شماره روزنامه ۶۰۴۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۴۱ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۶۰۴۱

  • بازار کالاهای آی‌تی در کمای سیاستگذاری

    دنیای اقتصاد: در شرایطی که فعالان بازار موبایل همچنان با محدودیت‌های ارزی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و واردات برای آنها هر بار سخت‌تر از قبل می‌شود، این‌بار با شوک ممنوعیت واردات برخی کالاهای حوزه فناوری اطلاعات و شرط جدید واردات لپ‌تاپ فقط با ارز حاصل از صادرات مواجه شده‌اند. ارزیابی بازیگران بازار از اخبار اخیر این است که این سیاست به نفع قاچاقچیان عمل می‌کند تا تجار و مصرف‌کننده. همچنین به اعتقاد آنها کنترل قاچاق لپ‌تاپ و لوازم جانبی در بازار موبایل به دلیل اینکه محصولات مذکور مانند موبایل قابلیت رجیستری ندارند، سخت‌تر خواهد بود و این موضوع قاچاق این قبیل کالاها را تشدید می‌کند.
  • خداحافظی واتس‌اپ با بیش از ۳۵ گوشی قدیمی

    ايسنا: واتس‌اپ امسال به پشتیبانی از ۳۵ مدل تلفن هوشمند مجهز به سیستم‌های عامل اندروید، iOS و نرم‌افزارهای دیگر پایان می‌دهد. واتس‌اپ یکی از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های پیام‌رسان جهان است. شرکت متا (شرکت مادر واتس‌اپ)، مداوم در حال بهبود این پیام‌رسان و افزودن ویژگی‌های جدید برای گسترش قابلیت‌های آن است. این اپلیکیشن سازگاری گسترده با تعداد زیادی از تلفن‌های هوشمند مجهز به سیستم عامل اندروید، iOS و حتی سیستم‌های عامل دیگر دارد. اگرچه شرکت متا تمایل دارد سازگاری واتس‌اپ در دستگاه‌های متعدد را به مدت هر چه طولانی‌تر فراهم کند، اما پایان راه برای بعضی از این دستگاه‌ها غیرقابل اجتناب است.
  • با هک شدن تراشه مغزی نورالینک چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

    سیتنا: امیدواری ایلان ماسک به اینکه تراشه‌های نورالینک روزی ممکن است نه فقط برای بیماران بلکه برای عموم مردم استفاده شوند، نگرانی‌های مربوط به هک شدن احتمالی آن را افزایش داده است و برخی به آن به عنوان یک مساله جدی در آینده فناوری نگاه می‌کنند، اما نولاند آربا، نخستین بیماری که تراشه نورالینک در مغز او کاشته شده، نگرانی زیادی بابت هک شدن ندارد.
  • یک ویژگی جذاب به گورستان گوگل پیوست

    ایسنا: اسکرول بی‌نهایت صفحه نتایج جست‌وجوی گوگل به گورستان پیوست. این تجربه کاربری که مشابه اسکرول بی‌نهایت فیدهای شبکه اجتماعی بود، در ابتدا برای نتایج جست‌وجو در دستگاه‌های موبایل در اکتبر سال ۲۰۲۱ معرفی شد و سپس در اواخر سال ۲۰۲۲ به نتایج جست‌وجوی دسک‌تاپ آورده شد. به جای آن در دسک‌تاپ، نوار صفحه‌بندی کلاسیک گوگل قرار خواهد گرفت که به کاربران اجازه می‌دهد به صفحه خاصی از نتایج جست‌وجو بروند یا به سادگی روی بعدی کلیک کنند. در تلفن همراه دکمه نتایج بیشتر در پایین جست‌وجو برای بارگیری صفحه بعدی نشان داده می‌شود.
  • جریمه میلیاردی برای قاچاق تجهیزات اینترنت استارلینک

    سیتنا: مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان از محکومیت ۱۲ میلیارد ریالی قاچاقچیان تجهیزات اینترنت ماهواره‌ای استارلینک خبر داد. حسین رحیمیان گفت: «پرونده ۶۰ دستگاه تجهیزات اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به ارزش ۱۴ میلیارد و ۵۹۲ میلیون ریال در شعبه اول بدوی تعزیرات حکومتی سقز رسیدگی شد.» مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان افزود: «شعبه با توجه به مدارک موجود در پرونده، تخلف را محرز و علاوه بر ضبط کالاها، متخلف ردیف اول را به دلیل فروش ۷ دستگاه و برای اتهام نگهداری ۵۳ دستگاه به پرداخت ۱۰ میلیارد و ۹۵۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد.» رحیمیان گفت: «این شعبه همچنین متخلف ردیف دوم را به پرداخت یک میلیارد و ۹۵میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد. شعبه متخلف ردیف سوم را هم به پرداخت ۱۸۷ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال جزای نقدی محکوم کرد.» رحیمیان گفت: «شعبه متخلفان پرونده را جمعا به پرداخت ۱۲ میلیارد و ۲۳۲ میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد. این گزارش را اداره اطلاعات شهرستان سقز برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال کرد.»
  • مرکز ملی داده اندونزی هدف باج‌افزار قرار گرفت

    مهر: یک هکر با انجام یک حمله سایبری به مرکز ملی داده اندونزی، نفوذ و کنترل مهاجران در فرودگاه‌ها را مختل کرد. هکر مذکور خواستار ۸ میلیون دلار باج شده بود. به گزارش رویترز، این حمله چند سرویس دولتی از جمله خدمات در فرودگاه‌ها را هفته گذشته مختل کرد؛ به‌طوری که صف‌های طولانی در باجه‌های مهاجرت تشکیل شد. البته به گفته وزارت ارتباطات اندونزی ماشین‌های اتوماتیک کنترل پاسپورت اکنون فعال هستند. بودی آری ستیادی، وزیر ارتباطات اندونزی، اعلام کرد هکر از یک نسخه از بدافزاری به نام Lockbit۳.۰ استفاده کرده و جزئیات بیشتری در این باره اعلام نکرد.
  • ماهواره هواشناسی اسپیس‌ایکس با موفقیت به فضا پرتاب شد

    سيتنا: اسپیس‌ایکس یک ماهواره هواشناسی را به عنوان «آخرین عضو ناوگان چهار ماهواره‌ای» آمریکا در مدار زمین قرار داد که با شش ابزار پیشرفته، تا دهه ۲۰۳۰ به‌طور مداوم مشاهدات خود را به زمین می‌فرستد. شرکت خصوصی اسپیس‌ایکس اخیرا یک ماهواره هواشناسی را به عنوان «آخرین عضو ناوگان چهارماهواره‌ای» آمریکا در مدار زمین قرار داد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر