از سوی سازمان شیلات اعلام شد
اعلام زمان عرضه مستقیم ماهی شب عید
مهدی شکوری در گفتوگو با «ایسنا»، در پاسخ به چرایی افزایش قیمت ماهی در بازار گفت: «خوشبختانه ماهیهای پرورشی و دریایی داخلی تامینکننده ماهی موردنیاز سفره مردم هستند و واردات در مقابل تولید بسیار ناچیز است.»
وی با اشاره به اینکه امروزه ماهیان گرمابی از جمله کپورماهیان و در سردآبی قزلآلا به نسبت سایر ماهیها قیمت قابلقبولی دارند، افزود: «کپورماهیها بسته به گونه از کیلویی ۳۲ تا ۶۵هزارتومان در بازار قیمت دارند که برای بیشتر مردم با این قیمتها قابلدسترس است.» شکوری تصریح کرد: «برای ماهیان قزلآلا هم حداکثر قیمتی که این روزها در بازار شهرهای بزرگ مشاهده میشود ۷۳هزار تومان است که نسبت به ماههای گذشته نرخ آن کمتر شده است.»
وی در پاسخ به اینکه قیمت ماهی قزلآلا چندماه قبل به بیش از ۱۰۰هزارتومان رسیده بود و آیا با افزایش تقاضا در شب عید قیمتها بیشتر نخواهد شد؟ گفت: «قیمت ماهی قزلآلا هیچوقت در این حد بالا نبوده است. آنچیزی که بعضا بهعنوان قیمتهای بسیار بالا مشاهده میشود به مکانهای گردشگری و خاص بازمیگردد. در سال۱۴۰۰ قیمت ماهی قزلآلا در میادین میوه و ترهبار از کیلویی ۸۷هزارتومان بیشتر نشد.»
مدیرکل دفتر آبزیان آبشیرین در ادامه در مورد زمان عرضه ماهی با قیمت مناسب به مصرفکننده خاطرنشان کرد: «در همین راستا از ۲۴ اسفندماه عرضه مستقیم ماهی در میادین میوه و ترهبار شهرداری و بازارهای اختصاصی آبزیان در شهرهای مختلف انجام میشود.» شکوری با اشاره به اینکه برای کنترل بازار ماهی شبعید اقداماتی انجام شده است، گفت: «سازمان شیلات و جهادکشاورزی استانها در نظر دارند تا با تعبیه مکانهای خاص در شهرها امکان عرضه مستقیم ماهی توسط تولیدکنندگان را فراهم کنند تا از افزایش قیمت ناشی از واسطهگری جلوگیری شود.»
به گفته وی قیمت ماهی بهصورت زنده فروشی در میادین میوه و ترهبار حدود ۸۷هزارتومان است و در سطح شهری مثل تهران نیز قیمتها در همین حدود است. ماهیسفید مرغوب نیز در میادین با قیمت کیلویی۱۳۰هزار تومان خرید و فروش میشود. شکوری با بیان اینکه ماهی جزو اقلامی نیست که قیمت مصوب داشته باشد و عرضه و تقاضا قیمت آن را تعیین میکند، افزود: «یک زمان قیمت ماهی به دلیل تقاضای کم بهشدت کاهش مییابد و در زمان دیگر نیز به دلیل افزایش تقاضا بالا میرود.»
وی همچنین درخصوص واردات ماهی تیلاپیا گفت: «با توجه به بازارپسندی ماهی تیلاپیا و ظرفیتهای داخلی برای تولید امیدوار هستیم تا با همکاری سایر دستگاهها، میزان تولید در استانهای مجاز به سرعت افزایش یابد. سالهای گذشته حدود ٥٠٠٠ تا ٧٠٠٠ تن فیله ماهی تیلاپیا وارد کشور میشد که این رقم در سالجاری به کمتر از ۵۰۰ تن رسیدهاست، علت آن نیز دشواری تامین ارز برای واردکنندگان و عدمتخصیص ارز است.»