قاسمعلی حسنی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان دیگر انگیزه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای برای گران‌کردن کالاها ندارند، گفت: بازار بیش از این کشش گرانی را ندارد و بازار کالاهای اساسی در اوج رکود خود قرار دارد. ما به‌دنبال مشتری و فروش اجناس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مان هستیم.

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزود: هم‌اکنون در بازار عمده‌فروشی شاهد کاهش ۱۰‌درصدی قیمت روغن هستیم. هر کیلوگرم برنج هم در بازار کاهش ۱۰‌هزار‌تومانی را تجربه کرده است که با واردات برنج و برداشت برنج پیش‌بینی می‌کنیم قیمت برنج تا ۲۰‌هزار‌تومان در هر کیلو نیز کاهش پیدا کند.

قیمت هر حلب روغن نباتی ۱۶ کیلوگرمی پیش از این یک‌میلیون و ۸۰‌هزار‌تومان برای مصرف‌کنندگان بود که اکنون در بازار ۹۶۰‌هزارتومان شده است. این کاهش قیمت در پی کاهش حدود ۳۰‌درصدی قیمت جهانی روغن خام به دلیل تفاهمات بر سر عرضه غلات از بنادر اوکراین است.

حسنی افزود: از سوی دیگر این کاهش قیمت‌ها در پی واردات انبوه این کالا در داخل کشور و رقابت واردکنندگان برای فروش بیشتر، به‌منظور واردات مواداولیه روغن با قیمت کمتر صورت‌گرفته است. دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی در حالی از ثبات قیمت کالای اساسی تا مهر‌ماه خبر داده که دو روز قبل وزارتخانه صمت دستورالعملی را برای اجرا بنا بر کاهش ۱۰ تا ۲۵‌درصدی روغن ابلاغ کرد که از روز شنبه، هشتم مرداد برای تمام کارخانه‌های روغن کشور لازم‌الاجرا است. دستورالعملی که با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان ابلاغ شده و همه کارخانه‌ها ملزم به کاهش قیمت هستند. مسوولان وزارتخانه هشدار داده‌اند با واحدهایی که از این دستورالعمل پیروی نکنند، برخورد خواهد شد. طبق گفته مهدی برادران، معاون وزیر صمت باید تخفیف‌هایی هم برای روغن‌های فعلی موجود در بازار با قیمت قدیم در نظر گرفته شود. این کاهش قیمت به‌دنبال برنامه دولت برای کاهش تعرفه واردات مواداولیه موردنیاز کارخانه‌های روغن اعمال می‌شود.