شماره روزنامه ۶۱۰۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۵۷ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۶۰۵۷

  • عامل صعود قیمت‌ گوشی‌؛ اختلال سیستمی یا عمدی؟

    دنیای اقتصاد: با وجود تعطیلات و آرامش نسبی در بازار ارز، قیمت تلفن‌های همراه رده‌بالا تا ۴۰ درصد افزایش یافته‌ است و برخی از مدل‌های گوشی نیز در بازار ناموجود شده‌اند. فعالان بازار موبایل علت این موضوع را حذف ارز نیمایی برای واردات گوشی‌های کمتر از ۶۰۰دلار و افزایش تعرفه واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار می‌دانند. عده‌ای دیگر از بازیگران این حوزه نیز باطل‌شدن ثبت‌سفارش برخی از واردکنندگان در یک هفته اخیر و امکان ثبت‌سفارش جدید صرفا برای تولیدکنندگان را در صعود چشمگیر قیمت‌ها در بازار موبایل موثر می‌دانند. اینکه موارد ذکر شده چه میزان در افزایش چشمگیر قیمت‌ها در بازار نیمه‌تعطیل موبایل تاثیرگذار بوده، قابل بررسی نیست؛ با این حال به گفته فعالان قرار است از هفته آینده اختلالات در سامانه جامع تجارت رفع شود که باید منتظر ماند و دید خبری از اصلاح ابلاغیه‌های اخیر می‌شود یا همچنان در بر همان پاشنه می‌چرخد؟
  • ترامپ طرفدار تیک‌تاک شد

    ایسنا: دونالد ترامپ اعلام کرد با وجود تهدید ممنوعیت فعالیت تیک‌تاک در آمریکا، از این اپلیکیشن ویدئویی چینی حمایت می‌کند. نامزد جمهوری‌خواه ریاست‌جمهوری آمریکا در مصاحبه‌ای به بلومبرگ بیزینس گفت: «من طرفدار تیک‌تاک هستم، زیرا شما به رقابت نیاز دارید. اگر تیک‌تاک نداشته باشید، فیس‌بوک و اینستاگرام دارید.» ترامپ پیش از این تیک‌تاک را که ۱۷۰ میلیون کاربر در آمریکا دارد، یک تهدید خوانده بود؛ اما ماه گذشته به این پلتفرم پیوست. ترامپ که از فیس‌بوک و اینستاگرام به دلیل تعلیق حساب‌های او به مدت ۲سال و پس از واقعه حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره در ششم ژانویه سال ۲۰۲۱ انتقاد کرده است، در مصاحبه‌ای در ژوئن گفت: «هرگز از ممنوعیت تیک‌تاک حمایت نخواهد کرد.»
  • درگاه ملی مجوزها: مجوزهای خودکار فاقد شرایط لازم، لغو می‌شوند

    سیتنا: درگاه ملی مجوزها طبق قانون برای آن دسته از متقاضیان مجوز که دستگاه مربوط در زمان مقرر به درخواست آنها رسیدگی نکرده است، به‌صورت خودکار مجوز صادر می‌کند؛ اما اگر این متقاضی فاقد شرایط لازم برای آن مجوز باشد، دستگاه متولی می‌تواند با ذکر دلیل مجوز او را لغو کند. درگاه ملی مجوزها طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «در راستای اجرای تبصره ۳ ماده ۱ قانون تسهیل صدور مجوزها، از اوایل تیر ماه، آن دسته از درخواست‌های مجوز که مراجع صدور، در بررسی آنها تاخیر داشته‌اند به‌طور خودکار از درگاه ملی مجوزها صادر شده‌اند. مجوزهای صادر شده به‌ صورت خودکار، از نظر قانون کاملا معتبر هستند و صاحبان این مجوزها تحت حمایت دولت قرار دارند؛ اما در این مورد، تذکر چند نکته ضروری است:
  • جزئیات جدید از تشکیل سازمان هوش مصنوعی ایران

    مهر: معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور جزئیات جدیدی از تشکیل سازمان هوش مصنوعی ایران ارائه کرد و ماموریت اصلی این سازمان را توسعه زیرساخت‌ها عنوان کرد.
  • ضرر غول تراشه‌سازی تایوان از اظهارات ترامپ

    ایسنا: پس از اینکه ترامپ اعلام کرد تایوان باید برای دفاع خود به آمریکا پول بدهد، سهام شرکت تراشه‌سازی تایوانی TSMC سقوط کرد. نامزد جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در مصاحبه‌ای به بلومبرگ بیزنس‌ویک گفت: «من این مردم را خیلی خوب می‌شناسم. احترام زیادی برای آنها قائل هستم. آنها حدود ۱۰۰ درصد کسب و کار تراشه ما را برعهده گرفتند. تصور می‌کنم تایوان باید به ما برای دفاعش پول پرداخت کند. می‌دانید ما با یک شرکت بیمه تفاوتی نداریم. تایوان به ما چیزی نمی‌دهد.»
  • چت‌بات کلاود به اندروید آمد

    ایسنا: شرکت آنتروپیک اعلام کرد که چت‌بات کلاود (Claude) اکنون یک برنامه اندرویدی است و بیش از پیش در دسترس خواهد بود. پس از معرفی برنامه رایگان کلاود بر بستر سیستم عامل مخصوص آی‌اواس در ماه مه، اکنون دارندگان دستگاه‌های اندرویدی می‌توانند با هوش مصنوعی این شرکت در دستگاه‌های تلفن همراه خود کار کنند. این برنامه اندرویدی نیز مانند نسخه آی‌اواس آن رایگان است. مکالمات با کلاود می‌تواند با اتصال به برنامه‌های تلفن همراه و همچنین نسخه وب انجام شود. کارشناسان می‌گویند ممکن است کلاود مهارت‌های قدرتمندتری نسبت به چت جی‌پی‌تی داشته باشد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر