شماره روزنامه ۶۰۱۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۵ دنیای اقتصاد

اخبار تاريخ و اقتصاد - روزنامه شماره ۵۹۲۵

  • زندگی روزمره در قاب ابدیت

    دنیای اقتصاد -فرداد گوران: معرفی دوربین کداک شماره۱ در سال۱۸۸۸، مهم‌ترین رویداد در تاریخ عکاسی آماتور محسوب می‌شود؛ کداک این دوربین جمع‌وجور که ویژگی جادویی‌اش چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌‌کرد و او را به سمت ثبت رویاها و خاطره‌ها می‌برد. در واقع از طریق کداک بود که عکاسی آماتور و ثبت زندگی روزمره مردم ممکن شد. فضای غالب در عصر آغازین ابداع و تکوین صنعت عکاسی، نشانگری پرتره و منظره به واسطه دوربین‌های استودیویی و گران‌قیمت بود. کداک فاصله مردم و تاریک‌خانه را از میان برداشت و به همگان امکان داد که به دست خود هر عکسی می‌خواهند بگیرند و آن را در لابراتوار ظاهر کنند. این آغاز دوره‌ای بود که عکاسی عمومی شکل گرفت و زندگی روزمره مردم در قاب نشست. کداک، اختراع و دستاورد جورج ایستمن (۱۹۳۲- ۱۸۵۴)، کارمند بازنشسته یک بانک در نیویورک بود.
  • هولتزر؛ مهندس عکس

    ارنست هولتزر، مهندس آلمانی بود که با ماموریت راه‌اندازی خطوط تلگراف در ایران و آموزش شاگردان مدرسه دارالفنون وارد تهران شد؛ اما در اصفهان ماند و نام خود را به‌عنوان یکی از پیشگامان عکاسی در ایران ثبت کرد.
  • ماهی‌گیری که عکاسی صنعتی را بنا نهاد

    علیرضا دانایی
    از چارلتون واتکینز می‌توان به‌عنوان اولین عکاس صنعتی نام برد. او در سال۱۸۲۹ در نیویورک متولد شد و قبل از عکاسی به ماهی‌گیری مشغول بود. واتکینز مانند اکثر جوانان آن دوران به امید یافتن طلا راهی سانفرانسیسکو شد؛ ولی شرایط باب میلش پیش نرفت و همه دارایی‌اش را در زمین‌لرزه سال۱۹۰۶ از دست داد.
  • عکاسی با ذکر آمار

    در اروپا پس از اختراع عکاسی، فقط حدود ۱۰سال ژانر غالب عکاسی‌ پرتره بود. چرا؟ چون با شمایل و نقاشی‌های بزرگ چهره بیگانه نبودند.
  • نقطه اوج تاریخ عکاسی در ایران

    صنعتى شدن از طریق انتقال تکنولوژى، به ایجاد طبقه ممتاز شهرى و مسائل اجتماعى فراوانى انجامید. «طبقه متوسط» و شهرنشین، رکن و پایه مهمى براى دولت نوپاى پهلوى بود و شکل دادن، توسعه و اعتباردادن به این طبقه، بقاى نظام پهلوى را تمدید مى‌کرد؛ طبقه‌اى که حاصل تغییر از «حکومت خودکامه» به «حکومت مشروطه» و سپس «حکومت مطلقه» پهلوى و استقرار دولت جدید بود.
  • عکاسخانه و عکاسی عمومی در ایران

    نخستین عکاسخانه عمومی ایران به دستور ناصرالدین‌شاه و به سرپرستی عباسعلی‌بیک (از شاگردان آقارضا عکاس‌باشی) فروردین‌ماه۱۲۴۸ خورشیدی در خیابان جباخانه‌ تهران تاسیس شد. طی دهه۱۲۴۰ آموزش عکاسی در مدرسه‌ دارالفنون توسط فرانسیس کارلهیان به رشد عکاسی عمومی کمک کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر