شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۷ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۵۸۹۷

  • تفاهمی غیر هم‌وزن؟

    دنیای اقتصاد: روز یکشنبه اعلام شد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی سرانجام موافقت‌نامه همکاری ایران و روسیه در حوزه امنیت اطلاعات را به تصویب رسانده‌اند و از این پس قرار است تعامل‌های این دو کشور در این حوزه شکل جدی‌تری به خود بگیرد. با وجود آنکه فضای مجازی کشور مدت‌هاست که به‌شدت محدود و بسته شده، انتشار خبر تصویب این لایحه، موجب نگرانی کاربران و فعالان این حوزه شد و این گمانه‌زنی را تقویت کرده که قرار است حلقه محدودیت‌های اینترنتی تنگ‌تر از قبل شود. با‌این‌حال این مورد تنها نگرانی مطرح‌شده حول شکل‌گیری این همکاری نیست و برخی معتقدند که اجرای این طرح، باعث نفوذ روسیه بر پایه‌های دیجیتالی کشور خواهد شد و این موضوع می‌تواند زمینه‌ساز مهندسی اطلاعاتی در کشور شود. حتی حالا زنگ خطری به صدا درآمده که با دسترسی روسیه به برخی داده‌های حساس، امنیت اطلاعات کشور در معرض تهدید قرار بگیرد.
  • تحقیقات آنتی‌تراست آمریکا و انگلیس درباره اوپن‌ای‌آی و مایکروسافت

    مهر: شراکت مایکروسافت با اوپن‌ای‌آی‌(سازنده چت جی‌پی‌تی) تحت بررسی رگولاتورهای آنتی‌تراست آمریکا و انگلیس است. به گزارش رویترز، این در حالی است که اختلافات در هیات‌مدیره اوپن‌ای‌آی به اخراج سم آلتمن، مدیر ارشد اجرایی شرکت و بازگشت وی منجر شد. پس از این اتفاق پر سروصدا هیات‌مدیره ۳نفره جدید شرکت مایکروسافت را که یکی از پشتیبانان اصلی اوپن‌ای‌آی است به عنوان ناظر بدون حق رای در شرکت انتخاب کرد.
  • نخستین قانون هوش مصنوعی جهان چه ویژگی‌هایی دارد؟

    فارس: قانون‌گذاران اتحادیه اروپا به تازگی در مورد نخستین مجموعه قوانین جامع هوش مصنوعی جهان توافق کرده‌اند که بر نحوه استفاده از این فناوری نظارت دارد. رویترز، سیاستگذاران و قانون‌گذاران اتحادیه اروپا برسر نخستین مجموعه قوانین جامع هوش مصنوعی جهان به توافق رسیدند. این قانون استفاده از هوش مصنوعی را در ابزارهایی مانند چت جی‌پی‌تی و نظارت بیومتریک تنظیم می‌کند. آنها در هفته‌های آینده جزئیاتی را که می‌تواند قانون نهایی را تغییر دهد (که انتظار می‌رود در اوایل سال آینده لازم‌الاجرا و در سال ۲۰۲۶ اعمال شود) بررسی خواهند کرد. تا آن زمان، شرکت‌ها تشویق می‌شوند تا برای اجرای تعهدات کلیدی قوانین، در یک پیمان هوش مصنوعی داوطلبانه شرکت کنند.
  • شرکت‌های آلفابت، متا و ایکس موجب ایجاد محیطی سمی در فضای آنلاین شده‌اند

    سیتنا: یک نهاد ناظر بر رسانه‌ها هشدار داد که شرکت‌های آلفابت، متا و ایکس که دست‌اندر‌کار پلتفرم‌های اجتماعی بزرگ در دنیا هستند، با اخراج گسترده کارکنان ناظر بر محتوا و کنار گذاشتن سیاست‌های ایمنی در این شبکه‌ها، موجب ایجاد محیطی سمی در فضای آنلاین شده‌اند. مطالعه جدید یک نهاد ناظر بر رسانه‌ها نشان می‌دهد که سال گذشته شرکت‌های آلفابت، متا و ایکس دست‌کم ۱۷ دستورالعمل تاثیرگذار بر سیاست‌های محتوایی خود را کنار گذاشته‌اند.
  • تولید بومی چین جایگزین فناوری G۵ آمریکایی شد

