شماره روزنامه ۶۱۹۱
|

رفع فیلتر گوگل‌پلی،صنعت گیم را احیا می‌کند؛

هر چند فیلترینگ گسترده همچنان در کشور پابرجاست، اما نمی‌توان از تاثیر مثبت رفع فیلتر پلتفرم گوگل‌پلی بر صنعت بازی غافل شد. فیلترینگ گوگل‌پلی از سال ۱۴۰۱ ضربه جدی به صنعت بازی از جمله گیمرها و به خصوص بازی‌سازها زد و موجب مهاجرت تیم‌ها یا تعطیلی کسب‌وکارهای زیادی در این حوزه شد.

در نمایشگاه تلکام امسال چه گذشت؟

بیست‌وپنجمین نمایشگاه تلکام با شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» از سوم تا ششم دی‌ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد. نمایشگاهی که در همان مراسم افتتاحیه با منع ورود خبرنگاران تخصصی حوزه به‌دلیل حضور معاون اول ریاست‌جمهوری در مراسم افتتاحیه باعث انتقادات بسیاری شد.…

    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • اینترنت ماهواره‌ای جایگزین مناسبی برای سرویس‌های ثابت است؟

    انحصار دولت؛ مانع توسعه فیبر نوری در کشور

    اساس‌نامه توسعه شبکه فیبر نوری پس از چند سال تعلیق از زمان مطرح شدن، در نهایت روز یکشنبه به تایید شورای نگهبان رسید. پیش از این ستار هاشمی، وزیر ارتباطات اعلام کرده بود که اپراتورهای مخابراتی با استفاده از منابع این صندوق سرمایه‌گذاری سالانه حداقل پنج‌ میلیون امکان برقراری اشتراک اینترنت پهن‌باند ثابت مبتنی بر فیبر نوری در کشور ایجاد می‌کنند. با وجود اینکه دولت‌های سیزدهم و چهاردهم اهداف بسیاری را درباره فیبر نوری دنبال کرده‌اند، آمارها حاکی از آن است که عملکرد آنها طی سال‌های گذشته چندان قوی نبوده و در عمل توسعه فیبر نوری در کشور همچنان به کندی پیش ‌می‌رود و موضوع اتصال نیز همچنین چالشی اساسی در این حوزه شناخته می‌شود. حتی گفته‌های برخی کارشناسان نشان می‌دهد که کاربران از کیفیت و سرعت شبکه فیبر نوری نیز در حال حاضر راضی نیستند و ترجیح می‌دهند تا بهبود شرایط از اینترنت همراه یا دیگر سرویس‌ها استفاده کنند.
  • نقض قوانین آنتی‌تراست توسط مایکروسافت در آمریکا

    مهر: کمیسیون فدرال تجارت آمریکا تحقیقاتی درباره نقض قوانین آنتی‌تراست توسط شرکت مایکروسافت را آغاز کرده است. به نقل از اندروید اتوریتی، این اقدام پس از انتشار گزارش نشریه ProPublica انجام شد که در آن جزئیاتی درباره چگونگی سوءاستفاده شرکت از سهم بازار خود برای دستیابی به مزیت ناعادلانه در قراردادهای دولتی، فاش شد. تحقیق درباره مایکروسافت روی استراتژی ترکیب نرم‌افزارهای محبوب شرکت مانند «آفیس» با سرویس‌های امنیت سایبری و ابررایانشی متمرکز است. در گزارش نشریه ProPublica ادعا شده مایکروسافت پس از زنجیره‌ای از حملات سایبری گسترده به‌طور موقت این مجموعه سرویس‌ها را به‌طور رایگان در اختیار آژانس‌های دولت قرار داد. اما این آژانس‌ها پس از پایان یافتن دوره آزمایش رایگان سرویس‌ها، متوجه شدند به سرویس‌ها دسترسی ندارند و به این ترتیب به محصولات مایکروسافت وابسته شدند. منتقدان معتقدند استراتژی مایکروسافت نه تنها منجر به حاشیه رانده شدن دیگر تهیه‌کنندگان سرویس‌های امنیتی در بازار شده، بلکه دولت را وادار کرده تا حتی زمانی‌که مایکروسافت خود مسوول بخشی از حملات سایبری گسترده بود، همکاری نزدیکی با پلتفرم «آزور» (ابر رایانشی مایکروسافت) داشته باشد. در ۲۰۲۰ میلادی حمله سایبری «سولار ویندز» که توسط هکرهای روسی انجام شد، به دلیل شکافی در یک محصول مایکروسافت رخ داد. دیگر گزارش نشریه مذکور نشان داده بود یک مهندس مایکروسافت قبل از حمله شکافی را رصد کرده بوده، اما به آن توجه نشده تا فرآیند ورود به سیستم خسته‌کننده نشود. از سوی دیگر مایکروسافت از اقدامات خود دفاع کرده و مدعی شده بسته‌بندی کردن محصولاتش با هدف برطرف کردن نیازهای اضطراری امنیت سایبری در آژانس‌های دولت انجام شده است. اما تحقیق کمیسیون فدرال تجارت آمریکا این امر را بررسی می‌کند که آیا اقدامات مذکور ضدرقابتی بوده‌اند و آیا این شرکت از سلطه خود بر بازار سوءاستفاده کرده است یا خیر.
  • اتصال مستقیم اینترنت ماهواره‌ای به موبایل در اوکراین

    مهر: «کیف استار» (Kyivstar) اپراتور موبایل اوکراین توافق‌نامه‌ای با ایلان ماسک امضا کرده تا قابلیت ارتباط ماهواره‌ای direct-to-cell را فراهم کند. به نقل از رویترز، این دستگاه‌ها که از سرویس direct-to-cell بهره می‌برند به ماهوار‌ه‌ای مجهز به مودم تجهیز می‌شوند که مانند برج مخابراتی عمل می‌کنند و سیگنال‌های موبایل را از فضا به تلفن‌های هوشمند می‌فرستند. پیش‌بینی می‌شود «کیف استار» سرویس‌های مذکور را با قابلیت ارسال پیام در سه ماهه آخر ۲۰۲۵ عرضه کند. این اپراتور سرویس‌های انتقال صوت و داده را در مراحل بعدی برای مشترکان عرضه خواهد کرد. البته اطلاعات مالی این توافق‌نامه نیز فاش نشده است. استارلینک که به شرکت اسپیس ایکس تعلق دارد، ارتباط اینترنتی را برای ارتش این کشور فراهم می‌کند و نخستین مجموعه از ماهواره‌ها با قابلیت direct-to-cell را در اوایل سال جاری (۲۰۲۴) به مدار زمین فرستاد. این شرکت با تهیه‌کنندگان سرویس‌های مخابراتی در آمریکا و ۷ کشور دیگر از جمله ژاپن و نیوزیلند قراردادهایی امضا کرده است. قابلیت‌Direct to Cell، یکی از ویژگی‌های جدیدی است که استارلینک در نظر دارد ارائه دهد. با استفاده از این ویژگی، کاربران می‌توانند بدون نیاز به تجهیزات خاصی مانند آنتن یا دیش، مستقیما از طریق گوشی‌های همراه خود به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک متصل شوند.
  • آزمایش یک ویژگی جدید در اینستاگرام

    سیتنا: شبکه اجتماعی اینستاگرام در حال آزمایش ویژگی جدیدی است که کاربران مدت‌ها منتظر آن بودند؛ امکانی که به کاربران اجازه می‌دهد پست‌‌های دوستان خود را که ممکن است از چشمشان دور مانده باشد، مشاهده کنند. اینستاگرام نمایش برترین داستان‌ها را که توسط دنبال‌کنندگان مشترک کاربر منتشر شده‌اند، در پایین بخش استوری‌ها آغاز کرده است. این بخش در بالای لیست نمایش پست‌ها قرار دارد و کاربر در آن داستان‌های دوستان خود را مشاهده می‌کند.
  • رمزگذاری داده‌ها؛ ضرورت اجتناب‌ناپذیر سازمان‌ها

    در دنیای امروز، اطلاعات یکی از با ارزش‌ترین دارایی‌های هر سازمان محسوب می‌شود. حفاظت از این اطلاعات در برابر دسترسی‌های غیرمجاز و حملات سایبری، به‌ویژه با توجه ‌به افزایش تهدیدات امنیتی، اهمیتی حیاتی دارد. یکی از موثرترین روش‌ها برای تامین امنیت اطلاعات رمزگذاری داده‌ها است. رمزگذاری داده‌ها روشی برای تغییر شکل داده‌ها است؛ به‌طوری‌که تنها افراد مجاز قادر به درک آن اطلاعات هستند.
  • رئیس سازمان توسعه تجارت:

    به زودی دستورالعمل رویه تجاری واردات آی‌فون ابلاغ می‌شود

    ایسنا: محمدعلی دهقان‌دهنوی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: «در حال حاضر مشکل خاصی در خصوص واردات با رویه تجاری چه به لحاظ ثبت سفارش و چه به لحاظ ارزی وجود ندارد. در حقیقت دستورالعمل آن در حال آماده‌سازی است و به زودی ابلاغ می‌شود و یک سهمیه تخصیص به واردکنندگان که بتوانند بخشی از کالاهای وارداتی خود را به گوشی‌های آی‌فون اختصاص دهند. سهم در نظر گرفته شده هم مطابق همان مکانیزم‌های سهمیه‌بندی که برای همه وجود دارد، عمل خواهد شد.» او در مورد تعیین‌تکلیف آی‌فون‌های وارداتی گذشته نیز تصریح کرد: «در مورد آی‌فون‌هایی که از قبل وجود داشتند، مقداری ابهامات مقرراتی پیرامون آن ایجاد شده، اما از نظر ما آن ابهامات وارد نیست و قابل حل است. تلاش می‌کنیم که بتوانیم در واقع این موضوع را رفع کنیم.»
  • جلوگیری از دسترسی دانش‌بنیان‌ها به داده به دلایل امنیتی

    مهر: رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: اکنون در برخی موارد شاهدیم که مدیران به دلیل امنیت از دسترسی شرکت‌های دانش‌بنیان به داده‌ها جلوگیری می‌کنند. به گزارش سازمان فناوری اطلاعات ایران، محمد محسن صدر، معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در بازدید از نمایشگاه تخصصی فناوری اطلاعات، ارتباطات، امنیت و حراست صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ایران اظهار کرد: «نباید به بهانه امنیت کسب‌وکارها را تعطیل کرد؛ بلکه باید توجه داشته باشیم زیرساخت‌ها را امن‌سازی کنیم و از ابزارهای نوین دنیا بهره‌مند شویم. استفاده از تمام تکنولوژی‌های نوین باید در راستای خلق دستاورد باشد تا بتوان داده‌ها را گردآوری کرده و از آنها کاربری ایجاد کنیم. در این میان لازم است فضایی ایجاد شود تا شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی نیز به داده‌ها دسترسی داشته و بر اساس آنها خدمت ارائه کنند.
    دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳
  • بازار از لنز «دنیای‌اقتصاد»؛

    با ۵ میلیون بودجه چه گوشی هایی می توان خرید؟

    خبرنگار دنیای اقتصاد در این گزارش گوشی های اقتصادی و محبوب بازار و با بودجه کمتر از ۵ میلیون تومان را معرفی کرده است.
  • انتقادات از مرحله اول رفع فیلترینگ همچنان ادامه دارد

    اولویت رفع فیلتر اینستاگرام و تلگرام به روایت آمار

    تقریبا یک هفته از رفع فیلتر واتس‌اپ و گوگل‌پلی می‌گذرد، اما دولت و شورای فضای مجازی با وجود پیگیری خبرنگاران هنوز جزئیات برنامه گام‌به‌گام رفع فیلترینگ را منتشر نکرده‌اند و انتقادات به این موضوع نیز همچنان ادامه دارد. بر اساس بررسی‌های یک کنشگر اینترنت از ظهر روز سه‌شنبه ۴ دی‌ماه تا ظهر روز سه‌شنبه ۶ دی‌ماه(روز تشکیل جلسه رفع فیلترینگ در شورا)، حدود ۹۰ هزار توییت و ریتوییت با حدود ۱.۱میلیون لایک و ۲۳.۴ میلیون بازدید در انتقاد از سیاست رفع فیلترینگ منتشر شده است. عمده منتقدان خواستار رفع فیلترینگ کامل، به خصوص اینستاگرام و تلگرام هستند که آمارهای مختلف و متعدد هم به وضوح اهمیت و اولویت سهم این دو پلتفرم را در بین ایرانی‌ها و کسب‌وکارها تایید می‌کند. البته همین گزارش‌ها به رتبه سوم واتس‌اپ در استفاده مردم و مشاغل اشاره می‌کند، اما کارشناسان و فعالان، رفع فیلتر این پلتفرم را ناکافی می‌دانند.
  • وزیر ارتباطات:

    بقای کسب‌وکارها در گرو‌ توجه به نوآوری است

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «اگر درباره توسعه اقتصاد دیجیتال صحبت می‌کنیم نباید از ظرفیت‌های بین‌المللی غافل شویم و استفاده از ظرفیت‌هایی مانند بریکس، اوراسیا و شانگهای بسیار حائز اهمیت است.» ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در مراسم رونمایی و افتتاح ۴۸ طرح و پروژه پست بانک که به مناسبت ۲۹‌مین سالگرد تاسیس این بانک برگزار شد، با طرح این سوال که اگر نوآوری را در کنار این مسیر نبینیم چه اتفاقی می‌افتد، اظهار کرد: «اگر بخواهیم کسب‌وکارهای ما بقا داشته باشند باید به موضوع نوآوری به صورت جدی بپردازیم.»
  • شارژرها در کشورهای عضو اتحادیه اروپا یکسان شد

    مهر: قوانین اتحادیه اروپا که تمام موبایل‌ها، تبلت‌ها و دوربین‌ها را موظف می‌کند از یک شارژر استفاده کنند، از روز شنبه اجرایی شد. به گزارش ای‌اف‌پی، این تغییر در جهت کاهش هزینه‌ها و زباله‌ها انجام شده است. اکنون تولیدکنندگان کالاهای الکترونیکی موظف هستند دستگاه‌هایی که در این منطقه فروخته می‌شوند را با پورت یواس‌بی‌سی عرضه کنند که به عنوان استاندارد معمول برای شارژ ابزارهای الکترونیکی انتخاب شده است. پارلمان اتحادیه اروپا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «از حالا تمام موبایل‌ها، تبلت‌ها، دوربین‌های دیجیتال، هدفون‌ها، بلندگوها، کیبوردها و بسیاری از تجهیزات الکترونیکی دیگری که در اتحادیه اروپا فروخته می‌شوند باید به پورت شارژ یواس‌بی‌سی مجهز شوند. اکنون زمان شارژر فرارسیده است. این به معنای فناوری شارژ بهتر، کاهش هزینه‌های الکترونیک و دردسر کمتر برای یافتن شارژر مورد نیاز است.»
  • ویژگی جدید واتس‌اپ وب با اخبار جعلی مبارزه می‌کند

    مهر: واتس‌اپ ویژگی جدیدی را برای نسخه وب ارائه کرده است که به کاربران اجازه می‌دهد صحت عکس‌ها و محتوایی که دریافت می‌کنند را در گوگل جست‌وجو کنند. به گزارش فون‌آرنا، واتس‌اپ برای مقابله با اخبار جعلی و محتوای گمراه‌کننده در پلتفرمش گامی جدید برداشته است. این پلتفرم مشغول توسعه ویژگی جدیدی است که به کاربران اجازه می‌دهد به‌طور مستقیم در اپ جست‌وجوی معکوس عکس را انجام دهند. این بدان معنا است که کاربر می‌تواند بدون خارج شدن از واتس‌اپ بررسی کند که آیا عکسی که دریافت کرده تغییر کرده یا از بستر خود خارج شده یا خیر. این ویژگی برای نسخه اندروید اپ در حال توسعه بود و اکنون برای نسخه وب نیز عرضه می‌شود. واتس‌اپ یک نسخه وب از اپ خود را برای دستگاه‌هایی که از سیستم عامل اندروید یا iOS پشتیبانی نمی‌کنند، ارائه کرده است. وب اپ این پلتفرم در حقیقت افزونه‌ای از اپلیکیشنی است که روی موبایل اندروید یا آی‌فون وجود دارد و با استفاده از یک کد QR‌روی رایانه باز می‌شود.
  • ساندار پیچای: در سال ۲۰۲۵ جمینای مرکز توجه گوگل است

    ایسنا: مدیرعامل گوگل می‌گوید مدل هوش مصنوعی جمینای بزرگ‌ترین تمرکز این شرکت در سال ۲۰۲۵ خواهد بود. ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل، به کارمندان گفته است که سال ۲۰۲۵ یک سال بحرانی برای این شرکت خواهد بود. به نقل از تک‌کرانچ، سی‌ان‌بی‌سی گزارش داد که یک فایل صوتی را از جلسه روز ۱۸ دسامبر گوگل به دست آورده است. پیچای و سایر مدیران در آن جلسه ژاکت‌های زشت تعطیلات را پوشیدند و اولویت‌های خود را برای سال آینده بیان کردند. پیچای در این فایل صوتی می‌گوید: «من فکر می‌کنم سال ۲۰۲۵ یک سال بحرانی خواهد بود. من معتقدم واقعا مهم است که فوریت این لحظه را درونی‌سازی کنیم و به عنوان یک شرکت حرکت سریع‌تری داشته باشیم. مخاطرات زیاد هستند.»
  • حمله سایبری گسترده به وب‌سایت‌های دولتی ایتالیا

    ایسنا: حدود ۱۰ وب‌سایت‌ رسمی در ایتالیا از جمله وب‌سایت‌های وزارت خارجه و دو فرودگاه میلان، روز شنبه، هدف حمله هکرها قرار گرفتند. سازمان امنیت سایبری ایتالیا اعلام کرد گروه هکری طرفدار دولت روسیه به نام NoName۰۵۷‌(۱۶)، مسوولیت این حمله سایبری را در تلگرام برعهده گرفت و اعلام کرد روس‌هراسی ایتالیا، پاسخ سایبری مناسبی را دریافت کرد.
  • رفرش‌ریت نمایشگرهای آی‌فون ارتقا می‌یابد

    مهر: طبق یک افشاگری جدید نمایشگر نسخه پایه آی‌فون ۱۷ که در ۲۰۲۵ عرضه می‌شود از رفرش‌ریت بالاتری پشتیبانی می‌کند. به گزارش گیزموچاینا، هنگامی که اپل سری آی‌فون ۱۶ را معرفی کرد، بسیاری از کاربران از اینکه آی‌فون ۱۶ و ۱۶ پلاس همچنان از رفرش‌ریت استاندارد ۶۰ هرتز پشتیبانی می‌کنند، ناامید شدند. برای موبایل پرچم‌داری که قیمت پایه آن ۷۹۹ دلار است، نمایشگر پاشنه آشیل این دو نسخه به حساب می‌آمد. اما به نظر می‌رسد آی‌فون ۱۷ بالاخره از رفرش‌ریت بالاتر پشتیبانی خواهد کرد.
  • آیین‌نامه اجرایی هوشمندسازی خدمات دولت ابلاغ شد

    ایسنا: آیین‌نامه اجرایی بند ج ماده ۱۰۷ قانون هفتم برنامه پیشرفت در راستای هوشمندسازی خدمات دولت ابلاغ شد. براساس این آیین‌نامه دستگاه‌های اجرایی مکلف هستند سالی ۲۰ درصد خدمات خود را هوشمند کنند؛ به‌طوری که تا پایان برنامه هفتم توسعه ۱۰۰ درصد خدمات هوشمند شده باشد. بر این اساس برنامه ارتقای فنی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند در دست اقدام است که با اتمام آن مردم تجربه کاربری بهتری در استفاده از پنجره ملی خدمات دولت خواهند داشت و گزارش هوشمندسازی خدمات دستگاه‌های اجرایی کشور به شکل برخط در دسترس مردم قرار خواهد گرفت.
    یکشنبه، ۰۹ دی ۱۴۰۳
  • بازار از لنز «دنیای‌اقتصاد»؛

    مقایسه قیمتی گوشی آیفون ۱۳ با پرچمدار سامسونگ

    دنیای اقتصاد: اگر از افراد زیادی بپرسید بین آیفون ۱۳ یا گلکسی S۲۴، کدام گوشی را انتخاب می کنند قطعا انتخاب آنها اپل است؛ اما آیا این انتخاب منطقی است؟
  • رفع فیلتر گوگل‌پلی،صنعت گیم را احیا می‌کند؛

    سیگنال مثبت به صنعت بازی

    هر چند فیلترینگ گسترده همچنان در کشور پابرجاست، اما نمی‌توان از تاثیر مثبت رفع فیلتر پلتفرم گوگل‌پلی بر صنعت بازی غافل شد. فیلترینگ گوگل‌پلی از سال ۱۴۰۱ ضربه جدی به صنعت بازی از جمله گیمرها و به خصوص بازی‌سازها زد و موجب مهاجرت تیم‌ها یا تعطیلی کسب‌وکارهای زیادی در این حوزه شد.
  • عرضه اولیه سهام ۱۵ شرکت در بازار نوآفرین

    ایسنا: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از آغاز عرضه اولیه سهام شرکت‌های دانش‌بنیان از روز گذشته خبر داد و گفت: «با ابتکاری که به وجود آمد، بازار نوآفرین با دو تابلوی رشد و تابلوی دانش‌بنیان در بورس ایجاد شد. با این اقدام اکنون ۱۵ شرکت در بازار نوآفرین پذیرش شدند.»
  • اختصاص یک تیم تخصصی برای بررسی کیفیت اینترنت

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره وضعیت تعهد اپراتورها برای افزایش کیفیت اینترنت در پی افزایش تعرفه‌ها در سال گذشته گفت: «بحث کیفیت شبکه یکی از دغدغه‌های ما در این وزارتخانه است و از ماه‌های گذشته یک تیم تخصصی برای آن در نظر گرفته‌ایم و در آینده نزدیک هم جلسه‌ای مشخصا درباره کیفیت ارتباطات برگزار می‌کنیم. کیفیت شبکه در یک سری از نقاط و در بعضی از سرویس‌ها دارای محدودیت است و ما به آن اذعان داریم.» ستار هاشمی افزود: «بنابراین آن را انکار نمی‌کنیم و اگر به واقعیت موجود اذعان نکنیم طبیعتا نمی‌توانیم برنامه‌ای مبتنی بر آن در آینده داشته باشیم.»
    شنبه، ۰۸ دی ۱۴۰۳
  • بازار از لنز «دنیای‌اقتصاد»؛

    گوشی‌های آیفون ۱۵ و ۱۶ در بازار موبایل ایران با چه قیمتی فروخته می‌شوند؟

    دنیای اقتصاد: گوشی‌های اپل در ایران به دلیل محدودیت‌های واردات و تحریم‌ها، معمولاً با قیمت‌های بالایی عرضه می‌شوند. با خواندن این گزارش از آخرین قیمت ‌ای آیفون ۱۵و ۱۶ در بازار ایران مطلع می‌شوید.
  • در نمایشگاه تلکام امسال چه گذشت؟

    راه‌های پیوستن به دولت الکترونیک در ایران

    بیست‌وپنجمین نمایشگاه تلکام با شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» از سوم تا ششم دی‌ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد. نمایشگاهی که در همان مراسم افتتاحیه با منع ورود خبرنگاران تخصصی حوزه به‌دلیل حضور معاون اول ریاست‌جمهوری در مراسم افتتاحیه باعث انتقادات بسیاری شد. فعالان این حوزه معتقدند نمایشگاه امسال بیشتر به فیبر نوری اختصاص داشت و در این زمینه می‌توان گفت که صنعت ارتباطات کشور توسعه فیبر نوری، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را برای آینده هدف‌گذاری کرده است.
  • سرمایه‌گذاری میلیاردی اپل برای بهبود اتصال آی‌فون

    ایسنا: اپل در تلاش برای بهبود خدمات ماهواره‌ای برای کاربران آی‌فون بوده و به بهبود اتصال در مناطق فاقد پوشش شبکه سلولاری، متمرکز شده است. اپل در سال۲۰۲۲، همکاری با شرکت «گلوبال استار» برای عرضه خدمات ارتباط ماهواره‌ای برای کاربران آی‌فون را آغاز کرد و جدیدترین سرمایه‌گذاری این شرکت، با هدف تقویت موقعیتش در بازار رو به رشد ارتباطات ماهواره‌ای مستقیم به دستگاه، انجام می‌گیرد. این غول فناوری، ۱.۵میلیارددلار سرمایه‌گذاری را برای شرکت «گلوبال استار» متعهد شده که شامل ۱.۱میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نقدی و اختصاص ۴۰۰میلیون دلار برای ۲۰درصد سهم در این شرکت است.
  • یکی از قوی‌ترین مدل‌های «هوش مصنوعی باز» رونمایی شد

    ایسنا: شرکت «دیپ‌سیک» از مدل جدید هوش مصنوعی خود رونمایی کرده است که به نظر می‌رسد یکی از قوی‌ترین مدل‌های هوش مصنوعی باز تا به امروز باشد. مدل جدید هوش مصنوعی «دیپ‌سیک وی۳» (DeepSeek V۳) که توسط شرکت «دیپ‌سیک» ابداع شده است، به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد تا آن را برای بیشتر اپلیکیشن‌ها از جمله اپلیکیشن‌های تجاری دانلود و اصلاح کنند.
  • تلگرام برای دریافت مجوز در مالزی دست به‌کار شد

    ایسنا: تلگرام و وی‌چت، فرآیند دریافت مجوز مورد نیاز برای فعالیت در مالزی را آغاز کردند. کمیسیون ارتباطات و چند رسانه‌ای مالزی، روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد پیش‌بینی می‌شود هر دو پلتفرم، حائز شرایط لازم برای ادامه فعالیت در مالزی باشند.
  • اختلال واتس‌اپ بر طرف شد

    ایسنا: معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از حل مشکل اختلال در واتس‌اپ خبر داد .طی روزهای گذشته برخی کاربران اعلام کردند در زمان اتصال به واتس‌اپ با اختلال روبه‌رو شدند. موضوعی که مسوولان درباره آن توضیح دادند این اختلال می‌تواند مربوط به خود اپلیکیشن، شبکه متا یا احتمالا مربوط به محدودیت‌های آی‌پی‌های ایرانی در کلادهای خارجی باشد و ارتباطی به شبکه ایران ندارد و پیگیری‌ها برای حل مشکل از طریق شرکت متا ادامه دارد. در این راستا، به تازگی بهزاد اکبری، رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرد: «خوشبختانه با پیگیری‌هایی که انجام شد، مشکل برطرف شد.»
  • دبیر شورای فضای مجازی مطرح کرد؛

    رفع فیلتر سایر پلتفرم‌ها به‌شرط رعایت چارچوب‌ها

    مهر: رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: با مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی چارچوب‌هایی مشخص شده است و پلتفرم‌ها می‌توانند به محض قرار گرفتن در آن چارچوب در کشور بازگشایی شوند. «محمدامین آقامیری» دبیر شورای عالی فضای مجازی در گفت‌وگویی درباره مصوبه شورای عالی فضای مجازی مبنی بر رفع فیلتر واتس‌اپ و گوگل‌پلی گفت: «اوایل مهرماه با نظر رئیس‌جمهور با اعضای شورای عالی فضای مجازی مکاتبه شد و از آنها درخواست کردیم که نگاه‌ها و چارچوب‌هایی را که برای این مساله دارند برای مرکز ملی فضای مجازی ارسال کنند.»
  • دبیر سابق شورای فضای مجازی:

    احتمال رفع فیلتر تلگرام و یوتیوب وجود دارد

    خبر آنلاین: ابوالحسن فیروزآبادی، دبیرسابق شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه همه فیلترینگ‌ها را نمی‌توان برداشت، مطالبی خلاف دین و عفت عمومی وجود دارد، مطرح کرد: «واتس‌اپ و گوگل‌پلی شرطی نپذیرفتند و فعلا بدون قید وشرط باز شدند. این دو به دلایل خاص امنیتی کشور فیلتر شدند. الان شرایط عادی است و مسائل امنیتی برطرف شده است.» او رفع فیلتر واتس‌اپ و گوگل‌پلی را اقدامی خوب برای شروع موضوع فیلترینگ و آن را موفقیتی برای دولت پزشکیان دانست. فیروزآبادی درخصوص ادامه مسیر رفع فیلترینگ گفت: «موانعی که مطرح شده مربوط به یوتیوب است. همه فیلترینگ، نمی‌تواند برداشته شود؛ چون ممکن است مطالبی خلاف دین یا خلاف عفت عمومی باشد. اما ما باید بنا را بر خوش‌بینی بگذاریم.» فیروزآبادی همچنین بیان کرد: «این‌طور که از مصوبه مشخص است به نظر می‌رسد تلگرام و یوتیوب هم در نوبت بازگشایی هستند. درخصوص تلگرام هم مخالفت‌ها بیشتر جنبه سیاسی دارد تا جنبه‌های دیگر. فعلا درباره اینستاگرام سکوت وجود دارد، باید ببینیم به چه نتیجه‌ای می‌رسند.»
  • اختلال جهانی در خدمات چت جی‌پی‌تی

    سیتنا: از بعدازظهر پنج‌شنبه ششم‌دی، بسیاری از کاربران امکان استفاده از برنامه هوش مصنوعی «چت جی‌پی‌تی» را از دست داده‌اند. شرکت «اوپن ای‌آی»، صاحب این نرم‌افزار اعلام کرد که این برنامه با برخی اشکالات مواجه شده است. این شرکت هوش مصنوعی در وب‌سایت خود اعلام کرد: «برنامه‌های چت جی‌پی‌تی، ای‌پی‌آی و سورا در حال حاضر نرخ خطای بالایی را تجربه می‌کنند. این مشکل توسط یک ارائه‌دهنده بالادستی ایجاد شده است و ما در حال بررسی وضعیت هستیم.»
    جمعه، ۰۷ دی ۱۴۰۳
  • پیامد انسداد حساب صرافی های ارز دیجیتال تشریح شد؛

    پاس گل به بازار غیررسمی رمز ارز

    دنیای اقتصاد: مسدودسازی درگاههای پرداخت پلت‌فرم‌های رمزارز در ششم دی‌ماه از سوی بانک مرکزی با واکنش شدید فعالان این حوزه مواجه شده؛ به نحوی که انجمن‌های تخصصی حوزه ارزهای دیجیتال،‌ با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که حذف یا محدودسازی پلت‌فرم‌های داخلی این صنعت، ایران را از یک فرصت اسراتژیک برای رشد اقتصادی محروم کرده و از رییس‌جمهور در این حوزه تقاضای ورود و توقف اجرای چنین تصمیم مخربی را دارند.