شماره روزنامه ۵۹۹۴
|

  • بازار موبایل در انتظار شوک قیمتی؟

    دنیای اقتصاد: اخبار حمایت از تولید گوشی داخلی همچنان بر بازار موبایل سایه انداخته‌ است؛ از پرداخت تسهیلات تولید گوشی به ۱۰۰شرکت در سال گذشته گرفته تا تولید ۲۰ درصد از گوشی‌های داخلی با سیستم‌عامل بومی در سال آینده. این در حالی است که به گفته رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران، تنها کالاهای سه شرکت تولیدکننده گوشی وارد بازار شده است. به اعتقاد فعالان بازار هم عملا تاکنون گوشی ۱۰۰ درصد ایرانی تولید نشده است. از طرف دیگر، واردکنندگان موبایل از تخصیص محدود ارز می‌گویند و معتقدند که با تداوم این روند احتمالا شوک قیمتی در انتظار بازار موبایل خواهد بود.
  • کاهش ضایعات ناشی از بسته‌بندی در آمازون به کمک هوش مصنوعی

    سيتنا: آمازون در سال ۲۰۱۹ برای کاهش ضایعات بسته‌بندی مدلی هوشمند مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی را راه‌اندازی کرد و اکنون توانسته ضایعات ناشی از آن را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد. شرکت آمازون می‌گوید با استفاده از هوش مصنوعی در بسته‌بندی محصولات توانسته است ضایعات ناشی از آن را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد.
  • درخواست موزیلا برای اقدام واتس‌اپ در انتخابات قریب‌الوقوع سراسر جهان

    ايسنا: موزیلا در آستانه برگزاری انتخابات‌ها در کشورهای سراسر جهان، خواستار انجام تدابیری در واتس‌اپ برای حفاظت از درستی و یکپارچگی این رویدادها شد. چهار میلیارد نفر یا تقریبا نیمی از جمعیت جهان در ۶۴ کشور جهان از جمله کشورهای بزرگی نظیر آمریکا و هند در سال ۲۰۲۴، به پای صندوق رای می‌روند.
  • آمریکا ممنوعیت تیک‌تاک را در سنا تصویب کرد

    مهر: سنای آمریکا لایحه‌ای را تصویب کرد که بایت‌دنس، مالک تیک‌تاک را وادار می‌کند کسب‌و‌کارش در این کشور را تا ۹ ماه دیگر واگذار کند یا با ممنوعیت روبه‌رو خواهد شد. به گزارش رویترز، اکنون لایحه مذکور به رئیس‌جمهور ارسال می‌شود تا آن را امضا کند.
  • ایلان ماسک: تسلا سال آینده به جای ماشین روبات می‌فروشد

    مهر: ایلان ماسک، مدیر ارشد اجرایی تسلا اعلام کرد هرچند روبات انسان‌نمای این شرکت هنوز در آزمایشگاه است، اما احتمالا تا پایان سال آینده برای فروش آماده باشد.
  • هوش مصنوعی گوگل روی موبایل کارآمدتر می‌شود

    مهر: جمینی، چت‌بات هوش مصنوعی گوگل احتمالا در آینده نزدیک یک به‌روزرسانی مهم روی موبایل‌ها دریافت می‌کند و چند ویژگی جدید از جمله باکسی برای نوشتن متن روی تصویر یا ویدئو به آن اضافه می‌شود.
  • وزیر ارتباطات: رفع فیلتر گوگل‌پلی دستور کار‌گروه تعیین مصادیق مجرمانه است

    ايسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از رفع فیلتر گوگل‌پلی به عنوان یکی از دستورکارهای گروه تعیین مصادیق مجرمانه نام برد. عیسی زارع‌پور در حاشیه جلسه این هفته هیات دولت درباره آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل‌پلی با بیان اینکه برای بار سوم این موضوع را در گروه تعیین مصادیق مجرمانه مطرح کردیم، گفت: «کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه ۱۲ عضو دارای حق رای دارد که وزارت ارتباطات یک عضو است و دولت در کل ۶ رای دارد. اکثریت با دولت نیست و باید تصمیم جمعی گرفته شود.»
  • عصر تک‌شاخ‌ها رو به پایان است؟

    دنیای اقتصاد: تک‌شاخ، جانوری اسطوره‌ای و محبوب که سال‌ها در دنیای افسانه‌ها زنده بود، از یک دهه گذشته به ادبیات سرمایه‌گذاران هم راه پیدا کرده است تا با ماهیتی تازه از دره تکنولوژی جان بگیرد. طنازی قلم «آیلین لی» - که در آن زمان یک سرمایه‌گذار تازه‌کار بود- در مقاله‌ای که ۱۰سال پیش برای نشریه آنلاین تک‌کرانچ نوشت، معنای جدیدی برای تک‌شاخ تعریف کرد.
  • پیمانکاران دفاعی کره‌جنوبی از سوی کره‌شمالی هک شدند

