شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز که مسوول اجرای بیشتر طرح‌ها و پروژه‌های این استان است، از ابتدای امسال اعلام کرد سال ۱۴۰۱، سالِ سیستان و بلوچستان است. از سویی اعلام شده گاز امسال به چابهار و کنارک، جنوبی‌ترین شهرهای سیستان و بلوچستان می‌رسد. پروژه‌های گازرسانی در این دیار همچنان با عنوان اقتصاد مقاومتی دولت در حال اجراست و براساس تازه‌ترین گزارش (آبان‌ماه ۱۴۰۱)، تعداد خانوارهای استان شامل ۳۴۳۲۶۰ خانوار شهری و ۳۶۰۶۹۴ خانوار روستایی و در مجموع ۷۰۳۹۵۴ خانوار است که از این تعداد، اکنون گاز طبیعی به ۱۱۳۰۵۱ خانوار شهری و ۱۷۳۱ خانوار روستایی رسیده و ۸۳۱۷۳ علمک هم نصب شده است. تعداد کل شهرهای استان ۵۵ شهر است که تا پایان آبان‌ماه امسال، گازرسانی به هفت شهر زاهدان، زابل، ایرانشهر، محمدان، بمپور، بزمان و خاش انجام شده و از مجموع ۱۰۰۷۲ روستای استان، ۹۰۰ روستا دارای قابلیت گازرسانی است و گاز به ۲۵ روستا رسیده است. بر این اساس، ماموریت گازرسانی به ۴۸ شهر باقی‌مانده به شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان و پنج شرکت گاز استانی (گیلان، فارس، یزد، خرسان جنوبی و خراسان رضوی) به‌عنوان معین گازرسانی سپرده شده است.

گازرسانی به شهر اسماعیل‌آباد و ۱۲۰ روستا از توابع شهرستان خاش شامل ۵ ایستگاه تی‌بی‌اس، ۳۴ کیلومتر خط تغذیه و ۳۹۰ کیلومتر شبکه توزیع گاز با اعتبار ۱۹۷۰میلیارد ریال، گازرسانی به فاز اول شهر چابهار شامل ۴ ایستگاه تی‌بی‌اس، ۳۸کیلومتر خط تغذیه و ۲۱۳ کیلومتر شبکه توزیع با اعتبار ۲۲۰۰میلیارد ریال، گازرسانی به شهرهای میرجاوه، لادیز، ریگ‌ملک، ده‌رئیس و نوک‌آباد از توابع شهرستان خاش شامل ۲ ایستگاه سی‌جی‌اس، ۷ ایستگاه تی‌بی‌اس، ۱۱۰ کیلومتر خط تغذیه و ۱۹۰ کیلومتر شبکه توزیع با اعتبار ۱۹۰۰میلیارد ریال، گازرسانی به شهر گلمورتی شامل یک ایستگاه سی‌جی‌اس، یک ایستگاه تی‌بی‌اس، ۱۱کیلومتر خط تغذیه و ۹۵کیلومتر شبکه توزیع گاز و خط انتقال گاز پالیزان پسکو - سوران - زابل به طول ۱۰۳کیلومتر با اعتبار ۶۰۰میلیارد ریال، پروژه‌های در حال اجرای صنعت گاز در استان سیستان و بلوچستان هستند.

خط انتقال گاز ایرانشهر - چابهار با بودجه ۳۵هزار میلیارد ریال و گازرسانی به شهرهای زهک، دوست‌محمد، ادیمی، محمدآباد و بخشی از شهر زابل شامل ۶۳کیلومتر خط تغذیه و ۳۹۳کیلومتر شبکه شهری با اعتبار ۲هزار میلیارد ریال پروژه‌هایی هستند که امسال تکمیل و آماده بهره‌برداری می‌شوند.