مروری بر مهمترین مشکلات وسایل خانگی و هزینه رفع آن
راهنمای تعمیرات آبگرمکن دیواری
گرم نشدن آب آبگرمکن، یکی از شایعترین مشکلات در سامانه گرمایشی ساختمان است. تمام دستگاههای گرمایشی پس از مدتی به مشکل برمیخورند و نیاز است تا نقص آن پیدا شده و تعمیر شوند.
تعمیرات آبگرمکن دیواری هزینههای متفاوتی را به دنبال دارد. معمولا قیمت پایه 45 هزار تومان، به عنوان هزینه حمل و نقل تعمیرکار اخذ میشود و بقیه هزینهها، متناسب با تجهیزات به کار رفته و دستمزد نصب، شستوشو یا تعمیر، به این رقم افزوده خواهد شد. اطلاع از معایب احتمالی که آبگرمکن دیواری با آن مواجه میشود، به متقاضیان خدمات در این بخش کمک میکند تا فاکتور ارائه شده از سوی تعمیرکار را راستیآزمایی کنند. هر چند واحد پشتیبانی مشتریان اغلب برندهای فعال در این بخش نیز با مکانیزمهایی مانند ارائه فاکتور رسمی، پرداخت پول از طریق کارتخوان شرکتی و تماس تلفنی واحد پشتیبانی برای نظرسنجی کیفیت خدمات، به مشتریان در این مسیر کمک میکنند.
مشکلات رایج در آبگرمکن دیواری
مشکل ترموکوپل: به گزارش سایت بیتوته، یکی از عوامل رایجی که میتواند دلیل گرم نشدن آب آبگرمکن دیواری باشد، ایراد در ترموکوپل است. ترموکوپل یکی از لوازم مهم سیستمهای گرمایشی محسوب میشود و برای شعلهور شدن مشعل، نیاز است که ترموکوپل آبگرمکن، سالم باشد.
هنگامی که این قطعه، دچار مشکل میشود، میتوانید با توجه به نوع مشکل آن نسبت به تعمیر یا عوض کردن آن اقدام کرده و مشکل گرم نشدن آب آبگرمکن دیواری خانه خود را برطرف کنید. یکی از مشکلات شایع مربوط به ترموکوپل آبگرمکنها، شل بودن مهره مربوط به آنهاست که البته برطرف کردن مشکل آن، به تخصص و مهارت کافی احتیاج دارد و به شهروندان عادی توصیه میشود از دستکاری آن پرهیز کرده و تنظیمات مناسب را به تعمیرکاران حرفهای بسپارند.
کاهش فشار گاز: کم شدن فشار گاز، یکی دیگر از شایعترین دلایل گرم نشدن آب آبگرمکن دیواری است. دو دلیل متداول افت فشار گاز، شامل لولهکشی گاز منطقه و نشتی در لولهکشی گاز ساختمان است. همانگونه که میدانید، برای دلیل اول افت فشار گاز، کاری از دست صاحبان ملک برنمیآید و همه اهالی منطقه مورد نظر از مشکل مربوطه رنج میبرند.
ولی چنانچه افت فشار گاز به علت نشتی در لولهکشی گاز ساختمان یا آبگرفتگی در آن باشد، باید به سرعت برای تعمیر آن به تعمیرکار مراجعه کنید تا نسبت به برطرف کردن آن مشکل اقدام کند. به هیچوجه نسبت به این موضوع بیتفاوت نباشید، چون امکان دارد مشکلات جدیتر و حوادث تلخی را به بار آورد. مشکل آبگرفتگی در ماههای سرد سال و به دلیل مایع شدن مختصر بخار آب همراه گاز طبیعی، معمولا بعد از رگولاتور ورودی مجتمع مسکونی مشاهده میشود ولی نشتی گاز، به دلایلی مانند نشست ساختمان و فشار روی لولهها و نشت آب به لولههای گاز رخ میدهد که بسیار خطرناک است.
رسوب گرفتن مبدل حرارتی:مهمترین علت سرد بودن آب، رسوب در مبدل است. آب لولهکشی دارای مواد معدنی بسیاری است که به تدریج در لولهها رسوب میکنند. این رسوب در آبگرمکن و مخزن آب هم تشکیل میشود. به دلیل استفاده مستمر از آبگرمکن و همین طور دمای زیاد، رسوب مبدل به سرعت تشکیل میشود. رسوب گرفتن آبگرمکن خیلی طبیعی است و در بیشتر مناطق وجود دارد. رسوب آب در ته مخزن جمع میشود و قادر به خارج شدن از آبگرمکن نیست. اغلب فشار آب گرم نیز کم میشود و رسوب آب همه سردوشها و شیرآلات را نیز میگیرد. برای برطرف کردن این مشکل لازم است تا عملیات رسوبزدایی آبگرمکن انجام شود. برای برطرف کردن رسوبات آبگرمکن، محفظه آب به صورت کامل و معمولا با اسید رقیق شستوشو داده میشود. این کار احتیاج به تجربه و مهارت دارد. استفاده از رسوبگیر در ورودی آب سرد آبگرمکن، میتواند مشکل رسوب داخل آبگرمکن را بهشدت کم کند؛ البته به شرط آنکه فیلتر داخلی آن به موقع تعویض شود. اخیرا رسوبگیرهای مغناطیسی به بازار آمدهاند که در مقایسه با فیلترهای قبلی، جای کمتری را اشغال میکنند اما ساختار به هم پیوستهای دارد و پس از حدود یکسال، باید کل رسوبگیر را تعویض کرد.
خرابی پیلوت: با زدن کلید روشن آبگرمکن، شمعک روشن میشود. هر نوع مشکلی در سیستم شعله شامل خاموش شدن یا سوخت ناقص، مربوط به پیلوت است. گرفتگی، کثیفی و خرابی پیلوت باعث میشود تا شعله خاموش شده و آبگرمکن نتواند آب را گرم کند. همین ایراد ساده سبب قطع شدن آب گرم منزل میشود و مشکلات بسیاری را ایجاد میکند. البته در پیلوتهای برقی، ممکن است مشکل به سیستم انتقال برق مربوط باشد. ولی معمولا پیلوت به مرور زمان با ذرات غبار پراکنده در هوا، آلوده شده و از کارآیی آن کم میشود.
خاموش شدن شمعک یا شیر احتراق: خاموش شدت شمعک از دیگر علل گرم نشدن آب آبگرمکن دیواری است. در حقیقت خاموش شدن خود به خود شمعک، امکان دارد به علت افت فشار گاز باشد که با تنظیم پیچ شمعک این اشکال رفع میشود. علل افت فشار هم میتواند رسوبگرفتگی، نشتی گاز، گرفتگی صافی شمعک و بسته بودن شیر پروانهای باشد.
بعضی وقتها نیز شمعک روشن میشود، ولی مشعل روشن نمیشود، یا دیر روشن میشود که باید شیر احتراق تنظیم شود. یکی دیگر از علل روشن نشدن مشعل میتواند پاره شدن یا خراب شدن واشر دیافراگم باشد. بنابراین برای برطرف کردن این ایراد یعنی برطرف کردن مشکل روشن نشدن شمعک آبگرمکن دیواری و گرم نشدن آب آبگرمکن، میتوانید از یک تعمیرکار آبگرمکن کمک بخواهید.
افت فشار آب: عامل دیگری که سبب میشود آب آبگرمکن گرم نشود، کاهش فشار آب است. سیستم آبگرمکنهای دیواری طوری طراحی شده که سنسورهایی در مسیر جریان آب قرار دارند که به محض باز شدن شیر آب گرم، به شیر احتراق دستور روشن شدن میدهند. افت فشار آب باعث میشود این سنسورها به شکل مناسبی عمل نکنند.
اغلب مردم هنگام مواجهه با این مشکل، ساعت استفاده از آب گرم به ویژه استحمام را تغییر میدهند. در حالی که میتوان در مجتمعهای مسکونی با نصب منبع آب سرد و پمپ تقویت فشار در طبقه همکف ساختمان، فشار آب استاندارد برای طبقات فوقانی را تضمین کرد. به ویژه در ساختمانهایی که پنج طبقه یا بیشتر هستند، این کار ضروری و راهگشا است. البته برای آپارتمانهایی که مالکان آنها نمیتوانند درباره این اقدام به توافق برسند، میتوان از پمپهای کوچکتری استفاده کرد که در ورودی آب هر واحد یا قبل از آبگرمکن نصب میشوند. استفاده از این پمپها، نیازمند بهرهگیری از سیستم کنترلکنندهای است تا پمپ در شرایط نیاز، روشن شود. در غیر این صورت، عمر کوتاهی خواهد داشت و ممکن است به شبکه داخلی آب واحد ساختمانی آسیب برساند.
هزینه تعمیر چقدر است؟
به گزارش سایت سنجاق، هزینه تعمیر و نگهداری آبگرمکنهای دیواری، معمولا بیشتر از آبگرمکنهای ایستاده یا گالنی است. علت این مساله، سیستمهای کنترلکننده آبگرمکنهای دیواری است که از تکنولوژی پیچیدهتری برخوردارند. همچنین قیمت سرویس آبگرمکن دیواری هر برند با برند دیگر تفاوت دارد؛ برای مثال هزینه سرویس آبگرمکن دیواری بوتان با هزینه تعمیر آبگرمکن دیواری لورچ متفاوت است. توجه داشته باشید که سرویس منظم و سالانه آبگرمکن دیواری توسط تعمیرکار میتواند از هزینه تعمیر آبگرمکن و هزینه رسوبگیری آبگرمکن در آینده بکاهد.
به جز هزینههای تعویض قطعات آبگرمکن، بالاترین هزینه دستمزد، مربوط به رسوبزدایی است. البته با توجه به افزایش چشمگیر قیمت آبگرمکنهای گازی در سالهای اخیر، قیمت قطعات آنها نیز افزایش مشابهی را تجربه کردهاند.
از کجا تعمیرکار پیدا کنیم؟
جستوجوی تعمیرکار در گوگل، سادهترین روش برای پیدا کردن تعمیرکار آبگرمکن است. اما این روش، مخاطرات زیادی را به همراه دارد. زیرا ممکن است گرفتار افرادی شوید که از تخصص لازم برخوردار نیستند. همچنین درباره هزینههای تعمیرات و استفاده از قطعات اصلی، دردسرساز باشد. واحدهای صنفی مجاز، یکی از راههای دسترسی به تعمیرکار مجاز است. طبیعی است که اعتبار یک مغازهدار با سابقه در محله، میتواند تا حدودی اطمینانبخش باشد، همچنین در صورت بروز اختلاف درباره قیمت یا کیفیت، دسترسی مناسبی به اتحادیه صنفی وجود دارد. درباره برندهایی که داری شبکه پشتیبانی و خدمات به مشتری هستند، قطعا استفاده از این سیستم مطلوبتر است. زیرا تعمیرکاران مرتبط با شرکت سازنده یا واردکننده آبگرمکن، دورههای تخصصی مناسبی را توسط شرکت طی کرده و به قطعات اصل دسترسی دارند. همچنین اخیرا برخی اپلیکیشنهای خدمات تعمیرات تاسیسات فنی هم در این زمینه فعال شدهاند که میتوان به پلاک، استادکار، سنجاق، آچاره، دکتر پایپ و فنی کارآ اشاره کرد.