دیتابیس بزرگ تشخیص چهره توسط مایکروسافت حذف شد
این تصاویر توسط موتورهای جستوجو جمعآوری و در سال ۲۰۱۶ در یکسری داده با عنوان MS Celeb منتشر شده بود. طبق گزارش فایننشال تایمز، این دیتابیس در سراسر دنیا و به منظور آموزش سیستمهای تشخیص چهره توسط نهادها و موسسات مختلف از جمله محققان نظامی و شرکتهای چینی مورد استفاده قرار میگرفت. اینسری دادهها اخیرا توسط دولت چین در جهت تشخیص چهره و سرکوب یک اقلیت دینی در این کشور نیز استفاده شده بود. مایکروسافت در بیانیه ای در این رابطه اعلام کرد: «این سایت با اهداف آکادمیک تاسیس شده بود و توسط یکی از کارمندان شرکت که درحالحاضر دیگر در مایکروسافت کار نمیکند اداره میشد.»
این تکنولوژی عموما برای وظایف روزانه از جمله باز کردن گوشی و تگ کردن دوستان در شبکههای اجتماعی استفاده میشوند. اما نگرانیها در رابطه با حفظ حریم خصوصی همچنان افزایش پیدا میکند. پیشرفت در زمینه هوش مصنوعی و افزایش کیفیت و دقت دوربینها امروزه مشاهده و دنبال کردن افراد و فعالیتهایشان را بیش از پیش آسانتر کرده است. با اینکه سازمانهای قضایی و حقوقی همواره با استفاده از این تکنولوژی تحقیقات خودشان را پیش میبرند اما سیستم تشخیص چهره هم نواقص خودش را دارد. نرم افزار تشخیص چهره مورد استفاده پلیس متروپولیتن بریتانیا طبق گزارشها از ابتدای سال تا کنون بیش از ۹۸ درصد مورد خطا داشته است.
نگرانیهای منطقی
در طرف دیگر بسیاری از افرادی که تصاویرشان در این سری دادهها وجود داشت، از این مساله باخبر نبودند و برای قرار دادن تصاویرشان در این دیتابیس هیچ مجوزی از طرف آنها صادر نشده بود. به تازگی دولت چین با استفاده از تشخیص چهره بیش از ۱۱ میلیون از شهروندان مسلمان خود را شناسایی کرده و رفت و آمد و فعالیتهایشان را زیر نظر گرفته بود. طبق گزارش نیویورکتایمز در آوریل امسال، دولت چین با استفاده از هوش مصنوعی و این دیتابیس بزرگ تشخیص چهره توانسته بود اکثر اعضای این اقلیت را شناسایی و آنها را در کمپهای خود زندانی کند.
ارسال نظر