مذاکره با سینوپک برای مرحله دوم توسعه میدان نفتی یادآوران ادامه دارد
فریدون کرد زنگنه گفت: با وجود تحریمها و همسو با سند راهبردی همکاری بلندمدت میان ایران و چین، مذاکره با شرکتهای خصوصی و دولتی این کشور برای توسعه میدان یادآوران و دیگر میدانهای مشترک در کشور ادامه دارد. وی با یادآوری اینکه مرحله نخست میدان نفتی یادآوران پیش از این از سوی سینوپک در سال ۹۵ با ظرفیت ۱۱۰هزار بشکه در روز تکمیل شد و در حال بهرهبرداری است، افزود: بر اساس مذاکرات با این شرکت قرار بود مرحله دوم توسعه این میدان مشترک نیز به این شرکت واگذار شود، اما متاسفانه در آن مقطع زمانی وزیر پیشین نفت، مذاکرات را متوقف کرد، از این رو در یک سالی که گذشت شرکت ملی نفت ایران مذاکراتی منظم را با شرکتهای چینی در توسعه میدانهای نفت و گاز انجام داده است.
مدیر سرمایهگذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه سینوپک تاکنون بههیچعنوان بهصورت رسمی اعلام نکرده است که در توسعه میدان یادآوران همکاری نمیکند، تصریح کرد: مسوولان مذاکرهکننده با این شرکت در شرکت ملی نفت ایران به دنبال راهکارهای نو برای استفاده از فرصت سرمایهگذاری این شرکت در میدان مشترک یادآوران هستند. کردزنگنه با اشاره به اینکه توسعه میدان یادآوران جزو پروژههای اولویتدار شرکت ملی نفت ایران است، گفت: طرح تولید زودهنگام میدان یادآوران همسو با طرح اصلی شرکت چینی است و برخی همکاران بنده در شرکتهای تابع درباره این میدان و مذاکرات با طرف چینی گفتوگوهایی کردهاند که البته باید با هماهنگی شرکت ملی نفت ایران انجام شود؛ زیرا مذاکرات بهصورت محرمانه در سطوح مدیریتی کلان دو شرکت ادامه دارد.
وی یکپارچهسازی میدان مشترک آزادگان و توسعه میدانهای نفتی مشترک با عراق را از جمله محورهای مذاکره با سینوپک دانست و افزود: هماکنون با توجه به مشخص شدن سهامداران کنسرسیوم توسعهدهنده این میدان، شرکت ملی نفت ایران بهعنوان کارفرما در مذاکرات خود از این شرکت چینی خواسته است که بهعنوان سرمایهگذار در این میدان حضور داشته باشد. مدیر سرمایهگذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: سینوپک که سابقه همکاری با ایران در مرحله نخست توسعه میدان آزادگان شمالی را دارد پارسال برای همکاری دوباره با ما پیشنهاد خود را ارائه کرد که پیش از سفر وزیر نفت به چین در ماههای گذشته مسائل دو شرکت بررسی شد.
کرد زنگنه با اشاره به مذاکرات شرکت ملی نفت ایران با دولت برای استفاده از خط اعتباری چین - ایران برای توسعه میدانهای مشترک نفتی افزود: در آخرین مذاکراتی که با یکی از شرکتهای بزرگ چینی داشتیم، این شرکت حاضر به سرمایهگذاری سه به یک (یک سهم ایران سه سهم چین) در پروژه ایران الانجی با استفاده از خط اعتباری چین - ایران شده است. وی تهاتر نفت خام با کالا را یکی دیگر از محورهای مذاکرات شرکت ملی نفت ایران با شرکتهای چینی دانست و اظهار کرد: برای خرید کالا از داخل یا خارج باید استانداردهای شرکت ملی نفت ایران رعایت شود، در صورت رسیدن به نتایج دلخواه در مذاکرات خود بیشک از این ظرفیت برای جذب سرمایه در صنعت نفت کشور استفاده میکنیم.