    ایسنا: پلیس کره‌جنوبی اعلام کرد گروه‌های هک بزرگ کره‌شمالی، بیش از یک سال است که حملات سایبری گسترده‌ای را علیه شرکت‌های دفاعی کره‌جنوبی انجام داده‌اند و به شبکه‌های داخلی این شرکت‌ها نفوذ کرده و اطلاعات فنی آنها را به سرقت برده‌اند. پلیس کره‌جنوبی روز سه‌شنبه اعلام کرد تیم‌های هک مرتبط با دستگاه اطلاعاتی کره‌شمالی شامل لازاروس، کیمسوکی و آندریل، کدهای مخرب را مستقیما یا از طریق پیمانکاران شرکت‌های دفاعی، در سیستم‌های داده این شرکت‌ها، نصب کرده‌اند. پلیس با همکاری تیمی از سازمان‌های جاسوسی ملی و کارشناسان بخش خصوصی، رد پای هک‌ها را دنبال کرده و به این گروه‌ها رسیده و آنها را با آدرس‌های IP منبع، معماری تغییر مسیر یافته سیگنال‌ها و مشخصات بدافزارهای مورد استفاده، شناسایی کرده است.
  • ژاپن به تاکتیک‌های تجاری گوگل معترض شد

    ايسنا: رگولاتور ضد انحصارطلبی ژاپنی با اعلام اینکه گوگل از تاکتیک‌هایی استفاده می‌کند که توانایی شرکت «یاهو ژاپن» برای رقابت در تبلیغات جست‌وجوی هدفمند را محدود کرده است، وعده داد به نظارت بر این شرکت آمریکایی ادامه می‌دهد. کمیسیون تجارت منصفانه ژاپن اعلام کرد از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲، آلفابت (شرکت مادر گوگل)، مانع دسترسی شرکت «یاهو ژاپن» به فناوری مورد نیاز برای دریافت درآمد تبلیغات هدفمند از جست‌وجو در دستگاه‌های تلفن همراه شد. آلفابت رفتار خود را به محض جلب‌توجه رگولاتور ژاپن به این شیوه، تغییر داد و قول داد به «یاهو ژاپن»، دسترسی به فناوری تبلیغات هدفمند مبتنی بر کلمات کلیدی را فراهم کند.
  • هوش مصنوعی مایکروسافت برای انجام کارهای ساده رونمایی می‌شود

    مهر: مایکروسافت از یک مدل زبانی هوش مصنوعی کوچک و ارزان‌قیمت رونمایی کرد که وظایفی مانند خلق محتوا و پست‌های شبکه اجتماعی را تولید و از مقدار کمتری اطلاعات استفاده می‌کند.
  • یک دادگاه در برزیل ایکس را بازخواست می‌کند

    مهر: یک دادگاه عالی در برزیل تا روز جمعه به پلتفرم ایکس مهلت داده توضیح دهد چرا به‌طور کامل از دستورات برای مسدودسازی برخی حساب‌های کاربری پیروی نکرده است.
  • ضرورت حاکمیت یکپارچه در حمایت از کسب‌وکارهای تجارت الکترونیکی

    دنياي اقتصاد: امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت: «تاکید ما در مرکز تتا بر تحقق حاکمیت یکپارچه است به این معنا که تمامی دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط با حوزه تجارت الکترونیکی و اقتصاد دیجیتال باید هماهنگ در این مسیر حرکت و از تصمیمات و رفتارهای متناقض از جمله در بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها یا البته عدم توجه به وظایف مشخص شده، پرهیز کنند.
  • سخنگوی متا به ۶ سال حبس در روسیه محکوم شد

    ايسنا: یک دادگاه نظامی روسی، سخنگوی شرکت آمریکایی متا را در پی دفاع علنی از تروریسم، به صورت غیابی به ۶ سال زندان محکوم کرد. گویا وکیل اندی استون درخواست تبرئه از اتهامات کرده است و برنامه‌هایی برای تجدیدنظر در این حکم وجود دارد.
  • کاهش فروش آی‌فون در چین

    ايسنا: فروش آی‌فون اپل در چین طی سه ماهه اول سال میلادی جاری، ۱۹.۱ درصد کاهش یافت، در حالی که فروش هوآوی ۶۹.۱ درصد افزایش داشت. شرکت تحقیقاتی «کانترپوینت ریسرچ» اعلام کرد سهم اپل در بازار تلفن هوشمند چین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴، به ۱۵.۷ درصد رسید که در مقایسه با ۱۹.۷ درصد در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳، کاهش نشان می‌دهد. سهم هوآوی در این مدت از ۹.۳ درصد، به ۱۵.۵ درصد افزایش یافت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر