افزایش ۹درصدی مصرف بنزین در سال۱۴۰۲
وی افزود: روز شنبه (نوزدهم فروردینماه) نزدیک به ۱۰۸میلیون و ۳۰۰هزار لیتر بنزین در کشور توزیعشده که با توجه به ذخیرهسازیهای مناسب انبارهای نفت قابلتامین بود و تولیدات پالایشی نیز مقدار مصرف را همپوشانی میکند، اما با وجود همترازی بین تولید و مصرف، این مقدار مصرف قابلتامل و نیازمند این است که با توجه به افزایش بیرویه مصرف، مردم همراهی بیشتری در صرفهجویی و مدیریت مصرف داشته باشند. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تاکید کرد: یکی از بزرگترین افتخارات صنعت نفت این بود که با راهاندازی پالایشگاه ستاره خلیجفارس تبدیل به صادرکننده بنزین شدیم، اما تولید هرروزه خودروهای نو، افزایش سن خودروهای موجود و خارجنشدن خودروهای فرسوده از تردد جادهای، سبب افزایش بیرویه مصرف سوخت شدهاست.
نژادعلی با اشاره به برنامهریزیهای گسترده برای توزیع مطلوب سوخت در ایام نوروز امسال گفت: از ۲۰اسفندماه ۱۴۰۱ با تشکیل ستادی ویژه، اقدامهایی نظیر ظرفیتسازی مناسب انبارهای نفت، اعزام گروههای مختلف نظارتی و پایشی بهجایگاههای سوخت و انجام آموزشهای لازم برای رفع چالشها، پایش موجودی مناطق و اطلاعرسانی به مناطق برای تامین و ارسال بموقع سوخت به مجاری عرضه، صورتگرفت که خوشبختانه هیچ جایگاهی در این ایام با کمبود سوخت روبهرو نبود. وی با اشاره بهثبت رکورد بیسابقه مصرف سوخت در تاریخ توزیع فرآورده کشور در روز ۲۹اسفند با ثبت عدد ۱۴۴میلیون و ۳۰۰هزار لیتر بیان کرد: توزیع بنزین در روز ۲۹اسفند سال۱۴۰۱ در مقایسه با مدت مشابه پارسال (۲۹اسفندماه ۱۴۰۰) افزایش ۲۷درصدی را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه در بعضی از شهرستانها، مصرف روزانه بنزین کشور بیش از پیشبینیهای انجامشده رشد داشت، گفت: مصرف بنزین نوروزی، در بعضی از استانها برای نمونه در استان فارس، نسبت به مقدار مصرف در حالت عادی تا دوبرابر افزایش داشته و در برخی از روزها تا ۱۰میلیون لیتر در روز هم رسیده بود. نژادعلی با اشاره به اینکه از نظر حجم توزیع، مناطق تهران، اصفهان، مشهد و کلانشهرها رکورددار هستند، افزود: رشد دائمی مقدار مصرف با توجه به افزایش روزافزون خودروها و افزایش عمر خودروها و نزدیکشدن به ایام تابستان پیشرو نیازمند مدیریت ویژه است.
وی با اشاره به ملزمشدن وزارت نفت جهت ساماندهی کارتهای آزاد جایگاهداران تا پایان نیمه نخست امسال در قانون بودجه۱۴۰۲ گفت: با جمعآوری کارتهای سوخت آزاد جایگاهداران، تغییری در مقدار سهمیه و روند عرضه بنزین به مردم اتفاق نخواهد افتاد، بلکه به همان مقداری که افراد با استفاده از کارت سوخت آزاد، سوختگیری میکردند، میتوانند از طریق کارت سوخت شخصی خود سوختگیری کنند. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با تاکید بر اینکه تمامی درخواستهای صدور کارت سوخت المثنی مربوط به پارسال تحویل و بررسی درخواستهای تازه نیز روزآمد شدهاست، گفت: لازم است هموطنان عزیز بهمنظور بهبود نظام توزیع سوخت در کشور، برای سوختگیری در جایگاههای عرضه سوخت، تنها از کارت سوخت شخصی خود استفاده کنند. نژادعلی با تاکید بر لزوم مراقبت از کارت هوشمند سوخت شخصی با توجه به هزینههای تولید و صدور کارتها و واردات تراشه مربوط به این کارتها گفت: سهمیه قیمت اول و دوم (آزاد) به مقدار کافی در کارتهای سوخت شخصی ماهانه شارژ میشود و امیدواریم فرهنگ استفاده از کارت سوخت شخصی شکل بگیرد.
وی اظهار کرد: استفاده از کارت سوخت شخصی افزون بر بهینهسازی فرآیندهای عرضه، به جمعآوری اطلاعات دقیق از مقدار نیاز روزانه و ماهانه هموطنان و رقم مصرف گروههای متفاوت خودرو منجر میشود و از این طریق مدیریت توزیع و تحویل سوخت تسهیل خواهد شد. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تصریح کرد: کارت سوخت اضطراری همچنان در جایگاهها موجود خواهد بود و در صورتیکه سهمیه نخست و دوم فردی در موارد استثنا پایان یافته باشد، یا مالک در مواردی کارت خود را فراموش کرده باشد، میتواند از کارت هوشمند سوخت اضطراری استفاده کند، اما این موضوع ضروری است که همه مردم به سمت استفاده از کارت سوخت هوشمند شخصی حرکت کنند.