    ایسنا: تلفن هوشمند میت‌۶۰ پرو هوآوی پیشرفت قابل ملاحظه در طراحی داخلی و مهندسی تراشه‌های فرکانس رادیویی را نشان می‌دهد. جدیدترین یافته‌های شرکت تحقیقات تک اینسایتس نشان داد گوشی‌های هوآوی مجهز به سوئیچ‌های فرکانس رادیویی‌(آر‌اف) شرکت مکسند میکروالکترونیک و ماژول‌های تقویت قدرت شرکت بیجینگ آن میکرو الکترونیکس هستند.
  • شمارش کاراکتر به نوت پد ویندوز اضافه شد

    مهر: نوت پد یک ابزار اصلاح متن در دستگاه‌های ویندوز است که بالاخره آپدیت شد و ویژگی شمارش کاراکتر به آن اضافه شده است. به گزارش گیزموچاینا، این ویژگی هرچند ساده به نظر می‌رسد، اما از زمان عرضه در برنامه مذکور وجود نداشت.
  • همکاری تراشه‌ساز آمریکایی برای توسعه هوش مصنوعی در ویتنام

    ایسنا: مدیرعامل شرکت تراشه‌سازی آمریکایی انویدیا اعلام کرد این شرکت همکاری با شرکت‌های بزرگ فناوری ویتنام و حمایت از این کشور آسیایی برای پرورش استعدادها در توسعه هوش مصنوعی و زیرساخت دیجیتالی را گسترش می‌دهد. انویدیا که تاکنون ۲۵۰‌میلیون دلار در ویتنام سرمایه‌گذاری کرده است، با شرکت‌های بزرگ فناوری برای استفاده از هوش مصنوعی در صنایع ابری، خودروسازی و مراقبت‌های بهداشتی، همکاری دارد. سندی که کاخ سفید در سپتامبر منتشر کرد، نشان داد که واشنگتن روابط دیپلماتیک خود را با ویتنام ارتقا‌ داده است. جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا در نخستین سفرش به ویتنام، در رویدادی اعلام کرد: «ویتنام در حال حاضر شریک ماست.» این شرکت میلیون‌ها مشتری در این کشور دارد. وی افزود: «ویتنام و انویدیا روابط‌شان را تعمیق خواهند بخشید و انویدیا به دنبال گسترش همکاری با شرکت‌های ویتل، اف‌پی‌تی، وین‌گروپ و وی‌ان‌جی است که شرکای این شرکت آمریکایی هستند.»
  • روش جدید هک آی‌فون فاش شد

    مهر: هکرها روشی جدید برای نفوذ به آی‌فون و سرقت اطلاعات کاربران یافته‌اند و برای این کار از یک کیبورد جعلی استفاده می‌کنند. به گزارش فاکس‌نیوز، هکرها همیشه به‌دنبال روش‌های جدیدی هستند تا به دستگاه کاربران نفوذ کنند. یک شکاف امنیتی جدید در iOS به هکرها اجازه می‌دهد از طریق کیبورد از کاربر جاسوسی کنند. شرکت Certo Software گزارشی را منتشر کرد که نشان می‌دهد چگونه مجرمان سایبری با اجتناب از اقدامات امنیتی سختگیرانه اپل سعی می‌کنند اطلاعات کاربران را سرقت کنند. برای این منظور کاربران یک کیبورد طرف ثالث روی دستگاه فرد نصب می‌کنند که دارای Keylogger است. این نرم‌افزار هر ضربه کاربر به کلید رایانه را ضبط می‌کند و با این شیوه اطلاعات کاربران را سرقت می‌کند. هکرها این ابزار هک را در یک اپلیکیشن کوچک مخفی می‌کنند و امیدوارند که کاربران اپلیکیشن‌های آلوده را دانلود کنند تا بتوانند اطلاعات آنها را به دست آور‌ند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر