شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۳ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۵۹۲۳

  • ویترین۲۰۲۴ فناوری

    دنیای اقتصاد: ژانویه هر سال فرصتی برای رصد ابزارهای فناورانه‌ای است که ظرف یک سال آینده پا به عرصه وجود در دنیای دیجیتال خواهند گذاشت. فرصتی که با برگزاری نمایشگاه (CES( Consumer Electronics Show در اختیار دوستداران فناوری قرار می‌گیرد و شرکت‌ها در رویدادی ویژه، از آخرین دستاوردهای خود رونمایی می‌کنند. برگزاری دور جدید این نمایشگاه از نهم ژانویه در لاس‌وگاس آمریکا آغاز شد و سرانجام روز گذشته به کار خود پایان داد. بخش اعظم جذابیت این رویداد ناشی از مصرفی بودن ابزارها و فناوری‌هایی است که در آن معرفی می‌شوند و این باعث می‌شود تحولات فناورانه در ملموس‌ترین حالت خود، پیش چشم بازدیدکنندگان قرار بگیرد. وسعت برگزاری این نمایشگاه و تعدد حضور شرکت‌ها در آن، باعث می‌شود به سادگی نتوان‌ آن را در قالب کلمات محدود یک گزارش گنجاند. اما بدون شک مرور بخشی از محصولاتی که بیش از دیگران بلندپروازانه، کاربردی یا عجیب بوده‌اند، خالی از لطف نیست.
  • فروش جهانی تراشه بهبود یافت

    ايسنا: فروش جهانی تراشه‌ها برای نخستین بار در بیش از یک سال گذشته، افزایش یافت و نشان داد که تقاضا پس از ظهور فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی، رو به بهبود گذاشته است. انجمن صنعت نیمه‌رسانا اعلام کرد درآمد جهانی نیمه‌رساناها در نوامبر سال گذشته به ۴۸ میلیارد دلار رسید که ۵.۳ درصد نسبت به نوامبر سال ۲۰۲۲ و ۲.۹ درصد در مقایسه با اکتبر افزایش یافته است. این صنعت در سال میلادی گذشته، به دلیل تقاضای ضعیف برای بازارهایی مانند تلفن‌های هوشمند و نرخ‌ بهره بالاتر، با مشکل مواجه شد.
  • لقب با ارزش‌ترین شرکت جهان از اپل به مایکروسافت می‌رسد؟

    ايسنا: افت اخیر ارزش سهام اپل به دلیل نگرانی درباره فروش آی‌فون، باعث شده است که این شرکت در معرض خطر واگذار کردن عنوان با ارزش‌ترین شرکت جهان به مایکروسافت قرار گیرد. نگرانی‌های جدید در خصوص تقاضا برای تلفن‌های هوشمند باعث شده است که سهام اپل پس از رشد ۴۸ درصدی در سال گذشته، چهار درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا کند. سهام مایکروسافت پس از افزایش ۵۷ درصدی در سال ۲۰۲۳، از ابتدای سال ۲۰۲۴ تا به امروز، حدود دو درصد رشد داشته است.
  • انگلیس شرکت‌های بزرگ فناوری را رام می‌کند

    مهر: رگولاتور رقابت انگلیس براساس اختیارات جدیدی که از دولت دریافت می‌کند، از شرکت‌های بزرگ فناوری می‌خواهد دسترسی به داده‌ها را برای رقبای‌شان فراهم و ترویج محصولات خود را محدود کنند. به گزارش رویترز، اداره رقابت و بازارهای انگلیس (CMA) نظارت خود برشرکت‌های فناوری بزرگ مانند متا پلتفرمز، آلفابت، آمازون و اپل بیشتر را کرده است. تمایل این اداره برای نظارت بیشتر بر شرکت‌ها هنگام دخالت آن در فرآیند خرید شرکت اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت در سال گذشته آشکار شد. همچنین CMA اخیرا اعلام کرده مشغول بررسی معامله این شرکت با اوپن‌ای‌آی (سازنده چت جی‌پی‌تی) است.
  • مرگ لندتک‌ها در آینده نزدیک؟

    دنیای اقتصاد- آوا فلاح: بانک مرکزی پنج‌شنبه هفته گذشته قوانین جدیدی برای شرکت‌های لندتکی وضع کرد که عرصه فعالیت را برای آنها تنگ‌‌تر می‌کند، شرکت‌هایی که طی سال‌های اخیر با وجود تورم و شرایط سخت اقتصادی، دسترسی مردم به منابع مالی را تسهیل کرده‌‌اند. اما آن‌طور که به نظر می‌رسد ادامه فعالیت لندتک‌‌ها با قوانین جدید امکان‌‌پذیر نخواهد بود؛ چرا که بانک مرکزی در دستورالعمل جدید خود این شرکت‌ها را از دریافت کارمزد از مشتری منع کرده است. بر اساس این ضوابط جدید تنها بانک‌ها می‌توانند از مشتری کارمزد دریافت کنند و همچنین مسوولیت اهلیت اعتباری مشتری بر عهده بانک گذاشته شده است. علاوه بر این بانک نمی‌تواند تسهیلات را به حساب لندتک واریز کند و باید آن را مستقیما در اختیار تامین‌‌کننده کالا قرار بدهد. این مصوبه که ظهر پنج‌شنبه تصویب و روز شنبه اجرایی شد، تا این لحظه فعالیت دو شرکت لندتکی را متوقف کرده است. آن‌طور که فعالان حوزه می‌‌گویند بانک مرکزی بدون مشارکت بخش خصوصی اقدام به تدوین و تنظیم چنین مصوبه‌‌ای کرده است و ادامه‌‌دار بودن این شرایط در کوتاه‌‌مدت علاوه بر اینکه مردم را متضرر می‌کند، باعث بیکار شدن تعداد زیادی از افراد و مرگ این کسب و کارها خواهد شد.
  • «آچاره» خدمات آنلاین تخصصی ساختمان می‌دهد

    دنیای‌اقتصاد: هفته گذشته آچاره از نهایی شدن سرمایه‌گذاری ۷۲ میلیارد تومانی کیسون در این شرکت مالک خود خبر داد تا به این ترتیب مقدمات ارائه آنلاین انواع خدمات تخصصی ساختمانی در این پلتفرم میسر شود. آچاره که پلتفرمی هوشمند برای ارائه انواع خدمات فنی است، با برگزاری نشستی خبری از آغاز شراکت خود با شرکت کیسون خبر داد و مدیرعامل آن اعلام کرد که به موجب این همکاری قرار است ارائه خدمات تخصصی مرتبط با ساختمان مانند بازسازی و نوسازی ساختمان‌‌ نیز به مجموعه سرویس‌‌های قابل ارائه در این پلتفرم اضافه شود.
  • باهمتا از توقف فعالیت خود خبر داد

    دنیای‌اقتصاد: گویا الزامات بانک مرکزی و شرایط اقتصادی، ادامه فعالیت را برای پرداخت‌‌یارها دشوارتر کرده‌‌اند؛ تا جایی که هفته گذشته شرکت باهمتا که در زمینه پرداخت‌‌یاری فعالیت می‌کند، اعلام کرد در تاریخ ۳۰ دی ماه ۱۴۰۲ به فعالیت‌‌های خود پایان می‌دهد. این شرکت دلیل این تصمیم را نبود فعالیت‌‌های اقتصادی اثربخش و معنادار عنوان کرده است.
  • اقتصاد دیجیتال و ضرورت به‌روزرسانی قوانین

    خدایار سعیدوزیری/کارشناس حقوق فناوری
    سال‌هاست اقتصاد دیجیتال در ایران و جهان رو به توسعه است و اغلب نظام‌‌های حقوقی نیز به هماهنگ کردن خود با این توسعه‌‌ روزافزون روی آورده‌‌اند. اما سرعت این گسترش و دیجیتالی شدن اغلب وجوه زندگی، در حال حاضر، ضرورت به‌‌روزرسانی قوانین به منظور تطبیق با نیازهای اقتصاد را اهمیتی دوچندان بخشیده است. الزامات قانونی اقتصاد دیجیتال شامل مجموعه قوانین و مقرراتی است که به‌‌منظور تنظیم و مدیریت اقتصاد دیجیتال در یک کشور یا نظام حقوقی خاص اتخاذ می‌شود. این قوانین و مقررات هدف‌‌ها و الزامات اقتصاد دیجیتال را ترسیم و برای فعالان اقتصاد دیجیتال، شرکت‌ها، دولت و مصرف‌کنندگان حقوق و تکالیفی مشخص در نظر می‌گیرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر