شماره روزنامه ۶۰۹۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۵۳ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۶۰۵۳

  • تلاش فعالان بازار موبایل برای جلب حمایت دولت

    دنیای اقتصاد: واردات موبایل در یک سال اخیر با محدودیت‌های شدید سیاستگذار از عدم تخصیص ارز گرفته تا ممنوعیت واردات برخی کالاهای آی‌تی درگیر بوده است. در مقابل تولید موبایل با حمایت‌های ویژه ارزی و ریالی دولت مواجه شده است. در این شرایط نام انجمن واردکنندگان موبایل در راستای حذف فاصله بخش خصوصی با دولت و حفظ حقوق مصرف‌کننده به انجمن موبایل ایران تغییر کرده است. در حالی‌که تولید موبایل ایرانی در داخل با کمبود زیرساخت و تجهیزات فنی درگیر است و شرکت‌های تولیدکننده فعلی نیز متهم به مونتاژ هستند، این سوال مطرح می‌شود که ورود واردکنندگان به موضوع تولید موبایل تا چه میزان مطابق با استاندارد خواهد بود یا این تغییر نام انجمن واردکنندگان، صرفا برای بهره‌مندی آنها از حمایت‌های دولتی به اسم تولید و مصرف‌کننده است؟
  • تهدید زاکربرگ به زندان از سوی ترامپ

    ایسنا: دونالد ترامپ تهدید کرد اگر دوباره به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شود، مارک زاکربرگ، مدیرعامل شرکت متا و کلاهبرداران انتخاباتی را به زندان خواهد انداخت. ترامپ در شبکه اجتماعی خودش با نام «تروث سوشال»، درباره فرستادن متقلبان انتخاباتی و زاکربرگ به زندان برای مدت طولانی نوشت. ترامپ روز سه‌شنبه در پستی در «تروث سوشال» نوشت: «همه آنچه می‌توانم بگویم این است که اگر رئیس‌جمهور منتخب شوم، کلاهبرداران انتخاباتی را در سطحی که پیش از این هرگز دیده نشده بود، مورد پیگرد قرار خواهم داد و آنها را به مدت طولانی به زندان خواهم انداخت.»
  • اعتصاب نامحدود در سامسونگ وارد دور جدیدی شد

    ایسنا: بزرگ‌ترین اتحادیه کارگری شرکت سامسونگ الکترونیک با بیش از ۳۰ هزار کارگر در اقدامی غافلگیرکننده که خطر اختلال تولید را در بزرگ‌ترین تولیدکننده تراشه‌های حافظه در جهان افزایش می‌دهد، اعتصاب نامحدود اعلام کرد. درخواست این اتحادیه برای اعتصاب عمومی، اختلاف با مدیران بزرگ‌ترین شرکت کره‌جنوبی را تشدید خواهد کرد. هزاران نفر از کارکنان سامسونگ در اوایل هفته جاری در خارج از مجتمع‌های تراشه‌سازی سامسونگ در جنوب سئول تجمع کردند تا یک اعتصاب سه روزه را با هدف مطالبه دستمزد بهتر آغاز کنند.
  • وزیر ارتباطات: پیشرفت شبکه ملی اطلاعات به ۶۰درصد رسیده است

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد که میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات در ابتدای دولت سیزدهم ۲۰ درصد بوده و الان به ۶۰ درصد رسیده است. عیسی زارع‌پور در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: «از ابتدای دولت سیزدهم سندی برای ارزیابی شبکه ملی اطلاعات تهیه کردیم که در این ارزیابی، پیشرفت شبکه ملی اطلاعات در ابتدای دولت سیزدهم ۲۰ درصد بوده و الان به ۶۰ درصد رسیده است.»
  • ضوابط سامانه‌ها و سکوهای خارجی حوزه امنیت سایبری ابلاغ شد

    مهر: مرکز مدیریت راهبردی افتا با صدور بخشنامه‌ای چگونگی فعالیت سامانه‌ها و سکوهای خارجی و عرضه محصولات حوزه امنیت را مشخص کرد. به گزارش مرکز مدیریت راهبردی افتا، این بخشنامه خطاب به همه دستگاه‌های اجرایی کشور‌(دارای زیرساخت حیاتی)، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور و شرکت‌های فعال در حوزه تامین محصولات، سامانه‌ها و سکوهای حوزه امنیت اطلاعات و ارتباطات صادر شده است. در این بخشنامه با تاکید بر اینکه محصولات، سامانه‌ها و سکوهای خارجی حوزه امنیت موظف به معرفی نماینده رسمی حقوقی داخلی تام‌الاختیار هستند، آمده است: «محصولات، سامانه‌ها و سکوهای خارجی حوزه امنیت موظف به راه‌اندازی خدمت به‌روزرسانی تجهیزات و سامانه‌های مورد نیاز در داخل ایران هستند، به صورتی که در هیچ شرایطی در فرآیند به‌روزرسانی محصولات مورد استفاده مشتریان، تاخیری ایجاد نشود.»
  • هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با پیامک رجیستری

    ایسنا: رئیس مرکز امداد و فوریت‌های سایبری پلیس فتا گفت: «ارسال پیامک حاوی پیوندهای آلوده با استفاده از سرشماره‌ تلفن‌های شخصی با عنوان غیرفعال شدن گوشی تلفن همراه، به دلیل فعال نبودن رجیستری در چند روز گذشته افزایش قابل‌توجهی یافته و شاهد کلاهبرداری‌های مالی با این ترفند و تشکیل پرونده‌های قضایی هستیم.» سرهنگ رامین پاشایی گفت: «بر اساس رصدهای صورت گرفته، گزارش‌های مردمی و شکواییه‌های قضایی واصله به پلیس فتا، کلاهبرداری با عنوان ارسال پیامک رجیستری گوشی تلفن همراه مشترکین در چند روز گذشته افزایش قابل‌توجهی یافته است.»
  • رتبه نخست چین در پذیرش هوش مصنوعی مولد

    مهر: در نظرسنجی‌ای که از ۱۶۰۰ رهبر صنعتی در جهان انجام شده است، ۸۳ درصد پاسخگویان چینی اعلام کردند از هوش مصنوعی مولد استفاده می‌کنند. این رقم بالاتر از ۱۶ کشور و منطقه دیگری بود که در پژوهش شرکت کرده بودند. در همین تحقیق ۶۵ درصد پاسخگویان آمریکایی از هوش مصنوعی مولد استفاده می‌کردند. متوسط نرخ جهانی استفاده از این فناوری نیز ۵۴ درصد بود. صنایع مورد بررسی شامل بانکداری، بیمه، خدمات درمان، ارتباطات، تولید، خرده‌فروشی و انرژی بودند. همچنین چند روز قبل آماری دیگر نشان داد چین در حوزه ثبت حق امتیاز اختراع هوش مصنوعی مولد نیز پیشتاز است و بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ بیش از ۳۸ هزار حق امتیاز را ثبت کرده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر