چین یک گام به اینترنت 6G  نزدیک‌تر شد

به گزارش اینترستینگ انجینرینگ، سوئیچ نوری گذر سیگنال‌های نوری از یک مکان به مکان دیگر بدون تبدیل آن به سیگنال‌های الکتریکی است. این فرآیند گامی لازم در فناوری معاصر به حساب می‌آید. فرآیند مذکور در شبکه‌های ارتباطی بسیار حیاتی است و تضمین می‌کند که اطلاعات فقط به کاربران مورد نظر می‌رسد. خواه برقراری یک تماس با استفاده از برج مخابراتی یا خواه ارسال محتوا با سرعت بالا در ارتباط پهنای باند باشد، سوئیچ نوری تضمین می‌کند داده صحیح منتقل می‌شود.

فناوری‌های معاصر سوئیچ را با تبدیل سیگنال‌های نوری به الکتریکی انجام می‌دهند و آنها را طی گذر از شبکه فیبر نوری به سیگنال‌های نوری برمی‌گرداند. محققان شیان راهی برای میان‌بر زدن کل این فرآیند و انجام سوئیچ‌ها با استفاده از دستگاه یافته‌اند که مانند یک آینه عمل می‌کند.

این ابزار که محققان از آن به عنوان فناوری سوئیچ نوری فضایی یاد می‌کنند، در ماه اوت سال جاری میلادی همراه یک موشک Y۷ به فضا ارسال شد. این نخستین‌باری است که چنین دستگاهی روی یک ماهواره آزمایش شد.دستگاه، سیگنال‌های نوری از نقطه‌ای به نقطه دیگر را بدون نیاز به تبدیل به سیگنال‌های الکتریکی گذراند. این تجهیزات به زمین بازگردانده و بررسی شد. محققان متوجه شدند اطلاعات تصویر دست‌نخورده و داده‌ها طی انتقال گم نشده‌اند.طبق پژوهش‌های پیشین، دستگاه ظرفیت سوئیچ ۴۰ گیگابیت به ازای هر ثانیه را دارد که بسیار فراتر از فناوری نوین است. با این وجود محققان این پروژه درباره دستاوردشان اظهارنظری نکرده‌اند، بنابراین مشخص نیست قابلیت مذکور در فضا همین اندازه بوده است یا خیر.

تحولات در حوزه‌های فناوری مانند ابررایانش و ارتباطات موبایل ۶G به معنای آن است که سیستم‌های انتقال اطلاعات باید بتوانند مقدار زیادی داده را جابه‌جا کنند. روش سوئیچ فوتون-الکترون-فوتون به زودی به نقطه عطف ارتباطات تبدیل می‌شود. محققان نیز سعی دارند از روش اپتیکی برای انتقال قابلیت‌های بالا و هزینه‌ واحدهای سوئیچ استفاده کنند.