شماره روزنامه ۶۱۱۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۱۶ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۶۱۱۶

  • کاهش چشمگیر خرید و فروش در بازار موبایل 

    دنیای اقتصاد: بازار موبایل در سایه عملیات موشکی ایران با کاهش قابل توجه در عرضه و تقاضا و همچنین تقابل مخالفان و موافقان رفع ممنوعیت واردات آی‌فون دست‌وپنجه نرم می‌کند. بر اساس اعلام برخی از فعالان بازار تلفن همراه به خبرنگار «دنیای اقتصاد»، فروش کالا در این بازار کاهش یافته است و فروشندگان در حال عرضه قطره‌چکانی محصولات هستند.
  • هوش مصنوعی «نمی‌دانم» بلد نیست

    مهر: براساس تحقیقی جدید مدل‌های زبانی بزرگ احتمال کمتری دارد که اعلام کنند پاسخ سوالی را نمی‌دانند و به همین دلیل اعتبار کمتری دارند.
  • هزاران کارگر سامسونگ از کار بیکار می‌شوند

    ایسنا: سامسونگ الکترونیکس هزاران نفر از کارکنان خود در جنوب شرقی آسیا، استرالیا و نیوزیلند را در راستای برنامه تعدیل تعداد کارکنان جهانی این شرکت اخراج می‌کند. یکی از منابع آگاه که مایل نبود نامش فاش شود، به بلومبرگ گفت: «اخراج‌ها ممکن است شامل حدود ۱۰ درصد از نیروهای کار در این بازارها شود، اما آمار برای هر شرکت تابعه ممکن است متفاوت باشد. کاهش مشاغل برای سایر شرکت‌های تابعه خارج از کره‌جنوبی، برنامه‌ریزی شده است و می‌تواند به ۱۰ درصد در بازارهای خاص برسد.»
  • اعتراف دوروف به همکاری با دولت‌ها از مدت‌ها قبل

    مهر: پاول دوروف، بنیان‌گذار تلگرام، در پستی در کانال خود در این پلتفرم اعلام کرد تغییرات مهمی که در فعالیت این پیام‌رسان اعلام شده است در حقیقت قبلا هم وجود داشته‌اند و فقط اندکی تغییر کرده‌اند. او در این پست نوشت: «براساس سیاست حریم خصوصی تلگرام، این پلتفرم از سال ۲۰۱۸ در بیشتر کشورها قادر ‌به افشای آی‌پی آدرس‌ها و شماره تماس مجرمان برای مقامات بود.» وی در ادامه افزود: «هر زمان که ما درخواست رسمی حقوقی متناسبی از کانال‌های ارتباطی مرتبط دریافت می‌کردیم، آن را تایید و سپس آی‌پی آدرس و شماره موبایل مجرمان خطرناک را افشا می‌کردیم. این فرآیند از مدت زمانی بسیار قبل‌تر از هفته گذشته ایجاد شده بود. بات@transparency نیز دقیقا همین روند را نشان می‌دهد. این بات تعداد درخواست‌های پردازش شده برای دسترسی به اطلاعات کاربران را نشان می‌دهد.
  • حملات سایبری جهانی دو برابر شد

    ایسنا: تعداد حملات سایبری مختل‌کننده و مخرب جهانی تا پایان سال ۲۰۲۴ افزایش ۱۰۵درصدی خواهد داشت. طبق گزارش جدید QBE با عنوان «کسب‌و‌کار متصل: خطر تقویت وابستگی دیجیتال»، اگر این روند حملات ادامه یابد، حملات سایبری مهم استراتژیک، مختل‌کننده و مخرب جهانی در سال جاری به ۲۱۱ مورد خواهد رسید که در مقایسه با ۱۰۳ مورد در سال ۲۰۲۰، رشد بیش از دو برابری را نشان می‌دهد.
  • جدیدترین مدل هوش مصنوعی انویدیا رونمایی شد

    ایسنا: مدل جدید هوش مصنوعی منبع‌باز انویدیا با سیستم‌های اختصاصی برتر خود به رقابت با پیشروهای این صنعت مانند اوپن‌ای‌آی و گوگل می‌پردازد. شرکت انویدیا(Nvidia) از مدل جدید NVLM-D-۷۲B رونمایی کرده که عضو جدید خانواده مدل‌های زبانی بزرگ چندوجهی منبع‌باز NVLM ۱.۰ آن است و رقیب سیستم‌های اختصاصی مانند GPT-۴ شرکت اوپن‌ای‌آی و هوش مصنوعی پیشرفته شرکت گوگل به شمار می‌رود.
  • عرضه جدیدترین نسخه هوش مصنوعی گوگل

    مهر: گوگل اعلام کرد هوش مصنوعی جمینی لایو از طریق اپ جمینی برای تمام کاربران اندروید به‌طور رایگان ارائه می‌شود. به گزارش جی‌اس‌ام آرنا، گوگل در ابتدا دستیار جمینی لایو را همراه سری گوگل پیکسل ۹ معرفی کرد. دستیار صوتی جدید سریع‌تر از جمینی استاندارد است و قابلیت‌های بیشتری دارد. دستیار صوتی آپدیت شده نخست برای کاربران جمینی ادونس ارائه و سپس در مدل‌های دیگر عرضه شد. به نظر می‌رسد کاربران اندروید دیگر مجبور نیستند منتظر بمانند؛ زیرا گوگل در پلتفرم ایکس اعلام کرد جمینی لایو آماده عرضه است. البته باید توجه داشت که نسخه انگلیسی آن هم‌اکنون آماده دانلود است. هرچند کاربر می‌تواند لهجه‌های مختلفی را برای آن انتخاب کند.
  • دستور رئیس‌جمهور برای رسیدگی به بازار فیلترشکن

    به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، رئیس‌جمهور در نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی با اشاره به موضوع فروش فیلترشکن توسط عده‌ای سودجو، با بیان اینکه برخی با فیلترشکن فروشی پول‌های میلیاردی کسب می‌کنند که این برای کشورمان خوب نیست، دستور داد تا این مساله حتما به شکل دقیق و جدی مورد رسیدگی قرار بگیرد و تصمیم مقتضی در این مورد و به‌طور کلی زمینه‌های رواج چنین کسب و کاری اتخاذ شود. این در حالی است که هنوز هیچ خبری از اقدام دولت چهاردهم در راستای وعده رفع فیلترینگ که اساس کار فروش فیلترشکن‌هاست، منتشر نشده.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر