدود دو سال است به این مساله پرداخته‌ایم و با مساعدت دولت اصلاح این قانون را به مجلس شورای اسلامی فرستاده‌ایم که در کمیسیون اقتصادی تصویب و برای ارسال به صحن علنی آماده شده ‌است. او افزود: براساس این مصوبه شرکت‌های بیمه باید تا سقف تعهد پرداخت کنند و تعریف خودروی متعارف و نامتعارف در پرداخت‌ها کنار گذاشته می‌شود. رئیس‌کل بیمه‌مرکزی ادامه داد: مساله خودروی متعارف موجب نارضایتی و فرار بیمه‌ای شده‌است.

او گفت: از ۸۲ هزار میلیارد تومان درآمد بیمه‌ای در سال گذشته ۲۵ هزار میلیارد تومان مربوط به بیمه شخص ثالث، ۵/ ۱۵درصد مربوط به بیمه درمان تکمیلی و ۱۵‌درصد مربوط به بیمه زندگی است. او اضافه کرد: بیمه شخص ثالث قانونی و اجباری است، اما در بیمه‌های دیگر مانند بیمه درمان تکمیلی و زندگی در‌آمد بیمه‌ها افزایش یافته ‌است.

او درباره بیمه‌های درمان تکمیلی نیز گفت: پس از بیمه پایه شرکت‌های بیمه‌ای با بیمه‌گذار براساس سرانه حق بیمه درمان تکمیلی، سقف تعهدات را تعیین و براساس آن خدمت ارائه می‌دهد.

سلیمانی افزود: در این زمینه تعرفه‌ای وجود ندارد، اما توانگری شرکت‌های بیمه و میزان سرمایه آنها مشخص شده‌ است و گروه‌های بیمه‌گذار بر این اساس با شرکت‌های بیمه‌مذاکره می‌کند. او گفت: البته ممکن است شرکت‌های بیمه‌گر براساس سرانه‌ای که دریافت می‌کنند با چهار گروه چهار نوع مختلف بیمه درمان امضا‌ کنند. او اضافه کرد: در زمینه پرداخت‌های بیمه‌های تکمیلی اکنون بین سازمان تامین‌اجتماعی و سازمان بیمه سلامت ارتباط برقرار شده‌است و افراد بدون مراجعه و فقط با ارسال اطلاعات به صورت موبایلی و شماره شبا می‌توانند هزینه‌های خود را دریافت کنند.

رئیس‌کل بیمه‌مرکزی گفت: از دی امسال با الکترونیکی شدن دفترچه‌های بیمه و نسخه‌ها، بیمه‌های تکمیلی بدون مراجعه افراد پرداخت می‌شود.