برنامه وزیر علوم برای وفاق ملی در دانشگاهها/چرا استاد و دانشجو مهاجرت میکنند؟
حسین سیمایی صراف امروز (شنبه) در اجلاس روسای دانشگاه ها موسسات آموزش عالی، پژوهش و فناوری کشور در دانشگاه شهید بهشتی با حضور معاون اول رئیسجمهور، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، سید ضیا هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور، در مرکز همایش های بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی به شیوه برگزاری این اجلاس اشاره کرد و گفت: این اجلاس به طور سنتی در آغاز سال تحصیلی دانشجویان برگزار می شود و هدف از آن تصمیم گیری درست در حوزه آموزش عالی در شروع سال تحصیلی است.
وی افزود: امسال ما در فضای روحی و روانی بهتری نسبت گذشته سال تحصیلی را آغاز میکنیم. اکنون نشاط و شوری در کشور حاکم شده و دانشجویان با نشاط بیشتر این سال را آغاز می کنند.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به مشکلات دانشگاه از حیث فضای فیزیکی گفت: قرار شد زندان اوین به دلیل محدودیت های فیزیکی به دانشگاه شهید بهشتی واگذار شود.
وزیر علوم به شعار وفاق ملی دولت چهاردهم گریزی زد و گفت: این شعاری است که از آن به خوبی از آن استقبال شد و در این دوره با رویکردهای متفاوت سیاسی این توافق و وفاق حاصل شده است. هرچند با وجود اختلاف نظرها معتقدم باید توافق و تفاهم کرد و این بدان معناست که دو قطبی های خود ساخته و تصنعی را باید به خاطر منافع ملی کنار گذاشت.
سیمایی صراف سواد گفت و گو را یکی از شاخص های انسان مدرن برشمرد و از تلاش برای محقق کردن شعار وفاق ملی در دانشگاه ها گفت برای رسیدن به این توافق، انتخاب مدیران جدید داشتن قدرت اجماع و گفت و گو با همه سلایق برای خدمت است.
وی تاکید کرد: دانشگاه، باشگاه احزاب نیست که بخواهیم با سلایق حزبی به آن نگاه کنیم. بلکه باید تلاش کرد تا دانشگاه را به دور از نگاه های حزبی با شور و نشاط و توافق و وفاق ملی آغاز و اداره کرد. ما در این دوره امیدواریم علاوه بر تحقق وفاق ملی به احساس مسوولیت اجتماعی دانشگاه ها دست یابیم.
ضرورت توجه به اقتصاد آموزش عالی
وزیر علوم در حضور معاون اول رئیس جمهور به چند چالش در حوزه آموزش عالی گریزی زد و گفت: اقتصاد آموزش عالی در شرایط خوبی بسر نمی برد در حالی که طبق برنامه باید به چهار درصد برسیم همچنین برای ارتقا آموزش عالی باید تلاش کرد که در این راه از دولت درخواست یاری داریم زیرا کیفیت آموزش عالی در وضعیت خوبی بسر نمی برد
وی به دیگر چالش های آموزش عالی اشاره کرد و اظهار داشت: ما در تعامل با جامعه جهانی علمی چالش هایی داریم که باید رفع شود، در کنار آن روند مهاجرت افزایشی و نگران کننده است. ما برای کمک به کاهش عوامل مهاجرت چند برنامه جدی در دستور کار داریم که نخست ایجاد مسکن اساتید به ویژه استادان جوان و توسعه خوابگاه متاهلان است.
سیمایی صراف گشایش دانشگاه برای جذب نخبگان و تسهیل شرایط جذب و اجرای قانون جذب را از دیگر راهکارهای کاهش جذب و افزایش بازگشت نخبگان به کشور عنوان کرد و به این نکته اشاره کرد که یکی از عوامل دیگر مهاجرت استاد و دانشجو به رسمیت نشناختن آنهاست که انتظار می رود کرامت آن را به رسمیت شناخت.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.