شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۶۹ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۶۰۶۹

  • دونده تازه‌نفس ماراتن هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: هوش مصنوعی به چنان عرصه رقابتی و جذابی تبدیل شده است که بدون شک باید منتظر ورود بازیگران تازه به آن باشیم. حالا اما همچنان رقابت اصلی میان غول‌های تکنولوژی جدی‌تر است. در حالی که این روزها دو شرکت بزرگ مایکروسافت و گوگل با اشتیاق و البته سرمایه بیشتری رقابت در حوزه هوش مصنوعی را دنبال می‌کنند، اما گویا غول تجارت الکترونیکی جهان هم در تلاش است تا سرمایه‌گذاری خود در این حوزه را افزایش دهد که این نشان از تمایل این شرکت به توسعه در این حوزه و البته کسب سهم خود از این بازار است. به این ترتیب ظاهرا آمازون در روز پنج‌شنبه در گزارشی از افزایش سرمایه‌گذاری خود در هوش مصنوعی همزمان با تلاش شرکت‌های فناوری بزرگ برای بهره‌برداری بیشتر از این تکنولوژی در حال رشد، خبر داده است.
  • سد تمدید مجوز پرداخت‏‌یارها برداشته می‌شود؟

    دنیای‌اقتصاد: بیش از یک سال است که پرداخت‌‌یارها با مشکل تمدید مجوزها و تبعات آن، از جمله عدم‌جذب مشتری جدید و افزایش مالیات، دست و پنجه نرم می‌کنند. حالا پس از مدت‌‌ها بلاتکلیفی برخی از مدیران این شرکت‌ها از رفع این مشکل در هفته جاری خبر می‌دهند که باید منتظر ماند و دید تا در عمل چه می‌شود. از سوی دیگر شرکت شاپرک، به‌‌عنوان رگولاتور پرداخت‌‌یارها، به تازگی در نامه‌‌ای آنها را از مبادلات ووچر منع کرده است. این ممنوعیت جدای از اینکه برای مردم در پرداخت‌‌های بین‌المللی و خرید سرویس‌‌های خارجی مشکل ایجاد می‌کند، بخشی از درآمد پرداخت‌‌یارها و ادامه فعالیت کسب و کارهای مبتنی بر این مبادلات را نیز تهدید می‌کند.
  • افزایش ثروت مدیر انویدیا رکورد جدید زد

    ایسنا: مدیرعامل انویدیا در روز چهارشنبه حدود ۱۲ میلیارد دلار به دارایی خود اضافه کرد که رکوردی جدیدی برای این شرکت سازنده تراشه‌های هوش مصنوعی بود. بر اساس شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، این بزرگ‌ترین رشد دلاری یک روزه ثروت بنیان‌گذار و مدیرعامل انویدیا بود و رکورد قبلی را که افزایش ۹.۶ میلیارد دلاری ثروت او در ۲۲ فوریه بود، شکست.
  • کنترل هدست ویژن پرو اپل با مغز ممکن می‌شود

    ایسنا: ایمپلنت مغزی رگ خونی، کنترل ذهن را با رایانه فضایی اپل ممکن می‌کند. سینکرون(Synchron) به جای بریدن تکه‌ای از جمجمه برای نصب رابط مغز و رایانه، مشابه کاری که نورالینک (Neuralink) انجام می‌دهد، الکترودها را از طریق سیاهرگ گردن به قشر حرکتی می‌رساند. اکنون این فناوری امکان کنترل هدست ویژن پرو (Vision Pro) اپل را برای بیمار مبتلا به ای‌ال‌اس (ALS) فراهم کرده است. به نقل از نیواطلس، اصطلاح رابط‌های مغز و رایانه (BCI) تقریبا گویای همه‌چیز است. آنها دستگاه‌هایی هستند که برای قرار دادن الکترودها در کنار نواحی خاصی از مغز طراحی شده‌اند تا فعالیت الکتریکی را به سیگنال‌هایی تبدیل کنند که می‌توانند برای تعامل با رایانه‌ها و سایر دستگاه‌ها مورد استفاده قرار گیرند.
  • رونمایی تلگرام از مرورگر درون‌برنامه‌ای و مینی اپ‌استور

    آی‌تی ‌ایران: پیام‌رسان تلگرام در به‌روزرسانی ۳۱ ژوئیه مرورگر درون‌برنامه‌ای با قابلیت پشتیبانی از صفحات وب غیرمتمرکز (Decentralized)، یک مینی‌ اپ‌استور و قابلیت‌های دیگر را برای کاربران خود عرضه کرد. صفحات وبی که با مرورگر درون‌برنامه‌ای جدید باز می‌کنید اکنون می‌توانند به پایین نوار صفحه منتقل شده و دوباره باز شوند و این امکان به شما داده شده که به راحتی بین پیام‌های خود و وب‌سایت‌ها، مقالات و مینی‌اپ‌ها جابه‌جا شوید.
  • توقف خدمات ۳۰۰ بانک هندی در پی حمله باج‌افزاری

    ایسنا: در پی حمله باج‌افزاری به یک فراهم‌کننده خدمات فناوری، سیستم‌های پرداخت تقریبا ۳۰۰ بانک محلی کوچک در هند موقتا تعطیل شد. منابع آگاه به رویترز گفتند حمله باج‌افزاری به شرکت C-Edge Technologies‌که فراهم‌کننده سیستم‌های فناوری بانکی است، فعالیت بانک‌های کوچک در سراسر هند را مختل کرد.
  • آمادگی ژاپن برای گسترش همکاری در هوشمندسازی پست

    ایسنا: وزیر مشاور در امور خارجی و نماینده ویژه نخست‌وزیر ژاپن اعلام کرد: «آماده‌ایم تا با انتقال تجربه و توسعه تجهیزات و امکانات، پست ایران را در مسیر هوشمندسازی یاری رسانیم.» شرکت ملی پست یکی از سازمان‌هایی است که در سه سال گذشته تلاش بسیاری برای تحقق این امر مهم انجام داد. به‌طور مثال از اواخر سال گذشته باجه‌های سیار قبول مرسولات پستی در چند شهر آغاز به کار کرد و در راستای هوشمندسازی پست، چندین خط جدید تجزیه هوشمند مرسولات پستی با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان راه‌اندازی شد تا سرعت و دقت ارسال مرسولات افزایش یابد.
  • ۲۳ ماهواره استارلینک به مدار زمین رفتند

    مهر: اسپیس‌ایکس یک دسته از ماهواره‌های استارلینک را به مدار زمین فرستاد و به این ترتیب به فعالیت خود پس از شکست در ماموریت ۱۱ ژوئیه ادامه داد. به گزارش اسپیس، طی این عملیات یک موشک فالکون۹ همراه ۲۳ ماهواره استارلینک از مقر فضایی کندی ناسا به فضا پرتاب شدند. بوستر نخست فالکون‌۹ حدود ۸ دقیقه پس از پرتاب طبق برنامه‌ریزی به زمین بازگشت و روی پهپاد کشتی این شرکت در اقیانوس آتلانتیک فرود آمد. این دوازدهمین پرتاب و فرود بوستر مذکور بود که ۹ مورد از پرتاب‌های انجام شده تاکنون مربوط به ماموریت‌های استارلینک بوده است.
  • شکایت سهامداران کراد استرایک

    ایسنا: سهامداران شرکت امنیت سایبری کراد استرایک (CrowdStrike) از این شرکت به دلیل پنهان‌کاری درباره پیامدهای سهل‌انگاری در تست نرم‌افزاری و کلاهبرداری از آنها، شکایت کردند.
  • ترکیه اینستاگرام را فیلتر کرد

    مهر: مسدودسازی پست‌های مربوط به تسلیت شهادت اسماعیل هنیه رهبر حماس در اینستاگرام، به ممنوعیت با بازه زمانی نامشخص این پلتفرم در ترکیه منجر شده است.
  • خروج کامل میلاد منشی‌‌پور از ترکیب مدیریتی تپسی؟

    دنیای‌اقتصاد: از زمان خرید شرکت تپسی از سوی گروه صنعتی گلرنگ در نیمه بهمن ماه سال گذشته، گمانه‌‌زنی‌‌ها درباره تغییرات مدیریتی این تاکسی اینترنتی و به‌خصوص ابقا یا کناره‌‌گیری میلاد منشی‌‌پور، مدیرعامل این شرکت، مطرح می‌‌شد. با این حال تاکید منشی‌‌پور بر ماندن در زمان اعلام خبر نهایی شدن این خرید، این گمانه‌‌زنی‌‌ها را رد کرد. در نهایت اما میلاد منشی‌‌پور در اواخر اسفند ماه سال گذشته با انتشار پستی در شبکه‌‌های اجتماعی رسما اعلام کرد که از سمت خود به عنوان مدیرعامل تپسی کناره‌‌گیری می‌کند و در ماه‌‌های آینده و تا زمان پایان فرآیند انتقال مسوولیت در هیات‌مدیره این شرکت باقی خواهد ماند.
  • مسافران تاکسی‏‏‌های اینترنتی ناچار به پرداخت مالیات می‏‏‌شوند؟

    دنیای‌اقتصاد: هفته گذشته با انتشار پستی از سوی مدیرعامل اسنپ در شبکه اجتماعی ایکس، یک بار دیگر موضوع پرداخت مالیات ارزش افزوده از سوی مسافران تاکسی‌‌‌های اینترنتی داغ شد. محمد خلج در این پست نوشت طبق بخشنامه سال ۹۹ مسافران اسنپ از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف بوده‌‌‌اند و حالا سازمان مالیاتی برخلاف بخشنامه‌‌‌ صادره‌‌‌ خود، اسنپ را مکلف به پرداخت مالیات شناخته است. او معتقد است که در صورت اضافه شدن ارزش افزوده به هزینه‌‌‌ سفر، حقوق مصرف‌‌‌کننده تضییع خواهد شد.
  • سهم ۶ درصدی کسب و کارهای آنلاین از بازار خدمات منزل

    دنیای‌اقتصاد: اخیرا انتشار نموداری از سهم بازار بازیگران بازار آنلاین خدمات منزل در شبکه اجتماعی ایکس، توجه فعالان را به این بازار جلب کرده است. در واقع بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت خدمت از ما که این نمودار را منتشر کرد در پستی به رشد کسب‌وکارهای بازار آنلاین خدمات منزل در طول هشت سال گذشته اشاره کرد. با این حال ظاهرا هنوز این بازار فاصله زیادی با بخش سنتی دارد و سهم بازار آنلاین خدمات منزل ازکل این بازار، تنها ۶‌درصد است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر