حیدرآباد، خواهرخوانده اصفهان
لایحه خواهرخواندگی این شهر با اصفهان در تاریخ یکم خرداد سال۱۳۹۹ تصویب و برای تایید نهایی به صحن علنی شورا ارسال شد. این لایحه بیستوچهار روز بعد در ۲۵خرداد همان سال به تصویب نهایی رسید. چارمنار از معروفترین بناهای حیدرآباد و نماد این شهر است؛ سازهای مربعیشکل با ارتفاع ۵۶ و عرض ۳۰متر که به افتخار بهگماتی، همسر محمدقلی قطبشاه، بنا شده است. چارمنار که با چهار برج در چهار گوشهاش تزئین شده، بهعنوان «طاق پیروزی شرق» نیز شناخته میشود. هریک از منارهها چهار طبقه هستند و حدودا ۴۸متر طول دارند. در آخرین طبقه چارمنار یک مسجد کوچک بنا شده است و در سرتاسر آن ۴۵نمازخانه قرار دارد که خصوصا در روزهای جمعه مورد بازدید عموم مردم قرار میگیرد. این بنای سنتی در طول شب با نورپردازی مزین میشود و چهرهای بسیار جذابتر و دیدنیتر به خود میگیرد.
جالا ویهار
پارک تفریحی خانوادگی جالا ویهار واقع در جاده گردنبند حیدرآباد از موقعیتی عالی برخوردار است که طیف شگفتانگیزی از فعالیتها و بازیهای آبی را در اختیار تمام گروههای سنی اعم از کودکان و بزرگسالان قرار میدهد. در این مجموعه در کنار تفریحات آبی، ارائهدهنده بازیهایی همچون مینی قطار، سوپر جت، موتورها و ماشینهای برقی، چرخ رنگینکمان، هاکی روی هوا، تیراندازی در آب، بسکتبال، ترامپولین بانگی و مواردی از این قبیل است که لحظاتی مملو از سرگرمی را برای خانوادهها فراهم میآورد.
کاخ چوماهلا
کاخ چوماهلا با معنای لغوی «چهار قصر» به زبان اردو، قرن هجدهم و در زمان حکومت نظام پنجم، افزارالدوله، آصف جاو پنجم ساخته و از ۱۸۵۷ تا ۱۸۶۹ تکمیل شده است. این کاخ دو حیاط شمالی و جنوبی دارد و در حال حاضر از ۴۵جریب وسعتی که داشته تنها ۱۲جریب باقی مانده است. حیاط جنوبی کاخ چوماهلا چهار کاخ به اسامی فضل محل، تهنیات محل، مهتاب محل و آفتاب محل دارد که آفتاب محل با دو طبقه فضا از سه کاخ دیگر بزرگتر است. از دیگر بخشهای دیدنی کاخ مذکور میتوان از خیلوت مبارک، قلب کاخ، برج ساعت، سالن شورا و خانه ییلاقی روشن نام برد. آسماننمای گنبدیشکل بریلا در قلب حیدرآباد واقع شده است و با بهرهگیری از فنون ژاپنی چهار بخش مختلف را برای فراهم آوردن فرصتی منحصربهفرد برای کشف ناشناختهها ارائه میدهد.