وی افزود: عرضه نفت یک مساله جدی برای حکمرانان ایران بوده‌است. با وجود تحریم‌های آمریکا بر تجارت نفت ایران، راهکارهای بی‌‌‌‌‌‌اثر‌کردن این تحریم‌ها از سوی ایران به‌کار گرفته می‌شود. این پژوهشگر اقتصادی گفت: عرضه نفت به شکل اوراق گواهی سپرده کالایی می‌تواند یکی از راهکارهای موثر برای افزایش فروش نفت‌خام، متنوع‌سازی مبادی فروش و همچنین افزایش بازارهای صادراتی با نقش‌دادن به بخش‌خصوصی در تجارت نفت ایران باشد.

خدابنده ادامه داد: بدون‌شک، عرضه نفت به شکل اوراق گواهی سپرده کالایی می‌تواند یکی از راهکارهای موثر برای تنوع‌بخشی به مبادی صادرات و فروش نفت‌خام باشد. با این روش، شرکت‌های بخش‌خصوصی می‌توانند به‌راحتی از اوراق گواهی سپرده کالایی به‌عنوان یکی از ابزارهای مالی برای فروش نفت استفاده کنند. وی تصریح کرد: این اوراق، به‌عنوان یکی از ابزارهای مالی، به شرکت‌‌‌‌‌‌ ملی نفت ایران این اجازه را می‌دهد تا بدون اینکه نفت خود را به‌فروش برساند، با عرضه اوراق گواهی سپرده نفت، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های دیگر را انجام دهد. این موضوع می‌تواند به افزایش فروش نفت‌خام کمک کند، زیرا شرکت‌های نفتی می‌توانند با استفاده از سرمایه‌گذاری در پروژه‌های دیگر، به‌دنبال افزایش تولید نفت باشند.

این کارشناس اقتصادی در ادامه با اشاره به متنوع‌سازی مبادی فروش نفت به کمک اوراق گواهی سپرده نفت‌خام افزود: عرضه نفت به شکل اوراق گواهی سپرده کالایی می‌تواند به متنوع‌سازی مبادی فروش کمک کند. با این روش، شرکت‌های نفتی می‌توانند به‌راحتی اوراق گواهی سپرده کالایی را به‌عنوان یکی از ابزارهای مالی برای جذب سرمایه‌‌‌‌‌‌گذاران استفاده کنند. خدابنده با اشاره به اهمیت بالای نقش‌‌‌‌‌‌دهی بخش‌خصوصی برای حضور در تجارت بین‌الملل نفت، اظهار کرد: عرضه نفت به شکل اوراق گواهی سپرده کالایی می‌تواند به افزایش بازارهای صادراتی با نقش‌دادن به بخش‌خصوصی در تجارت نفت ایران کمک کند. با این روش، بخش‌خصوصی نیز به‌عنوان بازیگر جدید و توانمند کشور به بازویی برای فروش نفت ایران تبدیل خواهد شد. به‌این‌ترتیب علاوه‌بر شرکت ملی نفت ایران، تعداد زیادی از مشتریان بخش‌خصوصی نیز به بازاریاب نفت ایران تبدیل می‌شوند و از این طریق علاوه‌بر شکستن انحصار فروش نفت و ایجاد فضایی شفاف برای عرضه نفت، امکان ایجاد بخشی جدید با توانمندی مناسب و رقابت‌پذیری بالا در تجارت نفت ایران را فراهم خواهد کرد.