محققان دانشگاه هاروارد برای ردیابی بیماری مالاریا از تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند.

محققان دانشگاه هاروارد روش‌هایی یافته‌اند که امکان ردیابی و پراکندگی مالاریا در کنیا را از طریق ۱۵ میلیون گوشی موبایل فراهم می‌کند. پیش از عرضه تلفن‌های همراه، نگرانی‌هایی درباره مسافرت مردم از طریق شبکه‌های جاده‌ای و دستیابی به اطلاعات درباره پراکندگی بیماری مالاریا وجود داشت. اما هم‌اکنون تلفن‌های همراه در همه جای دنیا وجود دارند، بر این اساس این روزها می‌توان با استفاده از اطلاعات کمیت حرکت انسان‌ها را در مقیاس بزرگ‌تری مورد بررسی قرار داد و اطلاعاتی راجع به خطر ابتلا به عفونت در میان مردم تهیه کرد. بر این اساس این محققان اقدام به جمع‌آوری اطلاعات برای تشخیص زمان دقیق بیماری با ارسال پیامک و مکالمه میان ۱۵ میلیون نفر از مردم کنیا کرده اند.

محققان تعدادی از مشترکان تلفن همراه را در منطقه ویژه‌ای مورد بررسی قرار می‌دهند تا شیوع مالاریا را در این منطقه مورد بررسی قرار دهند. این محققان انسان‌ها و حرکت انگل را بر اساس منابع اولیه شیوع مالاریا مورد بررسی قرار می‌دهند تا جایی را که ممکن است بیشترین خطر ابتلا به مالاریا وجود داشته باشد تشخیص دهند. بر این اساس، می‌توانند شیوع این بیماری را از طریق مسافرت افراد از دریاچه ویکتوری در غرب آفریقا تا مرکز نایروبی بررسی کنند. یک فرد ممکن است انگل مالاریا را که توسط پشه به آن آلوده شده با خود حمل کند. تحقیقات نشان داده که ۸۹ درصد از یک میلیون نفری که به مالاریا مبتلا می‌شوند در آفریقا جان خود را از دست می‌دهند.

بر این اساس، دانشگاه هاروارد درصدد دسترسی بهتر به اطلاعات درباره چگونگی پراکندگی بیماری مالاریا توسط پشه‌های آلوده هستند.